Gönderen Konu: Dr. Sibel Ulusan / Medicalhair | 4500 Greft | 29 Yaş | 30.10.2024  (Okunma sayısı 773 defa)

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

yaklaşık 2 gün önce İzmir'de sayın Dr. Sibel Ulusan'ın kliniği Medicalhair'da bir saç ekim operasyonu geçirdim. Saç ekimi yaptırmamış veya bu klinikte saç ekimi yaptıracak arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşayım. Açıkçası kliniği detaylı araştırmadım, bir dostumun önerisiyle gittim. Kliniği ziyaret ettikten, saçlarım ekime uygun onayı aldıktan sonra randevu aldım. Ekimden yaklaşık 10 gün önce Biotin 5000mg takviyesi kullanmaya başladım. Bunun harici ekstra bir ilaç almadım. Sabah saat 07:15 gibi klinikteydim, kliniğe ilk geldiğinizde doldurulması gereken bazı belgeler var. Kişisel bilgileriniz, yakınlarınızdan birinin bilgileri, yapılacak operasyon hk. detaylar vs. vs. genel prosedür işlemleri. Bunları imzalamanız gerekiyor ardından eğer ödemeyi tamamlamadıysanız ödemeyi tamamlamanız gerekiyor. Ben 2500 Euroluk paketi kullandım. Yani kanalı ve ön çizgiyi Sibel Hanım'ın yaptığı, diğer işlemlerin hemşirelerin ilgilendiği paket... İmzalar bittikten sonra foto çekimine geçildi ve birçok açıdan fotoğrafım çekildi. Bunun devamında operasyonu gerçekleştireceğimiz yere geçtik. Klinik gerçekten steril ve temizdi, bu noktada şüphesi olanlar var ise belirteyim. Ayrıca ilgilenen hemşireler, görevliler vs. dünyanın en kibar kadrosundan oluşuyor olabilir. Hepsi harika insanlardı. Onlara sizlerin huzurunuzda tekrardan teşekkür etmek isterim.

