Gönderen Konu: Finastreid başlıyorum sürecime tanıklık edin  (Okunma sayısı 193 defa)

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finastreid başlıyorum sürecime tanıklık edin
« : 05 Kasım 2024, 05:10:54 »
Arkadaşlar abilerim ve genç yaşta bu siteye düşen yaşıtlarım
20 yaşındayım ve seboreik dermatit hastasıyım
2 ay önce çok ciddi bir dökülme yaşadım ve saçlarımın hacmi büyük ölçüde düştü şuan dışardan bakan biri bunu fark edemiyor ama ben fark edebiliyorum
Bu sorun için cildiyiye gittim fakat ilgilenmeden ailemde kel olup olmadığını sordu ve erkek tipi dökülme dedi (anne tarafının fırça gibi saçları var baba tarafı kel)
Biliyorum ne kadar moral bozucu bir şey olduğunu ve sizleri cidden iyi anlıyorum
Forumda bir çok kişinin deneyimini okudum ama ya hep yarım kalmıştı yada yan etkiler hakkında konuşuluyordu ve sürekli devam edenlerde iyi sonuçlar gördüm bazılarında sanki kel noktalar da kapanmış gibiydi yeni seç çıkarmıyor diye biliyorum ama olan saçları koruması ve güçlendirmesi bile gayet iyi bir sonuç
Bana burda yaşın erken yan etkileri şöyle demeyin  rica ediyorum
Motorsiklet süren biriyim ve 2 günlük yağlı saçlarımla sertçe oynayınca 8-10tel dökülüyor bir çok ufak saç döküntü görüyorum (10-15adet günlük) eğer saçlarımla oynamazsam büyük saçlar 1-2tel dökülüyor en fazla
Finastreidi 13 gündür kullanıyorum (yanlış bilgi verdiysem bunu güncellerim)
Hiçbir yan etki yaşamadım
13 gün önce çekildiğim fotoğraflar mevcut onları buraya bırakacağım
Bugün itibariyle desteklemesi için xpecia başlamayı düşünüyorum ayriyeten sabahları 1 diş sarımsak yutuyorum ve sabahları aç karna sodyum bikarbonat  kullanıyorum(egzama için) ayrıca daha sağlıklı ve düzenli beslenmeye başlayıp sporda yapmaya başladım bu süreci desteklemek için
Dermaroller eklemeli miyim ?
Önerilerini bekliyorum okuduğunuz için teşekkür ederim

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finastreid başlıyorum sürecime tanıklık edin
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2024, 05:13:09 »
Bunlarda direkt duştan çıkmış
Duştan çıkıp suyu süzülmüş
Kurumuş saçlarım

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2024, 05:16:18 »
Finastreid bu saçı toplar diye umut ediyorum ama vereceğiniz her türlü fikre açığım tek bir isteğim ve ricam var yan etkilerden bashetmeyelim ben hepsini okudum ve araştırdım
13 gündür de bir yan etki yaşamadım
Durgun suyu bulandırmaya gerek yok
Saç çizgim hep böyleydi açılma olduğunu düşünmüyorum ama incelemeler olduğu kesin
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2024, 05:34:03 Gönderen: Arda1332 »

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2024, 20:27:00 »
Diffuse thinning tipi saç dökülmen var finasteridin en kolay tedavi ettiği saç dökülme tipine sahipsin. Zaten tedaviyede erken başladığın için ben tepe tarafının tamamen kapanacağını düşünüyorum.
Ön tarafta hafif açılmalar var ama durumu kötü değil.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2024, 16:19:32 »
Gün 15
Tedavim:
Finastreid 1.25mg
Ketoral şampuan
Xpecia (aga e geçmeyi düşünüyorum daha güvenilir bir marka olduğu ve içeriği daha sağlam olduğu için)
Dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat ediyorum ek probiyotik takviyesi kullanıyorum

15 gün itibariyle olan şeyleri şöyle sıralayabilirim
-Hiçbir yan etki görmedim
-saç dökülmesi duş aldıktan sonra ilk gün çok az 2. Günün sonuna doğru artık fazlalaşmaya başlıyor (10-15tel) genelde güçsüz saçları saymıyorum  gözle görülür saçları dikkate alıyorum
-finastreid etkisini henüz görmek için çok erken bir süre ama yan etki görmediğim için mutluyum ayrıca spor yapmaya başlayıp düzenli beslenince psikolojik olarak bir rahatlama geliyor sürekli saça bakıp karalar bağlamaya gerek yok ki saçımın döküldüğünü fark eden kimse de yok
Sonuç olarak tedaviye erken başladığım için mutluyum kimseye ilacı tavsiye etmem çünkü doktor değilim burada kişisel tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum ama şunu çok iyi biliyorum ki psikolojik yan etkiler azımsanmayacak derecede fazla kullanmaya kararlıysanız bile önce psikolojinizi bu duruma hazır hale getirin herhangi bir ilacın prospektüsüne baktığımızda bu ilaçtan çok daha fazla yan etki yazıyor ama kimse alıp onları okuyup kendini strese sokmuyor bir doktora danışın ve eğer kararlıysanız kullanın

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2024, 20:16:27 »
Evet psikoloji gerçekten çok önemli. İlaca başlamadan önce tir tir korkan birisi bu ilaca başladığında kesinlikle yan etki görür zaten görülen yan etkilerin %90'ı plasebodan dolayı oluyor. Psikoloji düzeldiğinde ve artık korkmadığınızda bu ilaca başlamak çok önemli.
  • Yaşınız 22

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2024, 19:56:23 »
Bugün finastreide başlayalı 18 gün oldu her gün saat 22.00 da ilacı alıyorum.
Saçlarımın bazı yerlerinde sivilceler çıktı finastreidden dolayı olabilir mi sanmıyorum hiç ama ilk başta belki böyle bir etkisi vardır cildiyete gidicem bunun için
Yani şu sivilce harici bir etki yok vücudum da
Dökülen Saçlarımın çoğu cansız ve ince telli saçlar büyük sağlıklı tel günde 4-5adet dökülüyor en fazla ki öyle çok fazla daç dökülmem yok 20 teli geçmez gibi
Aşağıya eklediğim fotoğraf 3 günlük yıkanmamış ve motosiklet kaskı takılmış saç
Kerozan hakkında ne düşünüyorsunuz xpecia ya yorumlardan dolayı güvenemiyorum aga e de bütçe olarak bi öğrenciyi zorlar

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2024, 21:55:32 »
ketokonazol yağı ve sivilcelenmeyi de azaltır kullanabilirsiniz. Haftada 2'yi geçmeyin.
  • Yaşınız 22

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2024, 22:00:58 »
Onu kullanıyorum 2 duşta 1 bir yani 3 günde 1 gibi oluyor hemen hemen 

Arda1332

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2024, 22:01:37 »
Kerozan dediğim bi vitamin tableti xpecia gibi

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2024, 23:09:37 »
Kerozan dediğim bi vitamin tableti xpecia gibi
Vitamin eksikliğiniz yoksa kullanmanıza gerek yok fin yeterli.
  • Yaşınız 22

Facebook Twitter Instagram