Merhaba arkadaşlar,
6 ocak günü Bursa / Çekirge’de bulunan Estetik İnternational’da Dr. Ali Ekber Yürekli ve ekibi tarafından saç ekimim yapıldı.
Sıkıntım daha çok ön bölge ve şakaklarda idi ekim öncesi kendi çektiğim fotoları paylaşacağım. Toppik kullanarak açığı önemli ölçüde kapatıyordum aslında fakat bu durum her gün yıkamak zorunda kalmama ve saçın daha fazla dökülmesine sebep oluyordu. Aslında kabaca 2000 greftin yeteceğini düşünüyordum ama önlere 2600-2700 ve vertex bölgesine de yaklaşık 300-400 greft ekmişler sağolsunlar.
Üzücü olan forumdan ekim sonrası haberdar olmamdı ama şanslıyım ki ekimim başarılı geçti. Bir çok başlığa göz attım ve gerçekten çok üzücü sonuçlarla karşılaştım. Donör bölgesini tarlaya çeviren firmayı da düşünüyordum hatta bir dönem, şanslıyım ki gitmemişim. Ankara da yaşamama rağmen işim dolayısı ile çok fazla seyahat ediyorum. Bu sebeple Samsun da bulunduğum sıra ilkin Hayati Akbaş ile görüştüm. Kendisi beni iyi karşılamasına rağmen görüşmemizin sonuna doğru bir hoşnutsuzluk hissettim, kafamdaki her şeyi soramadım sanki zamanını çalışıyorum gibi bir hissiyata kapıldım. Ve ilgi alaka anlamında sıkıntı yaşayacağımı düşünüp oradan vazgeçtim.
Ankara’ya dönüdüğümde Serdar Gökrem ile görüştüm. Kendisi önceki görüşmeme nispeten daha ilgili ve alakalıydı sağolsun ama fiyat olarak bana yüksek gelen bir miktar söyledi. Oradan da vaZgeçtim.
Sonunda ailemin Bursa’da olması dolayısıyla tanıdık kontenjanından da faydalanarak estetik international da yaptırmaya karar verdim ekimi.
Şuan yaklaşık 1 ay olmak üzere ve yıkamalar esnasında ekilen saçlar dökülmeye başladı. Süreci biliyordum o yüzden panik yok fakat asıl mesele kendi saçlarım da seyrekleşmiş geldi gözüme. Kafa derim yani vertexten ön bölgeye kadar görünüyor. Ya bu kadar seyrekti de ben uzun saç kullandığım için mi farketmedim ya da ekim sırasında kullanılan ilaç vs sebebiyle geçici bir dökülmeye mi maruz kaldılar, onu anlamadım.
Süreci sonuna kadar sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim. Mayıs sonu bir askerlik sürecim olacak. Umuyorum o zamana kadar saç kendini bi nebze toparlar. Askerde saçların döküleceğini söylüyor çevremde bi çok kişi ama neye göre kime göre dökülür askerde saçlar anlayamadım. Sonuçta saçı kısa tutacağınız bir yer askeriye ne wax ne sprey ne de herhangi bir şey kullanmayacağım, neden dökülsün saç?
İlk bir aylık fotoları paylaşıyorum. Herkese geçmiş olsun ektireceklere de kolay gelsin:)
İlk fotolar ekim öncesi kendi çektiklerim (banyo sonrası ıslak saç)