Gönderen Konu: Finasterid ve Yağlanma  (Okunma sayısı 107 defa)

Fırtına8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasterid ve Yağlanma
« : 04 Kasım 2024, 19:58:32 »
Arkadaşlar 27 yaşındayım. 1 ay önce bir hafta kadar xpecia kullandım. Daha sonra saçımın tepede açıklık olduğu için xpecianın fayda göstermeyeceğini düşünürek proscara başladım. Finasa başladığım ilk hafta saçımın yağlanması azaldı. Çok şaşırmıştım çünkü küçüklüğümden beri yağlı bir saç yapım var. Ancak bu 1 hafta sürdü. Şu an finasta 25. Gündeyim yağlanma yine devam etmeye başladı. Şöyle söyleyeyim bugün sabah saçımı yıkıyorsam yarın sabah dışarı çıkılmayacak kadar yağlanıyor. Proscarı 5 bölüyorum. Acaba diyorum ilk hafta xpecianın finasla birleşme etkisiyle mi yağlanma azaldı.(saw palmetto etkisi).

1-Sabah saçımı yıkayıp ertesi sabah yağlanması normal mi? Bu yağlanma saç döker mi?
2-Proscarı 4 e bölerek mi kullansam?
3-Finasterid yağlanmayı azaltır mı?
4-Bu yağlanma sorunu nasıl geçer?

Alper1

• Hero Member
Ynt: Finasterid ve Yağlanma
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2024, 20:31:43 »
Finasterid yağlanmayı azaltır fakat finasteride rağmen yağlanma azalmıyorsa ketokonazol şampuan kullanılması gerekir. Haftada 2 defa duştayken kafada 5-10 dakika civarında bekleteceksiniz ve ardından durulayacaksınız daha sonra kendi şampuanınızı da kullanabilirsiniz.
Ketokonazolu haftada 2'den fazla kullanılmaz daha fazlası saçı inceltir ve aşırı kuruluk yapar bu da deride soyulmalara yol açar.
Finasteridi de ister 4 ister 5'e bölerek kullanabilirsiniz ama dozun eşit olması açısından ben 4'e bölerek kullanıyorum. 5'e böldüğümde eşitsiz parçalar ortaya çıkıyor ve doz farkı oluyor eğer bu şekilde doz farkıyla kullanılırsa yan etki görülme riski artıyor o yüzden 4'e bölmek garanti bir iş benim için.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Profesor-1907TR

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2024, 22:05:34 »
Finasterid yağlanmayı azaltır fakat finasteride rağmen yağlanma azalmıyorsa ketokonazol şampuan kullanılması gerekir. Haftada 2 defa duştayken kafada 5-10 dakika civarında bekleteceksiniz ve ardından durulayacaksınız daha sonra kendi şampuanınızı da kullanabilirsiniz.
Ketokonazolu haftada 2'den fazla kullanılmaz daha fazlası saçı inceltir ve aşırı kuruluk yapar bu da deride soyulmalara yol açar.
Finasteridi de ister 4 ister 5'e bölerek kullanabilirsiniz ama dozun eşit olması açısından ben 4'e bölerek kullanıyorum. 5'e böldüğümde eşitsiz parçalar ortaya çıkıyor ve doz farkı oluyor eğer bu şekilde doz farkıyla kullanılırsa yan etki görülme riski artıyor o yüzden 4'e bölmek garanti bir iş benim için.

Tam eşit 4 parçaya bölmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Ben ilaç kırmak için aparat aldım yinede ayarlamak zor biraz
  • Yaşınız 32
  • Medikal Tedavi Finasteride, Xpecia, Omega-3, Vitamin D3K2, Prozinc Plus Şampuan, Konazol Şampuan
ASUMAN HAİR // 3500 GREFT // Saç ekimi sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=36716.0

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2024, 23:57:30 »
Tam eşit 4 parçaya bölmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Ben ilaç kırmak için aparat aldım yinede ayarlamak zor biraz
Hap kesici alet var tam ortasına yerleştirip 2'ye bölüyorum daha sonra bölünen parçaları bir daha yarı yarıya bölüyorum öyle içiyorum.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Facebook Twitter Instagram