Ameliyat sirasi ve sonrasi akisi yazmak isterim cünkü benim cekincelerim vardi özellikle anestezi igneleri, ekim süreci ve gecesi ile ilgili.
Herkesin agri esigi ve cilt yapisi farkli tabiki (normalde kendi agri esigimi gösterirken elimi yer seviyesine cekerim), ama cok agrili sürecler tecrübe eden hastalar, normal olarak sac ektireceklerin daha cekingen olmasina neden oluyor.
Önce basincli tapancalarla yapilan anestezi kücük igne batmalari seklinde tarif edebilirim, canimin acidigini söylersem yalan söylemis olurum. Sonrasindaki anestezi ignelerinin acidan cok yakma yapabilecegini söylediler, ama neredeyse hic yanma da hissetmedim diyebilirim. Ekimden önce ekim bölgesine yapilan igneleri de asil igneler ne zaman batacak diye bekleiden gecirdim, yani anlayacaginiz ekim süreci 10 saat kadar neredeyse hic bir aci hissetmedim diyebilirim. Op gecesi ise yastigimin üstüne bir havlu ve boyunluk ile tüm gece 7 saat, 2 kere pozisyon degistirmek icin uyanmak dusinda misil misil uyudum. Sadece ilk gün iki agri kesici aldim, ikinci yani bugün ise gerek duymadim. Yani kisacasi agrilar yada mesakat icin sac ektirmeye cekinen varsa hic düsünmesin bile, 1 ay önce yanagimdan yaz bezesi aldirdim daha cok agrim sizin oldu.
Umarim yararli olur bilgiler:)