Gönderen Konu: Saçım Seyrek mi ?  (Okunma sayısı 921 defa)

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saçım Seyrek mi ?
« : 06 Ekim 2024, 17:18:28 »
Merhaba arkadaşlar sizce saçım seyrek mi ? Kafami yıkadigim gibi hic kurulamadan,tam spot ışığı altinda cektim.Su an yasim 26 sakaklarim zaten acilmis durumda ama diger taraflarin eski halini gram hatirlamiyorum.Sizce bir seyreklik var mi ? Ayrica sacimi her gun yikarim,yikarken lavaboyu kapatip saydim 30 tel dokuldu sizce bu normal mi ? Gunluk yastik,dus,kendi ellemem sonucu 150-200 tel sacim gidiyordur tahmini.Fikir verirseniz sevinirim

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçım Seyrek mi ?
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2024, 18:18:27 »
Yok mu fikri olan arkadaslar

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2024, 02:01:53 »
Dostum saçın baya seyrelmiş. Tedavi arayışlarına girmelisin. Finasteride kullanabilirsin ama ilk önce araştır ilacı sonra karar ver. Saçını kestiğinde seyreklik çok belli olacak kestirip haftada 1 dermaroller da kullanabilirsin ilaçla birlikte.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2024, 03:02:00 »
Dostum saçın baya seyrelmiş. Tedavi arayışlarına girmelisin. Finasteride kullanabilirsin ama ilk önce araştır ilacı sonra karar ver. Saçını kestiğinde seyreklik çok belli olacak kestirip haftada 1 dermaroller da kullanabilirsin ilaçla birlikte.
Valla islak ve spot isik altinda diye oyle dusunuyordum ben kuru halide bu sekilde

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2024, 10:02:21 »
Benim sacima benziyor.Kac aydir dokuluyor sacin?

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2024, 10:05:50 »
18 yasindan beri 8 senedir dokuluyor seyrek oldugunu hissedioyr musun sen normal mi geliyor

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2024, 10:12:11 »
Kafami direkt sudan cikarip cektim fotograflari saclar birbirine yapistigi icin ve tam spot isigin altinda durup yakindan cektigim icin bu skeilde oldugunu dusunuyordum ama arkadas oyle deyince icime bir suphe dustu 😂

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2024, 12:49:32 »
Tabi ki daha iyi olabilir ama felaket senaryosu yazacak bir durum yok. Ben hissediyorum seyreklik. Dokulenin yerine gelen ince cikiyor. Ona canim cok sikkin. Neyse takma kafana finasterid baslayabilirsin. Donor bolgede de dokulme oluyor mu?

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2024, 12:52:52 »
Seninde konuna gidip paylastigin gorsele baktim ayni benim gibi islakken fotograf paylasmissin.Bana sorarsan bir seyrekligin yok saclarin islakken birlesmis ve seyrek gozukmus ama bu normaldir diye dusunuyorum tabi eger 5 aylik dokulmede bu hale geldiyse bilemem.Benim yaklasik 8 senedir dokuluyor sakaklardan geri cekilme disinda herhangi bir rahatsizlik duymadim bununda ailedeki tum erkeklerde oldugu gibi genetik faktorden yasandigini dusunuyorum.Finasteried gibi ilaclar kullanmiyorum kullanmayida cok dusunmuyorum gelecek ay sadece on cizgiye bir ekim yaptiracagim 3 doktora gidip sordum on kisim disinda bir sorun olmadigini dokulmenin genele yansimadigini bolgesel kaldigini soylediler.Su an sadece 15-20 gun once basladigim biotin ve xpecia kullaniyorum daha cok bir etkisini gormedim.Bunlar disinda sacimda sedefte var benim pul pul dokulmeler ve kasinti cok oluyor.5 sene onceki halimle karsilastiriyorum sacimi bir tik geri cekilme var ama oyle ahim sahim bir sey yok gibi geliyor.

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2024, 12:55:07 »
Tabi ki daha iyi olabilir ama felaket senaryosu yazacak bir durum yok. Ben hissediyorum seyreklik. Dokulenin yerine gelen ince cikiyor. Ona canim cok sikkin. Neyse takma kafana finasterid baslayabilirsin. Donor bolgede de dokulme oluyor mu?
Donor bolgem bu sekilde.Genel bir dokulme yasiyorum ben yani sacimin neresinden tutarsam tutayim elime tel geliyor fakat dedigim gibi nerdeyse 8-10 senedir bu sekilde benim sacim sakak kismi disinda bir sorun gormedim.Finasteried bana biraz tehlikeli geliyor kullanmayi dusunmuyorum sadece on cizgi duzenlemesi yaptirip xpecia,biotin ve aga e kullanmayi dusunuyorum

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2024, 12:58:59 »
Tabi ben finasteriedi ailedeki erkeklerin sacina bakarak kullanmamayi dusunuyorum anne tarafida baba tarafida sadece sakak kisimlari acik sadece baba tarafindaki dedemin 50'den sonra ust kismi acilmis gibi yani bir tek onda kellik var ama o da cok gec yasamis bu durumu.Umarim anne tarafindaki dedeye cekmistir genlerim onun sadece sakaklar acilip kalmis :)

