usta minoxil kafadaki damarları genişletiyor ve kan akışını hızlandırıyor. Bu sayede saçlar daha güçlü ve daha hızlı uzuyor çünkü kan akışın çok hızlı olmuş oluyor . Ancak bir süre sonra saç buna tamamen alışıyor ve artık döngü denen olaya giriyor. Yani minox etkisini kaybediyor . Hele birde bırakırsan tamamen yandın. O güçlü çıkan saçlar patır patır dökülüyor çünkü minox sayesinde açılan damarlar bırakınca tekrar küçülüyor ve bu sefer saç şoka uğruyor. Minoxil ile ilgili zaten bir çok şikayet mevcut bunları iyi araştırın karar verin . İnsanlar zaten minoxil ve buna benzer ilaçlara mahkum kalmamak için saç ekimi yaptırıyor. Ekim merkezleri de kendi ekimlerini daha başarılı göstermek için illa kullan diyor. Minoxil olayını herkes çok iyi araştırıp karar vermeli.
Minox konusunda uyaran herkese teşekkürler. Şahsen ben de ilk dökülme zamanları kullanmış ve bıraktığım anda birden eskidinden de kötü döküldüğü için pişman olmuştum.
Ekim sonrası geçici süre minox kullanıp bıraktığında ekilenlerin (kendi saçları değil) döküldüğüne dair bir konuya denk gelmedim, böyle bir örnek varsa özelden paylaşabilirseniz sevinirim, yabancı kaynak da olur. Bu konuyu araştırmaya devam edeceğim.
Benim geçici süre minox kullanmayı kabul etmemdeki etken asuman hanım, kendisi oldukça bilgili ve ona güveniyorum açıkçası. Diyelimki 3 ay minoxidil kullandım ve ekim saçlarım fışkırarak çıktı, minoxu bıraktığımda dökülecekse asuman hanımın bunun çoktan farkında olduğunu düşünüyorum, neden böyle bir sürece soksun ki hastalarını. Ayrıca benim forumda paylaşım yaptığımı da biliyor. Sonucunun hüsrana olacağını bildiği bir takviyeyi neden geçici olarak kullandırsın çok mantıklı gelmiyor. Ama yine de detaylı araştıracağım.
Buarada benim 1. ekim öncesi NW6 idi kafam yani tepede 1. ekim öncesinde saç yok gibiydi ve finas başladıktan sonra vertexi bir nebze kurtardım, 1. ekimden tutanlarda da hiç dökülme olmadı 3 yıldır.