Gönderen Konu: Saçım Seyrek mi ?  (Okunma sayısı 1020 defa)

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçım Seyrek mi ?
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2024, 16:27:29 »
Saç zaten sürekli dökülür dökülmesi de lazım ama genetik dökülme ayrı bir durum. Norwood ölçeği de senin durumun NW2. Genetiğine göre dökülmen ne zaman NW3 olur bilmiyorum belki de hiç olmaz. Benim saç dökülmem de sadece genetik olmayabilir başka sebepler de olabilir kısa zamanda çok döküldü çünkü. 10 defa çekmenle birlikte toplam 20 tel geliyorsa durumun çok iyi. Saçların kuruyken hacimli gözüküyor. Epey uzun zamandır döküldüğünü belirtmedin fin ya da başka bir ilaç kullanmana gerek yok bence. Bu arada ön çizgin gerilemiş. Tepen açılmaya başlamadıysa fin kullanma derim. Ön bölgeye saç ekimi yaparsın.
Bu arada ikinizde surekli dokuluyorsa sorun yok dediniz sizin hic dokulmuyordu sonradan mi dokulmeye basladi anlamadim.Ben bazi gunler biliyorum oturup saydigim 300-400 tel saymisimdir.

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 08 Ekim 2024, 16:28:41 »
Harbi Getto senşnle bizim durumlar daha benzer. Benimde kısa süre içerisinde döküldü. Saçkırana benzer ufak ufak boşluklarda var. Haftaya Server Serdaroğluna tekrar gideceğim senide güncellerim

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 08 Ekim 2024, 16:30:56 »
Valla dostum yurtdışına taşındım bir senede saç dökülmesi bildiğin gece gündüz gibi değişti. Ondan önce yoktu. Yaşım 29 bu dönemlerde (28-29 arası) bir atak geliyormuş ama ben çok taktım kafaya o da tetikledi bakalım çözeceğim umarım.

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 08 Ekim 2024, 16:34:49 »
Valla dostum yurtdışına taşındım bir senede saç dökülmesi bildiğin gece gündüz gibi değişti. Ondan önce yoktu. Yaşım 29 bu dönemlerde (28-29 arası) bir atak geliyormuş ama ben çok taktım kafaya o da tetikledi bakalım çözeceğim umarım.
Oyle bir dongudeyim ki sabah kalkiyorum sac aksam yatiyorum sac,surekli forumda baska konulari inceliyorum inceledikce stres yapiyorum stres yaptikca sacim elime gidiyor :)) Belki dumduz hic takmasak sorun olmayacak.Ben 30 umda ekim dusunuyordum 2 aydir forumda takiliyorum kasimin 2 sinde ektirmek icin randevu alacagim simdi

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 08 Ekim 2024, 19:39:02 »
Bende aynı şekilde :D Beynim saçlarım ve kalan her şey diye ikiye ayrıldı. Ama 8-10 senedir devam ediyorsa sen artık kafaya takma neden bu ara panikledin tekrar?

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 08 Ekim 2024, 19:52:30 »
Bende aynı şekilde :D Beynim saçlarım ve kalan her şey diye ikiye ayrıldı. Ama 8-10 senedir devam ediyorsa sen artık kafaya takma neden bu ara panikledin tekrar?
Ya hem eskisi gibi sekil veremiyorum gibi geliyor hem fotograflarda ve isik altinda gozume seyrek geliyor.Ayrica 3 senelik bir iliskiden ciktim 4 ay once bu yuzden bir seyleri stres yapip kafama takiyorum sanirim

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 08 Ekim 2024, 20:09:15 »
Anladım bro çok fazla düşünme ve sakın dökülenleri bir yerde biriktirme ben yaptım işin içinden çıkamazsın

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 08 Ekim 2024, 20:10:14 »
Anladım bro çok fazla düşünme ve sakın dökülenleri bir yerde biriktirme ben yaptım işin içinden çıkamazsın
Seyi anlamak istiyorum sizin dokulmeden kastiniz ne yani nasil dokuluyor mesela ? Ben elimi sacima 5 kere suruyorsam 3 unde 1 veya 2 tel gelir sizin nasil

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #23 : 08 Ekim 2024, 20:14:47 »
Harbi Getto senşnle bizim durumlar daha benzer. Benimde kısa süre içerisinde döküldü. Saçkırana benzer ufak ufak boşluklarda var. Haftaya Server Serdaroğluna tekrar gideceğim senide güncellerim

Bekliyorum hocam. Ben de saçkıran'da var aylık iğne vurulacağım geçen ay ilk iğneyi vuruldum.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #24 : 08 Ekim 2024, 20:23:51 »
Seyi anlamak istiyorum sizin dokulmeden kastiniz ne yani nasil dokuluyor mesela ? Ben elimi sacima 5 kere suruyorsam 3 unde 1 veya 2 tel gelir sizin nasil