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 08 Ekim 2024, 15:21:25 »
8 yıldır öyleyse seninki direk döngüdür. Böyle gider. Mesela benimki ıslakken daha az seyrek gözüküyor. Ama kuru hali seninki kadar hacimli değil. İstanbul’a gelince 100 bin tl bütçe ayırdım. Bir şeyler düşünücem

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 08 Ekim 2024, 15:35:19 »
8 yıldır öyleyse seninki direk döngüdür. Böyle gider. Mesela benimki ıslakken daha az seyrek gözüküyor. Ama kuru hali seninki kadar hacimli değil. İstanbul’a gelince 100 bin tl bütçe ayırdım. Bir şeyler düşünücem
Ama sakaklar azalip iceri dogru girdi fotografta gordugun gibi.Ne guzel birkac gun once sacimi 10 kere ceksem 4-5 tel gelirdi bugun 10 kere cektim 21 tel geldi.Bu kadar etkileyen ne olabilir acaba stres yuzunden mi oluyor bilmiyorum ki.Sakak kisimlarinda zayif teller var onlar direkt genetik farkindayim ama her bolgeden dokulmesini anlamiyorum.Tek bildigim sacimin dokulmedigi hicbir donem olmadi benim bildim bileli hep sacim dokulur hep kafaya takarim ama daha 1 kisiden sacin dokulmus azalmis diye bir cumle duymadim

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #13 : 08 Ekim 2024, 16:00:37 »
Ama sakaklar azalip iceri dogru girdi fotografta gordugun gibi.Ne guzel birkac gun once sacimi 10 kere ceksem 4-5 tel gelirdi bugun 10 kere cektim 21 tel geldi.Bu kadar etkileyen ne olabilir acaba stres yuzunden mi oluyor bilmiyorum ki.Sakak kisimlarinda zayif teller var onlar direkt genetik farkindayim ama her bolgeden dokulmesini anlamiyorum.Tek bildigim sacimin dokulmedigi hicbir donem olmadi benim bildim bileli hep sacim dokulur hep kafaya takarim ama daha 1 kisiden sacin dokulmus azalmis diye bir cumle duymadim

Saç zaten sürekli dökülür dökülmesi de lazım ama genetik dökülme ayrı bir durum. Norwood ölçeği de senin durumun NW2. Genetiğine göre dökülmen ne zaman NW3 olur bilmiyorum belki de hiç olmaz. Benim saç dökülmem de sadece genetik olmayabilir başka sebepler de olabilir kısa zamanda çok döküldü çünkü. 10 defa çekmenle birlikte toplam 20 tel geliyorsa durumun çok iyi. Saçların kuruyken hacimli gözüküyor. Epey uzun zamandır döküldüğünü belirtmedin fin ya da başka bir ilaç kullanmana gerek yok bence. Bu arada ön çizgin gerilemiş. Tepen açılmaya başlamadıysa fin kullanma derim. Ön bölgeye saç ekimi yaparsın.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Keennyy

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2024, 16:22:17 »
Saç zaten sürekli dökülür dökülmesi de lazım ama genetik dökülme ayrı bir durum. Norwood ölçeği de senin durumun NW2. Genetiğine göre dökülmen ne zaman NW3 olur bilmiyorum belki de hiç olmaz. Benim saç dökülmem de sadece genetik olmayabilir başka sebepler de olabilir kısa zamanda çok döküldü çünkü. 10 defa çekmenle birlikte toplam 20 tel geliyorsa durumun çok iyi. Saçların kuruyken hacimli gözüküyor. Epey uzun zamandır döküldüğünü belirtmedin fin ya da başka bir ilaç kullanmana gerek yok bence. Bu arada ön çizgin gerilemiş. Tepen açılmaya başlamadıysa fin kullanma derim. Ön bölgeye saç ekimi yaparsın.
Yani tepem gordugun gibi fotografta belki saclar birbirine yapistigi ve biraz sagli sollu ayirdigim icin seyrek gozukmus olabilir o bolge,ayni zamanda tam isigin altinda cektim boyum uzun isikla aramizda belki 10-15 cm vardir en fazla.Bu sacimin 5 sene onceki hali 2019 un sonlarina dogru cekilmistim bu fotografi.O zamandan bu zamana yine bir tik gerileme var farkindayim ama normal karsiliyorum cunku olgunlasiyoruz.Bu sakaklar beni rahatsiz ettigi icin ve saca rahat sekil veremedigim icin sadece on bolgeye ekim dusunuyorum tirassiz bir sekilde 3000 greft ekim yapacaklarini soylediler.Ondan sonra yilda 1 prp ve mezoterapi yapip aga e,xpecia ve biotinle korumaya calisacagim sacimi umarim her sey istedigimiz gibi olur.

Facebook Twitter Instagram