Gönderen Konu: Minoxil ve Dutasterid kullanımı  (Okunma sayısı 214 defa)

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
Minoxil ve Dutasterid kullanımı
« : 04 Kasım 2024, 16:40:43 »
Merhaba arkadaşlar,

Aklımda takılan bir konu var ve forumdaki arkadaşlardan bu konuda bilgi almak istiyorum. Dutasterid ve Xpecia kullanmaya başladım. Dutasterid’i iki günde bir, Xpecia’yı ise sabah ve akşam olmak üzere günlük olarak alıyorum.

Saç çıkışını ve güçlenmesini hızlandırmak amacıyla Minoxil kullanmayı düşünüyorum, ancak bunu yalnızca ilk 4-6 ay kullanmak istiyorum. Daha sonra Minoxil’i bırakıp diğer ürünlerle devam edersem, güçlenmiş olan saç köklerinin zayıflayıp tekrar ince tüy haline gelmesi durumu söz konusu olur mu?

Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim!

Alper1

• Hero Member
Ynt: Minoxil ve Dutasterid kullanımı
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2024, 20:33:33 »
Evet DHT blocker kullansanız bile minoksidili bıraktığınız an minoksidilin çıkarttığı saçlar dökülür fin ve dut bunları tutamaz çünkü iki ilacında mekanizması farklıdır.
Dutasterid DHT bloklarken minoksidil kafada kan akışını arttırıyor o yüzden ikili bir biçimde kullanılması lazım. Benim tavsiyem 1 sene süreyle dutasteridden devam edin eğer saçınızın hali hoşunuza giderse minoksidile gerek kalmaz eğer gitmezse o zaman minoksidile başlayın.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2024, 20:50:35 »
Evet DHT blocker kullansanız bile minoksidili bıraktığınız an minoksidilin çıkarttığı saçlar dökülür fin ve dut bunları tutamaz çünkü iki ilacında mekanizması farklıdır.
Dutasterid DHT bloklarken minoksidil kafada kan akışını arttırıyor o yüzden ikili bir biçimde kullanılması lazım. Benim tavsiyem 1 sene süreyle dutasteridden devam edin eğer saçınızın hali hoşunuza giderse minoksidile gerek kalmaz eğer gitmezse o zaman minoksidile başlayın.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben minoksidili ilk zamanlarda saç köklerinin daha iyi beslenmesi için kullanmayı düşünüyordum. Minoksidilin çıkarttığı saçlar, dutasterid kullanırsak tam olarak dökülmez ve sadece kalınlığı azalır diye düşünmüştüm.
  • Yaşınız 40
  • Medikal Tedavi Dutasterid, Xpecia, ImuneksPlus(Beta-Glukan), Pharmaton

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2024, 00:03:42 »

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben minoksidili ilk zamanlarda saç köklerinin daha iyi beslenmesi için kullanmayı düşünüyordum. Minoksidilin çıkarttığı saçlar, dutasterid kullanırsak tam olarak dökülmez ve sadece kalınlığı azalır diye düşünmüştüm.
Keşke öyle olsaydı  :)
  • Yaşınız 22

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2024, 10:08:43 »
Keşke öyle olsaydı  :)

Mantıken düşünürsek, öyle olması gerekli :) Çünkü saç kökleri yeterince besin ve oksijen alıp tekrar büyüdükten sonra onun zayıflamasına neden olan dht'yi engellersek, dökülmenin durması veya bir miktar zayıflayıp kafada durması lazım :)

Minox kullanmayı düşünmüyorum. 2013 senesinde Asmed Koray Erdoğan'da sadece ön hat ve tepe bölgesine 4000 greftlik bir ekim yapmıştım. 2017 -2018 Senesinde var olan saçlarım zayıflayınca, minox, finansterid, ru, peptit vs ne varsa denedim ama 5-6 ay sonra bıraktım, çünkü uğraşamıyordum sürekli. bundan sonra saçlarım hızlıca zayıflamaya başladı. 2021 senesinde de minox ve finansterid kullanımına başladım ve 4 ay sonra tekrar bıraktım. Bu zaten en büyük hatam oldu ve dökülme hızlandı. en son geçen sene tekrardan 5 aylığına minox içine dutasterid ekleyip günde 2 defa kafaya sürmeye başladım ve bu da son çiviyi çaktı :)  Tedavileri hep yarıda kestiğim için, saçım hep öncekinden daha kötü duruma döndü. Bunda minoxun etkisi olduğunu düşünüyorum.