Bak dostum şimdi saçın farklı farklı dökülme nedenleri var. Olması gereken dökülme evresi, Vitamin eksikliği, mevsimsel dökülmeler, aga, stres deri hastalıkları gibi nedenler. Doktorlar basit bir test yapıyor ilk önce. 100 tel kadar saçını tutarak çekiyorlar ve eline 5-6 tel saç geliyorsa dökülme yok diyorlar yine de kan tahlili isterler. Kopan saç teli sayısı fazlaysa dökülme var derler. Ben 2.ay doktora gittim doktor ooo baya dökülmen var dedi iyice korkuttu. Zamanla döküldüğünü kabul ediyorsun ve gerekli önlemler neyse onları yapmaya başlıyorsun zaten. Saç ektireceksen de tepenin açılma ihtimalini unutma ilerde önlemini al.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 08 Ekim 2024, 20:27:41 »
Gün içinde kulağıma yanlardan 10 tane kendi düşüyor. Elimi atınca çok değilde sertçe karıştırsam benimde seninki gibi gelir. Işık altında rüzgarlı bir yerden geçtikten sonra kendi kendine ters dönmüş bir iki tel görüp elimle alırım aynanın karşısında. Bunun gibi gidiyor işte yastıkta orada burada

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 08 Ekim 2024, 20:31:46 »
Bak dostum şimdi saçın farklı farklı dökülme nedenleri var. Olması gereken dökülme evresi, Vitamin eksikliği, mevsimsel dökülmeler, aga, stres deri hastalıkları gibi nedenler. Doktorlar basit bir test yapıyor ilk önce. 100 tel kadar saçını tutarak çekiyorlar ve eline 5-6 tel saç geliyorsa dökülme yok diyorlar yine de kan tahlili isterler. Kopan saç teli sayısı fazlaysa dökülme var derler. Ben 2.ay doktora gittim doktor ooo baya dökülmen var dedi iyice korkuttu. Zamanla döküldüğünü kabul ediyorsun ve gerekli önlemler neyse onları yapmaya başlıyorsun zaten. Saç ektireceksen de tepenin açılma ihtimalini unutma ilerde önlemini al.
Anladim.Mesela benim yillardir dokuluyor sadece sakak acilmasi yasadim ama birinin gunde 30 tane dokulup tamamen kel kaldigida olmustur.Burda onemli olan dokulen sacin tekrardan cikmasi.İnsan ister istemez kafayi takiyor ama bence takmamak lazim cunku her turlu gidecekse zaten gidiyor biz sadece sureci uzatiyoruz.Dedigim gibi on kismi duzenleyip,aga e,xpecia ve biotin destegiyle yilda 1 kere prp ve mezoterapi yaptiracagim bu sekilde nereye kadar goturebilirsem.Finasteried ve duasteried bana gercekten tehlikeli geliyor.Umarim bir an once su dertten kurtuluruz

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 08 Ekim 2024, 20:33:34 »
Bu arada gittigim doktor sacimi tutup cekti 6 tel filan geldi eline ve dokulmen var dedi bana.10 kere tutup cektiginde toplam 6 telden fazla geliyorsa dokulmen var demektir demisti ama bana biraz abarti geldi bu.Cunku saci 10 kere tutup cektiginde dokulmeyecek sac yoktur yani dokulmese bile kopar elinde kalir

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 08 Ekim 2024, 20:37:28 »
Gün içinde kulağıma yanlardan 10 tane kendi düşüyor. Elimi atınca çok değilde sertçe karıştırsam benimde seninki gibi gelir. Işık altında rüzgarlı bir yerden geçtikten sonra kendi kendine ters dönmüş bir iki tel görüp elimle alırım aynanın karşısında. Bunun gibi gidiyor işte yastıkta orada burada
Ben dun kalktigimda sadece yastikta 14 tane saydim 😂 Bazen 14 tane oluyor bazen 1 tane bazen 3-4 tane hep degisiyor.Bu yasta millet gezip tozuyor,saclarina turlu turlu seyleri suruyorlar yine dokulmuyor adamlarin,bunlari gorunce benim bir tik moralim bozuluyor.Sac gercekten buyuk bir ozguven sorunu.Saci dusunmekten bir sey dusunumez hale geldim 2 aydir

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 20 Ekim 2024, 18:40:01 »
Dostum saçın baya seyrelmiş. Tedavi arayışlarına girmelisin. Finasteride kullanabilirsin ama ilk önce araştır ilacı sonra karar ver. Saçını kestiğinde seyreklik çok belli olacak kestirip haftada 1 dermaroller da kullanabilirsin ilaçla birlikte.
Yeni cektim nasıl sizce

Facebook Twitter Instagram