Velhasıl saat 08:30 civarı gibi operasyona start verildi. İşlemin %90'lık kısmında Meltem Hemşire ilgilendi, kendisi harika bir insan. O kadar nazımı çekti sağolsun. :D Benim en çekindiğim nokta lokal anestezi kısmıydı, birçok insan abartmış yok çin işkencesi, yok ölüm gibi bir şey falan filan diye. Arkadaşlar hiç gözünüz korkmasın öyle çin işkencesi falan değil. Emin olun hayatınızda birçoğunuz oradaki acıdan daha fazlasını yaşamışsınızdır. Kafanızı arı sokuyormuş gibi düşünebilirsiniz 1-2 saniyelik bir acı. Fakat öyle dayanılmayacak gibi bir şey değil. Hatta arı sokması bile abartı olabilir öyle diyim. Zaten 5-6 iğneden sonrasını hissetmiyorsunuz. Dayanmanız gereken süre toplasanız max 30 saniye. 12 saatlik bir operasyonda arı sokmasından daha az bir acıya 30 saniye de dayanamayacaksanız zaten yaptırmayın. (Yan odada farklı bir arkadaş operasyonda kliniği inletiyordu ona istinaden söyleyim, o kadar abartılacak bir şey değil. Kasmayın. Gözünüz de korkmasın.) Sağolsun Meltem Hemşire yapmaya başladı ve max acının bu olacağını söyledi. Kafaya birçok iğne yapılmaya başladı ve kök toplanmaya başlandı. Yaklaşık saat 12:00'a kadar falan kökler alındı. Arada birkaç kez tuvaletim geldi. Operasyon güzel geçtiği için sağolsun wc'ye gitmeme izin verdiler fakat ilk kalkarken bir tansiyon düşüşü yaşadım. Sibel Hanım'dan Zafer Bey'e, diğer hemşirelere herkes ilgilenmeye geldi. Muhtemelen kan şekerim düşmüştü, Zafer Bey meyve suyu, çikolata vs. ikram etti, biraz daha sohbet ettikten sonra kendime geldim diyebilirim. Ayrıca operasyon boyunca rahatlamam için düzenli olarak serum verildi, sakinleştirici, vitamin takviyeleri falan. (Öyle ezbere bir şey vermiyorlar, siz ne tepki veriyorsanız ona göre bir şey takıyorlar. Hatta sakinleştirici iğne dahi yaptılar. Bunlar bana özeldi, öyle korkan eden varsa meraklanmasın. :D) Sonrasında yemek servisi başladı, ne yiyip içeceğime kadar detaylı şekilde soruyorlar. Bende gastrit olduğu için doğru dürüst yemek yiyemedim, hatta hiç yiyemedim. Zaten  bu baş dönmesi falan muhtemelen de bundan kaynaklandı. Velhasıl bunların sonrasında Sibel Hanım ön çizgimi çizdi, zaten ön tarafta saçım olduğu için çizgiyi çizmek çok problem olmadı. Sadece simetrisini ayarlamak biraz uğraştırıcı oldu. Yaklaşık 20-30dk gibi bir sürede bunları tamamladık ve ardından kanal açımına geçtik. Tam rakamı hatırlamıyorum ama 3700 civarında bir kanal açıldı. Yaklaşık 2 saat kanal açımı sürdü. Arada yemek molası ve benim wc serüvenlerim derken 1 saat de öyle sayalim saat 15:30 civarına geldi. Ardından saç ekimine geçildi. Saç ekimi aralıksız 5 saat sürdü. Klinikten ciktigimda saat 20:45'ti. FUE yöntemiyle tam 4500 greft ekildi. Şimdi devamındaki sürece geçtik. Uyku konusunda sıfır sorun yaşadım. Hatta normal uyuma sürecimden farksız yani. Yüzüm biraz şişti, biraz değil hatta bayağı şişti fakat bu işin doğasında bu var. Yatanda da şişiyor, gezende de şişiyor. Yüzüm şişmesin diye yatmayı ihmal eden arkadaşlar boşuna kasıyorlar, o yüz şişecek. Siz uykunuzu en iyi şekilde almaya bakın. :) Eğer saç ektirecekseniz bi 15 gün izin almanız gerek yoksa yüzünüzde kesinlikle şişme yaşarsınız. Aklınızda bulunsun. 7/24 yatmama rağmen şişti, bunun da altını çizeyim. Artık saldım kafama göre takılıyorum :D

İlaç olarak operasyon sonrası ilaçlar harici, c vitamini, d vitamini, biotion 5000mg kullanıyorum. Proscar'ı henüz bugün satın alabildim, fakat henüz kullanmadım. İlk yıkamayı klinikte gerçekleştireceğim, yıkama günü kullanmak için doktora danışacağım. Sizlerin de yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Klinikle alaklı izlenimlerimi de belirteyim:
*Başta Dr. Sibel Hanım ve Dr. Zafer Bey olmak üzere, Meltem Hemşire, Burcu Hemşire ve ismini hatırlayamadığım diğer hemşire arkadaşlar işlerinin profesyoneli. Yani emin olun bu vasıftaki insanları, işi hakkında bu kadar bilgi sahibi olan insanları farklı bir yerde bulacağınızı düşünmüyorum. Harika bir ekip kurmuşlar. Gösterilen kurumsallığın yanında o naif samimiyeti hissediyorsunuz. Size bir müşteriden ziyade  ailenizden birisi gibi davranıyorlar, buna emin olabilirsiniz.
*Ortamın gayet steril olduğunu bahsetmiştim. Operasyon esnasında bazı yerler kanlı olabiliyor, o kadar olacak. Ancak ilk fırsatta temizleniyor.
*Operasyon sonrası ilgi gayet güzel, benimle ilgilenen hemşireler var günlük fotoğraflar rica ediyorlar ve süreci birlikte yönetiyoruz.

