İnş valla hocam:) zor kısmı atlattık operasyonun zaman zaten çok hızlı geçiyor bir bakmışız saçlarımız var Bu arada sanıyorum benim dökülmeler başladı verilen hairmd repair sprey i sıkıp başımı ovduğumda elime baya bir saç gelmeye başladı. Sizin de başladı mı ? Normal mi acaba
Normal hocam ben de araştırdım baya. Şok dökülme sürecini başları. İnsan ulan saçlar tutmadı mı diye düşünüyor fakat saçın "şaft" dedikleri kısmı kopuyormuş. Yabancı kaynaklardan doktorları dinledim. Saçı donör bölgeden aldığımızda saçı besleyen damarları da tahrip ettiğimiz için saç ekildikten sonra kendini "dinlenme" sürecine alıyor çünkü saç grefti travmaya uğruyor bir nevi diyorlar. Ekildiği bölgede tekrar büyümeye geçmesi de 2-3 ay sürüyormuş. Yani şok dökülme dedikleri bu.
Ben de şu an elimi attığımda ufacık saçlar geliyor. Bunlar işte o birazcık uzayan o saçların dökülmeleri. Ufak ufak açılmalar başladı benim de ekilen bölgede. Ama normal
ben şu an, her gün
1) Aloa Vera
2) Fito krem
hem donör bölgeye hem ekim bölgesine sürüyorum. Yani her gün mutlaka nemlendiriyorum tüm kafamı. 2 tüp daha fito krem aldım. 3-4 ay bu şekilde nemlendirip oluşacak kızarıklığı azaltmaya çalışacağım.