Merhaba tekrardan 17 ekimde operasyon oldum. Şu an 2. günümdeyim. operasyon 14 saat sürdü beklediğimden daha zor geçti. Benim saç çizgim çizilirken yan odada işleme başlayan hasta, bağırarak “Dayanamıyorum, lütfen bırakın, çok acıyor!” dedi ve anestezinin yarısı bitmişken işlemi iptal ettirdi ve gitti. Açıkçası, bu durum beni çok tedirgin etti ve psikolojik olarak kötü bir duruma soktu. Ama artık geldik diyerek işleme başladık. İğneler can yakıcıydı, fakat uyuştukça acısı geçti. Bana göre, yan odadaki hastanın verdiği tepkiler kadar fazla bir acı yoktu.
İşlem sırasında benden oldukça fazla kan aktı, üstüm başım kan içindeydi. Sanırım bu normal bir durum. Toplamda 4690 greft ekildi ve kanalları Sibel Hanım açtı. Geri kalanını hemşireler halletti. Buradan onlara teşekkür etmek istiyorum, hiçbir sorun yaşamadım.
Şu anda operasyon sonrası süreçleri geçiriyorum ve bana göre bu süreç çok sıkıntılı. Eve döndükten sonra yemek yedim ve hemen ardından bayılacak gibi oldum; sanırım tansiyonum düştü, fakat birkaç dakika sonra kendime geldim, Allah’tan. Kafam ilk günden itibaren çok şişti ve uzun süre yatar pozisyonda olmama rağmen şişlik yüzüme indi. Açıkçası, yatarken de çok rahatsızım. Verilen yastık hiç rahat değil ve üç gündür 4-5 saatlik uykuyla idare ediyorum. Umarım bu belirtiler azalır ve daha rahat bir hale gelir. Şu ana kadar anlatacaklarım böyle, süreci paylaşmaya devam edeceğim.