Son olarak genel yorum yapmam gerekirse; İzmir'de bu işi yaptırmak isteyen var ise gözü kapalı bu kliniğe güvenebilir. He size güzel de bir bilgi vereyim, yılbaşından sonra zam olma ihtimali varmış. Düşünenler var ise elini çabuk tutsun :) Merak ettiğiniz diğer kısımlar olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Düzenli olarak da fotoğraf paylaşımı yapacağım, süreç hakkında da tecrübeleri arkadaşlarım, kardeşlerim, abilerim yorum yapabilirlerse çok sevinirim.

Ekim sonrası 1. gün fotoğraflarım bu şekilde, ekim öncesi fotoğraflarımı klinikten rica ettim. Geldiğinde paylaşacağım. Herkese iyi forumlar diliyorum.

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu da operasyon bittikten yaklaşık 1 dakika sonrası. Ön çizgiyi daha rahat görebilin diye atıyorum.

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bugün 3. gün, herhangi bir ağrı, sızı, kaşıntı şikayetim henüz yok. Yüzümdeki şişlikler %70 oranında azaldı, sadece göz altlarım ve çene altımda hafif bi şişlik var. Bol bol su içiyorum, muhtemelen yarına bir şey kalmayacak. Donör bölgemin güncel durumu bu şekilde.

Edgar X

• Hero Member
Hayırlı olsun ,ekim öncesi yokmu kardeşim.

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Teşekkür ediyorum. Kendi çekindiklerim var ancak profesyonel durmadığı için eklemedim, klinikten rica ettim, gönderdiklerinde ekleyeceğim. Şöyle 1-2 fotoğraf ekleyebilirim ancak tam net belli olmayabilir. Saç ekimine bir anda karar verdiğim için açıkçası öyle bireysel çok fotoğraf çekinip kenarda dursun demedim. Kendi ön çizgim vardı, o bölgeye sıklaştırma yapıldı, ekstradan üst bölge ve vartex bölgesine 2li 3lü 4lü greftler ekildi. Ön bölgede tekli greftler yoğunlukta, güçsüz kökler de ön bölgedeki güçlü saçların arasına serpiştirildi.

Bu eklediğim fotoğraflar ekimden 1 gün öncesine ait. Yorumlarınızı bekliyorum, özellikle Hintell hocamın yorumları benim için çok değerli.

Edit: Resimler kalitesiz olduğu için sildim altta merkezin gönderdikleri var oradan bakabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2024, 17:22:19 Gönderen: woc »

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Güncelleme, bugün ekimin 6. günü akşam 2. yıkamayı akşam gerçekleştireceğim. 1. yıkamayı merkezde gerçekleştirdim. Merkezin çektiği fotoğraflar da geldi onları sizlerle paylaşmak istedim. Çok fazla antibiyotik falan kullandığım için henüz finasa başlamadım 1-2 güne başlayacağım, (ilaçlar bitiyor), şimdilik düzenli olarak d3 vitamin ve nutraxin 5000 mg biotin + c vitamini kullanıyorum. Yine ilaç bitiminde aile hekimine gidip vitamin ve mineraller için kan testi yaptıracağım. Devamında takviyeleri arttırmayı düşünüyorum. Saç kaşıntım gün geçtikçe artmaya başladı. Süreç normal seyrinde ilerliyor.

Toplam eklenen greft:

Multiple: 3295
Single/Pair: 1200/600
Total grafts: 4495
Total channels: 3895

erich von

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun sibel hoca gene süper inci gibi saç ekmiş sık olmuş duruyor baya
ön çizginizde güzel gayet umarım bu hassas 10 günü rahat atlatırsınız geçmiş olsun

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun sibel hoca gene süper inci gibi saç ekmiş sık olmuş duruyor baya
ön çizginizde güzel gayet umarım bu hassas 10 günü rahat atlatırsınız geçmiş olsun

Teşekkür ederim, süreç biraz zorlasa da gün geçtikçe daha da hafiflemeye başlıyor.