En son geçen ay 4800 greflilk bir ekim yaptım. Operasyondan dolayı kafa derim iyileşme sürecinde diye ve var olan ince kıllara da daha fazla kan gidişini düşünerek dutasterid ve xpecia kullanmaya başladım. Umarım güzel bir sonuçla karşılaşırım.
  • Yaşınız 40

gonnastaythere

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2024, 12:13:44 »
.

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Kasım 2024, 12:19:09 »
DHT saç folikulune saldırır saç kökü zamanla damarların daralmasiyla ya uyur ya ölür. Daralmis saç kökü damarları ancak damar genisleticilerle geçici olarak açılır. O genisletici de minox oluyor. Yani dutasteride kan damarları kapandıktan sonra kullanıldığında bir işe yaramaz. Çünkü damar yapısal olarak daraldı. Daralmadan önce kullanıldığında korur.

Teşekkür ederim, şimdi tam olarak anladım. Ben damarların tekrardan yapısal olarak daralacağını düşünememiştim.

Peki saç ekimi yapılan bölgelerde yeni damar oluşumu (anjiogenez) gerçekleştiği için, orada ki var olan zayıf saçların bu damarlardan faydalanması mümkün mü acaba?
  • Yaşınız 40

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2024, 19:43:46 »
Teşekkür ederim, şimdi tam olarak anladım. Ben damarların tekrardan yapısal olarak daralacağını düşünememiştim.

Peki saç ekimi yapılan bölgelerde yeni damar oluşumu (anjiogenez) gerçekleştiği için, orada ki var olan zayıf saçların bu damarlardan faydalanması mümkün mü acaba?
Evet ''Anjiyogenez'' sayesinde diğer saçlarda bundan faydalanacaktır.
  • Yaşınız 22

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2024, 23:41:11 »
Evet ''Anjiyogenez'' sayesinde diğer saçlarda bundan faydalanacaktır.

Bunu duymak güzel. Ekim alanındaki zayıf saçları dutasterid kullanarak güçlendirmeye çalışacağım. Umarım güzel bir sonuç alırım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • Yaşınız 40

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 06 Kasım 2024, 16:28:12 »
Bu konu çok muğlak. Hatta baan sorarsan yanlış bir ifade bile olabilir.

Ekim bölgesinde yer alan zayıflamış saçlar, süreçten daha zarar görmüş olarak çıkma olasılığı çok daha yüksektir bence.

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 06 Kasım 2024, 16:58:21 »
Bu konu çok muğlak. Hatta baan sorarsan yanlış bir ifade bile olabilir.

Ekim bölgesinde yer alan zayıflamış saçlar, süreçten daha zarar görmüş olarak çıkma olasılığı çok daha yüksektir bence.

Ekim olan bölgede açılan kanallardan dolayı çoğu kök ölecek diye düşünüyorum ama ölmeyen köklerin yeni damarlar sayesinde canlanması da mümkün sanırım. 2. Ekimden önce ki saç durumum şu şekilde. Ekim yapılacak alan da zayıf ince kıl çok fazla.

Aşağıda Ekim öncesi ve ekim sonrası fotoğraflar var. Bu benim ikinci ekimim. ilk 2 fotoğrafta görünenler 11-12 yıl önce birinci ekimden kalan saçlar. dökülmüş olan bölgelerde epey saç vardı ama zamana yenik düştüler :)

• Yaşınız 40

Facebook Twitter Instagram