Gönderen Konu: Asuman Hair - 3500 Greft - 04.10.24 (2.ekim)  (Okunma sayısı 1490 defa)

boldi

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Asuman Hair - 3500 Greft - 04.10.24 (2.ekim)
« : 08 Ekim 2024, 15:21:32 »
Merhabalar, ilk ekimimi Aralık 2021de farklı bir yerde yaptırmıştım ve 5100 greft ekilmişti. Ekim işçiliği, sıklığı iyiydi fakat hem ekim merkezinin operasyon sonrası ilgisizliği, iltihaplanma sivilcelenme vb. durumlarına yetersiz müdahaleleri hem de belkide benim sadece proscar ve biotin kullanmam sonucu %30-50 civarında bir fire vermiştim. İsteyenler ilk ekimimin konusuna bakabilirler.

2. ekim için fazla greftim kalmadığını bildiğimdem ilkine göre çok daha uzun ve detaylı araştırmalar sonucu 2 isim arasında kalmıştım, Asuman Hanım ve Dr. Bekir Bek. Yine de birkaç yerle daha görüştüm. Bekir hocanın operasyonunun 2 gün sürmesi ve sedasyon opsiyonunun olmaması beni ciddi düşündürüyordu çünkü ilk ekimim 15 saat sürmüştü ve hem en başta yapılan hem de uyuşma geçtiği için operasyonun ilerleyen aşamalarında yapılan ve ilk andaki gibi acısını hissettiğim anestezi iğneleri oldukça konforsuzdu. İğne fobim de olduğu için o 15 saat bitmek bilmemişti psikolojik olarak zorlamıştı açıkçası.

Bekir Bekle whatsap üzerinden görüşmemde 2. ekimim olduğu için yapmak istemediğini belirtti ve bu seçenek otomatik olarak elenmiş oldu. Asuman hanımla görüşmemi en sona saklamıştım. Yüzyüze görüşmemizde benim ilk ekimdeki fire sebebimi sorgularken iltihaplanma, sivilcenmeden olabileceğini söyledi, ve gerçekten de o tarz bir problem yaşamıştım ve malesef yeterli müdahale yapılmamış bunu kendim de daha sonra farklı konuları araştırırken farketmiştim. Kendisi oldukça bilgili. Ayrıca forumdaki neredeyse tüm ekimlerini incelediğim için ekimime girecek 2 uzman arkadaşımızı da, Aleyna ve Enes, özellikle seçmek istedim ve kendisi buna da izin verdi. Ben 2. ekimim olduğu için ve donörümde kötü bir görüntü kalmaması için sakaldan da alım önderdim. 4000 greft saçtan alınabileceğini ve daha doğal duracağını söyledi. Kabul ettim ve yaklaşık 1 ay sonrasına gün aldık.

Operasyon 7.30dan 5e kadar sürdü. Sedasyon olarak bir tür morfin ve cesaret ilacı vereceğimi söyledi anestezi uzmanı. Daha önce sedasyon yaptırmış biri olarak ben derin uykuya dalmayı ve dokunulduğunda uyanmayı bekliyordum fakat bundan bi tık daha kendimdeydim diyebilirim, tam uykuya dalma evresi power nap gibi konuşmaları duyuyorum ama bazen rüyalara da dalıyorum :) Özellikle böyle olması gerektiğini söylediler operasyonun sağlıklı ilerleyebilmesi için. Sedasyon hızı yavaşlatılarak öğleden sonra yaklaşık greft açımı bitene kadar devam etti ve beni inanılmaz rahatlattı diyebilirim. Bu rahatlığı görünce birdaha sedasyonsuz asla 3. bir ekime girmem diyebilirim.

Greft alımını ağırlıklı Enes bey ve Atakan bey yaptı, Aleyna hanım da yardıma geldi. Öğlene doğru kanal açımını Asuman Hanım yaptı. Ekim esnasında 3 uzmanımız da çalıştı, Asuman Hanım da arada yardım etti. Ayrıca ekim devam ederken Kendisi boş gördüğü aralara iğne ile yeni kanallar açıp yerleştirmeleri yapıyor, bunu genelde yapıyormuş sanırım. Ekip oldukça tecrübeli ve birbiriyle çok uyumlu, uzun zamandır beraber çalıştıkları direk belli oluyor. Hepsi işlerine %100 odaklanmış şekilde özveriyle çalıştılar. Kendilerine buradan tekrardan teşekkür ediyorum. Özlem Hanıma da ayreten teşekkür ediyorum, fotoğraf atmadığımda kendisi hemen soruyor fotoğraf istiyor. Operasyon sonrası da ilgi devam ediyor.

Genel olarak herşeyden çok memnun kaldım, ortamın hijyeni, ekibin profesyonelliği, operasyonun ilerleyişi vb. Örneğin acı hissetmemem için ben söylemeden belirli periyotlarla anestezi iğnelerini yeniliyorlardı bu bile ekstra bir özveri gerektiriyor açıkçası. Tek olumsuz nokta greft planlaması diyebilirim. Saçtan 4000 dendiği için ben 2 gün önce traş olup gitmiştim fakat Asuman hanım keşke sakalınızı uzun bıraksaydınız sakaldan da alırdık dedi. 3500 çıktı sağlık olsun. Tepenin de ideal seviyede kapanacağını söylediler fakat istediğim gibi olmazsa belki sakaldan 3. bir operasyon düşünebilirim bakalım. Umarım konum başkalarına da faydalı olur.

boldi

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Asuman Hair - 3500 Greft - 04.10.24 (2.ekim)
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2024, 15:23:32 »
4. gün