7. gün güncelleme, düzenli olarak saçlarımı yıkamaya devam ediyorum. Henüz bir gelişme olmadığı için fotoğraf yüklemiyorum. Bugün merkezin verdiği antibiyotikler son buldu. Kaşıntım son derece arttı, bunun için fin kremi kullanıyorum, bir hayli rahatlatıyor. Ekim bölgesini çok hissetmiyorum. Sadece bazen hafif ağrı oluyor. Ekstradan bugün proscar 1/4 oranında başladım. Yan etki görmezsem 3-4 ay bilemediniz 6 ay kullanmayı düşünüyorum. Çünkü benim saç dökülmem neredeyse durmuştu günde 2-3 tane belki dökülüyordu, onu da normal olarak kabul ediyorum çünkü normal insanlarda dahi bu seviyede dökülüyor. Amacım mevcut saçları korumak, ekilen kökler ile mevcut saçları güçlendirmek. Devamında mevcut duruma göre bakarız. Ekstradan Omega 3’e de başladım. Tüm takviyeleri sırasıyla yazıyorum.

Nutraxin 5000 mg biotin (günde 1)
Proscar 5 mg 1/4 oranında 1,25mg (günde 1)
Ocean d3 vitamin (günde 1)
Möllers omega 3 (günde 1)
Dr. wagner c vitamini (günde 1)
Coraspin (günde 1)

Aile hekimleri şuan grevde olduğu için kan testi yaptıramadım. Pazartesi günü kan testi yaptırıp eksik vitaminlerim var ise sürece onları da dahil edeceğim.

« Son Düzenleme: 07 Kasım 2024, 17:30:39 Gönderen: woc »

borella01

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
takviyeler güzelmiş bir tek c vitaminini anlayamadım.

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
takviyeler güzelmiş bir tek c vitaminini anlayamadım.

Az da olsa sigara kullanıyorum, bu sebeple. Sigara vücuttaki C vitaminini emiyor resmen :) C vitamini vücutta kolojen üretimini sağlıyor.

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dr. Sibel Ulusan / Medicalhair | 4500 Greft | 29 Yaş | 30.10.2024
« Yanıtla #10 : 08 Kasım 2024, 19:52:41 »
Bugün ekimin 9. günü ortadaki kan toplamalarını merkeze 2 defa gösterdim, nekroz değil dendi. Kan toplamış diye belirttiler, bugün kontrol ettiğimde alt taraflarının morardığını ve sol bölgede de morluk olduğunu gördüm. Merkeze ilettim fotoğrafları ancak henüz dönüş yapmadılar. Sizce bunlar nekroz mudur? Ne yapmalıyım?

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2024, 16:32:17 »
kan kurusu olsa yıkayınca geçmesi gerekmezmi çok mu kibar yıkama yapıyorsun.

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Kasım 2024, 17:11:39 »
kan kurusu olsa yıkayınca geçmesi gerekmezmi çok mu kibar yıkama yapıyorsun.

Evet, ilk etapta şüpheye düştüm ben de fakat prp sıvısıymış. Herhangi bir sorun yok denildi. Bugün 10. gün ilk kabuk dökümü gerçekleşti birazdan foto paylaşacağım :)

woc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 09 Kasım 2024, 17:22:11 »
Güncelleme, bugün 10. gün. Kabuk dökümünü merkeze gerçekleştirdim. Herhangi bir problem olmadığını belirttiler. %90'ı dökülmüş duırumda ve ilk görünüm bu şekilde. Donör bölgenin durumunu da ilk müsaitlikte ileteceğim. Takviyelere devam ediyorum (markaları ilk yorumlarda yazıyor, meraklısına). Yorumlarınızı bekliyorum.

Pozitif Takviyeler:

Proscar 1,25 mg (günde 1)
omega 3 (günde 1)
d3 vitamin (günde 1)
coraspin (günde 1)
nootropil (sabah akşam)
dr wagner c vitamini (3 günde 1, bunu içtigim gün d vitamini içmiyorum çünkü içinde d vitamini de bulunduruyor ilaç)
nutraxin 5000mg biotin (günde 1)

Negatif takviyeler:

Günde 10 dal civarı sigara :D

delleali

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 11 Kasım 2024, 08:31:20 »
Gecmis olsun  her sey iyi gorunuyor 

Facebook Twitter Instagram