Merhaba,
Uzun süredir forumu takip ediyorum. Kafamda bazı tereddütler olmasına rağmen burada paylaşılan konuları takip ederek biraz cesaret ile saç ekimi yaptırdım. Süreç hakkında biraz bilgi vermek isterim. Birkaç farklı ekim merkezinin buradaki gönderilerini takip ettikten sonra kendi saç tipime ve kafa yapıma benzer bazı kişilerin Serkan bey'de yaptırdıkları ekim sonuçları hoşuma gittiği için ekimi orada yaptırmaya karar verdim. Klinikten ilk başta Olcayto bey ile iletişime geçtim kendileri gerçekten çok iyi ilgilendiler teşekkür ederim.
07.09.2024 tarihinde muayene için kliniğe gittim serkan bey saçımı inceledi ön çizgi tasarımını ve greft dağıtımını yaptı kendisine güvendiğim için ön çizgiye müdahale etmedim ki sonuç olarak şuan memnun olduğumu söyleyebilirim yine de sizlerin görüşünü almak istedim.
01.10.2024 tarihinde operasyon için klinikteydim sabah saat 7:30 gibi beni ekipten bir kişi aldı (Operasyonu gerçekleştiren Meryem Hanım ve ekibi) Tıraş ve fotoğraf çekimleri sonrasında operasyon odasına beni aldılar saat 8:00 civarı meryem hanım geldi ve çizimleri yaptı. Sonrasında 8:30 civarı greft alımı başladı. Yaklaşık 2 saatlik bir süreden sonra 3800 kök Ense bölgesinden 200 kök sakaldan alım yapıldı. 11:00 gibi bana yiyecek bir şeyler getirdiler. Yemek molası sonrası Meryem hanım tekrar geldi ve çizgiyi yeniden kontrol etti. Meryem hanımdan sonra Emirali Bey geldiler ve son çizim ve greft dağıtımını yaptılar. Ekim 12:30 civarında başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü 15:30 da ekim bitti ve beni yemek için kafeteryaya aldılar. Yemek sonrası ilaç kullanımı için bir kişi geldi ve bana ilaçlarla birlikte şampuan ve losyonu teslim etti. Saat 16:45 te klinikten ayrıldım.
Ertesi gün pansuman için gittim. 4. Gün ilk yıkamayı evde kendim gerçekleştirdim. Dün yani 13. Günde kabuk dökümünü yaptırdılar yine kendim yaptım ve süreç şuana kadar sorunsuz ilerledi. Tabi pansuman sonrası Damla hanım bana yapmam gereken herşeyi detaylı bir şekilde açıklamalı olarak gün gün yazdılar ilk yıkama için ve kabuk dökümü için bana videolar ilettiler bunlara göre işlemlerimi yaptım. Ve şu anda hiçbir problem olmadan süreç devam ediyor. Umarım sonrasında da iyi bir sonuç alabilirim.
Kullanacağım takviyeler;
Propecia (14.10 tarihinde başladım)
Serkan aygın MD BİO Set 1 i datın aldım elime ulaştığında başlayacağım ve sonrasında set 2 yi almayı düşünüyorum.
Bunun dışında önerebileceğiniz bir takviye vitamin vs var ise bilgilendirirseniz sevinirim. Ekim öncesi , Ekim sonrası, ilk yıkama sonrası , kabuk dökümü öncesi son gün, ve kabuk dökümü sonrası fotoğrafları paylaşıyorum. Aklıma takılan bir nokta var. Verteks bölgesine ekim yapılmadığı için orta ve ön bölge yani ekim bölgesi bariz belli oluyor gibi geldi acaba kızarıklıklar geçtiği zaman bu fark ortadan kalkar mı yada kullandığım takviyeler verteksi biraz güçlendirirse yine o geçiş bölgesinde görüntü biraz daha düzelir mi? Verteks te çok fazla büyüyemeyen saç kökü var kısa kısa siyah noktalar şeklinde.