Merhabalar,
Nihayet saç ekimi yaptırdım
Yaklaşık 5 senedir bu foruma girip çıkıyordum fakat bir türlü cesaret edememiştim. En sonunda bir arkadaşım vasat bir yerde iyi sonuç alınca cesaretlendim. Saç dökülmem genetik ve 18 yaşlarında başladı. 25 yaşımda bariz saçım dökülmüş ve incelmişti. 30 yaşımda front bölgeyi kaybetmiştim.Son zamanlarda saçlarımı boyatıyordum. Saçımın özellikle yan ve arka tarafları çok beyazlamıştı. Dökülme de olunca çevreden 'çok yaşlı görünüyorsun' lafları çok moralimi bozuyordu
Saçımı ekime alıştırmak için yaklaşık 2.5 senedir Finasterid kullanıyordum. Faydasını çok gördüm fakat kullanmaya başladığımda saçlarımın önü dökülmüştü ve ekim şarttı. Yine de bu süreçte donör bölgem ve verteks (Tepe Bölgesi) çok iyi toparladı. Yaşım 33 bu arada. Hem yaş olarak hem de 2.5 senedir Finasterid kullanmam nedeniyle ve en önemlisi de mental olarak hazır hissetmem nedeniyle saç ekimi yapmaya karar verdim. Bu arada ben Finasterid kullandıktan sonra yan etki görmedim fakat biraz vücutta yağlanma olmuş olabilir. O da spor ile aşılabilir bir şey diye düşünüyorum. Saç ekimine karar verdikten sonraki en önemli aşama ise saç ekim merkezine karar vermekti. Bu konu en az zaman harcadığım kısımdı. 5 senedir araştırmalarım sonucu kararım netti. Asmed saç ekim merkezini gözü kapalı seçtim. Süreci şeffaf olarak paylaşıcam. Olumlu ve olumsuz yönlerini belirticem.
Öncelikle Hasta Koordinatörüm Dila Hanıma her şey için çok teşekkür ederim. Sürecin başından itibaren inanılmaz ilgiliydi. Bu kadar işini seven ve profesyonel çalışan hayatımda az kişi gördüm.
Ekim 2 günde 5.000 GREFT olarak kararlaştırıldı. İlk gün 3.000 Greft ön ve orta bölge. İkinci gün 2.000 GREFT orta ve tepe bölgesine yapıldı.
18 Eylül 2024 : ASMED merkezine ilk defa giriş yaptım. Dila Hanım güleryüzlü bir şekilde beni karşıladı. Planlama için Koray Hoca ile görüştüm. Koray Hoca alnımı daralttı ve çizimi şakaklar da ekim olacak şekilde planladı. Çizimi yaptıktan sonra aynaya bakmamı sözledi. Aynaya baktım bir şey anlamadım
Hala saçımın olduğunu görüyordum
Bu işi dünyada en iyi yapan kişilerden biri olduğunu bildiğim için kendilerine bırakmayı tercih ettim. En son Koray Hoca bana bakarak güler bir yüzle 'çok güzel olacak' dedi ve o an benim için her şey netti
Ekim yarın yapılacaktı. Bugün kan tahlili, ekg, saç ekimi planlaması, KE-BOT ve saç kesimi işlemleri gerçekleşti.
19 Eylül 2024 : İlk gün saat 07:00 de ameliyathaneye elim cebimde girdim
O kadar rahattım
Forumu takip etmenin avantajı, başıma gelecekleri biliyordum
Ekim 16:00 civarında bitti, ağrı sızı çok hissetmedim. İlk gün çok iyi geçti. Gece Asmed odasında kaldım. Uyumak baya sorun oldu, hayal mayal bir kaç saat zor uyumuşumdur. Koltukta oturdum bir süre demini alsın diye
Hemşireler ziyarete geldiğinde uyuyabileceğimi söylediler fakat o halde uyumak çok zordu.
20 Eylül 2024 : İkinci gün daha ameliyathaneye gitmeden hemşireler 'bugün ağrınız olabilir' dedi, çünkü bir gün önce de operasyon olduğu için hassasiyet fazla olacaktı. Nitekim çok ağrı sızı hissettim. Hatta bir ara pişmanlık duygusu da gelmiyor değildi
Hemşireler ve anestezi uzmanları durumun farkına varıp elimi hiç bırakmadı
Ailemden habersiz bu işlemi yaptığım için bir an hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti
Kendi derdime mi yanayım, ailem ne der onu mu düşüneyim
Neyse ki ağrılı sızılı da olsa işlem tamamlanmıştı. Artık eski günlerime dönebilecektim
Bu uğurda çok çile çektik deriz en azından
Ekim işlemi bittikten sonra akşam ekimi yapan hemşireler, anestezi uzmanları hatta Koray Hoca da ziyaretime geldi
Hemşireler de endişelenmişler, baya kötü görünüyordum galiba
21 Eylül 2024 : İlk yıkama gerçekleşti. Aynaya ekim yapıldıktan sonra bakamadım hiç
Galiba 6. gün aynaya bakmaya başladım
Yanaklarıma ekim yapılsa 6. günde anca anlardım yani
Takıntılı biri olduğumdan kabuk dökümüne (10. Gün) kadar Asmed merkezinde kaldım ve her gün saçımı hemşireler yıkadı
Hepsine çok teşekkür ediyorum, pazar günü bile izinden gelip saçımı yıkadılar, haklarını helal etsinler
10 Gün boyunca kalmama rağmen hiç sıkılmadım, yemekler çok iyi, herkes çok ilgiliydi. Ne hastane ne de otel odası gibiydi. İnsan ancak bu kadar rahat edebilirdi.
Edit 1 : Ekimin ilk haftası gece elimle ekim alanına dokunduğumu hissettim. Gece uyandığımda hala rüyada mı yaptım yoksa gerçekten mi dokundum anlamadım.
Edit 2 : Eve akşam geldim. Annem anladı tabi .) Babam geldiğinde uyuyordu ama ertesi gün sabah konustuk ama anlamadı, beni tatilde biliyorlardı
Edit 3 : 16. Gün - Pazar günü evde öğleyin uyumuş ve rüya görmüştüm. Rüyada tek başına tatile gidiyorum ve havuza giriyorum. Sonra ekim yaptığımı anlayıp pişman oluyorum
Ekim öncesi ve sonrası fotoğraflarımı paylaşıyorum. Süreci de aşama aşama paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler
EKİM ÖNCESİ UZUN HALİ - KURU - 1 -2 - 3 - 4 - 5