Hakan Yılmaz

• Full Member
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2024, 18:59:53 »
Hayırlı olsun hocam  vitamin ve finasterid kullanıcak mısınız

twelwe-monkey

• Full Member
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2024, 19:55:38 »
Hayırlı olsun hocam yetersiz müdahale derken neyden kastediyorsunuz ve şimdi hangi takviyeleri alacaksınız
  • Yaşınız 27

boldi

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2024, 22:22:14 »
Hayırlı olsun hocam  vitamin ve finasterid kullanıcak mısınız
3.5 yıldır 0.5 - 1mg arası  değiştirdiğim oranlarda proscar kullanıyorum, arada bir 6-7 ay ara vermiştim sadece. Kullanmaya başladıktan sonra vertexi bir nebze kurtardım. Şuanda 1 mg kullanıyorum ve minimum 8 ay daha 1 mg devam etmeyi düşünüyorum. Yeni yayınlanan bazı makaleler 0.05 mgnin bile etkili olduğunu söylüyor. Sonrasında uzun vadede kademeli olarak 0.25 lere kadar düşürmeyi düşürüyorum ve o şekilde de devam ederim heralde.

Vitamin olarak günde 2 xpecia, günde 1 redoxon 3lü etki, haftada 1 coledan D3 20000 kullanıyorum. b12 eklemem de söylendi kan tahlillerimden dolayı, tavsiye ettiğiniz b12 markası varsa ekleyebilirim. Bunlar dışında ilerleyen zamanlarda alpha lipoic asit, dermaroller ve prozinc plus losyon da ekleyeceğim merkezin tavsiyeleri üzerine.

Hayırlı olsun hocam yetersiz müdahale derken neyden kastediyorsunuz ve şimdi hangi takviyeleri alacaksınız
Sağlıksız bir kabuklanma oldu altı iltihaplı gibi. Hiçbişekilde foto istenmediği için herhangi bir müdahale yapılmadı benim de hatam var tabi ben normal sanmıştım. Fucidin ile çözülebilirdi belki. Onun dışında kabuk döküm sonrası altı iltipahplı sivilcelenmeler oldu, merkez sadece antibiyotik kullanmamı söyledi okadar. Sivilcelerin sıkılması gerektiğini dışarıdan da müdahale yapılması gerektiğini çok sonradan öğrendim.

Hakan Yılmaz

• Full Member
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2024, 22:27:36 »
Kullanacağın vitaminler gayet iyi hocam b12 olarak solgar öneriyo gruptakiler peki mezoterapi ve prp yapmak gerekir mi sizce

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2024, 22:37:21 »
Hayırlı olsun hocam Umarım güzel sonuç alırsınız .ve birde merak ettiğim bir şey var ekim merkezi operasyondan hemen sonra prp yapıyormu acaba.

boldi

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2024, 22:44:15 »
Kullanacağın vitaminler gayet iyi hocam b12 olarak solgar öneriyo gruptakiler peki mezoterapi ve prp yapmak gerekir mi sizce
Teşekkürler araştıracağım solgarı. Şahsen minoxidil kullanmayacak olsam kesin prp/mezo yaptırmayı düşünüyordum fakat Asuman hanım geçici olarak minoxidili özellikle tavsiye etti. O yüzden mezo/prp konusunu merkeze danışacağım aklımda, gerek yok derlerse yaptırmayabilirim duruma bakacağım.

Hayırlı olsun hocam Umarım güzel sonuç alırsınız .ve birde merak ettiğim bir şey var ekim merkezi operasyondan hemen sonra prp yapıyormu acaba.
Teşekkürler, hayır yapılmıyor.

Batu90

• Full Member
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2024, 00:16:48 »
Teşekkürler araştıracağım solgarı. Şahsen minoxidil kullanmayacak olsam kesin prp/mezo yaptırmayı düşünüyordum fakat Asuman hanım geçici olarak minoxidili özellikle tavsiye etti. O yüzden mezo/prp konusunu merkeze danışacağım aklımda, gerek yok derlerse yaptırmayabilirim duruma bakacağım.
Teşekkürler, hayır yapılmıyor.

Öncelikle ekimin hayirli olsun, insallah umdugun gibi olur dostum. Asuman hanim banada israrla minoxidil tavsiye etti, iyi düşün tekrar, o döngüden cıkmak cok zor olabilir

darkboys

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Ekim 2024, 00:58:02 »
ekim çok iyi duruyo hayırlı olsun. sakallar alınmadığı daha iyi 3.ekim olursa orda kullanırsın.

yusufaykk

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Ekim 2024, 08:24:07 »
Sedasyonlu yaptırmayı düşünüyorum asuman hanıma uyku moduna geçiyor muyuz hissettiniz mi iğneleri

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 09 Ekim 2024, 10:25:40 »
Asuman Hair'de sedasyon uygulaması yok diye biliyorum.

twelwe-monkey

• Full Member
« Yanıtla #12 : 09 Ekim 2024, 10:57:39 »
Asuman Hair'de sedasyon uygulaması yok diye biliyorum.
VAR ÜCRETLİ SADECE +10.000₺ İSTİYORLAR
  • Yaşınız 27

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 09 Ekim 2024, 12:27:42 »
Evet, şimdi Özlem hanımla görüştüm.
10 bin TL imiş.

Captain07

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Ekim 2024, 13:17:02 »
Hocam senin donör bölgen çok güçlü duruyor . Saçlarında ince telli değil.  Minoxil için çok iyi düşün sonra pişmanlık yaşama. Ömür boyu kullanılması gereken bir ürün . Bıraktığın da Saçların cansızlaşacak.  Bunun döngü problemi çok büyük olur . Bazı clinickler neden Minoxil öneriyor anlamak mümkün değil.

Facebook Twitter Instagram