Gönderen Konu: Saç dökülmem AGA'mı?  (Okunma sayısı 365 defa)

Harbi Getto

• Full Member
Saç dökülmem AGA'mı?
« : 02 Ekim 2024, 17:44:33 »
Merhabalar! 5 ay gibi bir süredir saçlarım dökülüyor ve 5-6 ay öncesine kadar saçlarım sık ve gürdü. Şuan ışık altında saç derim gözükecek duruma geldi. Kafamın her bölgesinde seyrelmeler oldu ve daha uzun süredir saçkıran hastalığım var belki 10 aydan fazla. Bu 5 ay içerisinde saçlarımın bu kadar hızlı dökülmesinin sebebi AGA'mı yoksa başka sebepleri olabilir mi? Tekrar dermatolog'a gideceğim ama bu sefer uzun uzun anlatacağım çünkü diğer doktorların tek yaptığı minox yazıp göndermek. Doktora gitmeden sizlerden de akıl almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kısaca:
-5 aydır yoğun saç dökülmesi
-5 ayda her bölgede seyrelme
-10 aydan fazladır saçkıran
-Kafa derimde kaşıntı ve batma
-Aşırı kepek gibi deriye yapışmış beyaz yağlar

İmzamda son 2,5 aydır kullandığım reçete yazıyor. Fotoğraf güncel.

dmrlcihan

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmem AGA'mı?
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2024, 21:57:41 »
Geçmiş olsun bende bir sürü tedavi denedim hiçbiri iyi gelmedi

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2024, 22:23:22 »
Ne kadar süre kullandınız hocam fin ya da dut? Hangi yöntemleri denediniz söylerseniz çok sevinirim
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Ahmetbsr21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2024, 02:15:06 »
Merhabalar! 5 ay gibi bir süredir saçlarım dökülüyor ve 5-6 ay öncesine kadar saçlarım sık ve gürdü. Şuan ışık altında saç derim gözükecek duruma geldi. Kafamın her bölgesinde seyrelmeler oldu ve daha uzun süredir saçkıran hastalığım var belki 10 aydan fazla. Bu 5 ay içerisinde saçlarımın bu kadar hızlı dökülmesinin sebebi AGA'mı yoksa başka sebepleri olabilir mi? Tekrar dermatolog'a gideceğim ama bu sefer uzun uzun anlatacağım çünkü diğer doktorların tek yaptığı minox yazıp göndermek. Doktora gitmeden sizlerden de akıl almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kısaca:
-5 aydır yoğun saç dökülmesi
-5 ayda her bölgede seyrelme
-10 aydan fazladır saçkıran
-Kafa derimde kaşıntı ve batma
-Aşırı kepek gibi deriye yapışmış beyaz yağlar

İmzamda son 2,5 aydır kullandığım reçete yazıyor. Fotoğraf
 güncel.

Merhaba, diffüz incelme (yaygın incelme) halk arasında denir. Genellikle tetikleyici tellogen faz olur yada aga yüzünden tetiklenir ama aga yüzünden olup olmadığını anlamanız için çıkan saçların uzandığında saç mı tüy mü olduğunu anlamanız gerekli ince çıkıp kalınlaşırsa sorun olmaz ama ince çıkıp ince durursa agadan şüphe etmenizde fayda var
Allah büyük.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2024, 03:58:13 »
Merhaba, diffüz incelme (yaygın incelme) halk arasında denir. Genellikle tetikleyici tellogen faz olur yada aga yüzünden tetiklenir ama aga yüzünden olup olmadığını anlamanız için çıkan saçların uzandığında saç mı tüy mü olduğunu anlamanız gerekli ince çıkıp kalınlaşırsa sorun olmaz ama ince çıkıp ince durursa agadan şüphe etmenizde fayda var

Teşekkürler. İki türlü saçlar geliyor hep elime. Birisi ince çıkıp kalınlaşmış ve bir anda incelip tekrar dökülmüş diğeri ise kalın siyah ama kökü bir an da incelip dökülmüş. Dermatolog'a tekrar gideceğim ve kesin bir teşhis isteyeceğim.
O zaman aklıma gelmemişti ama ben neredeyse 1 yıldır öksürüyorum sebebini bulamadı doktorlar. Alerji olduğunu söylüyorlar hap veriyorlar ama sonuç hep aynı. Baktığımda saç dökülme sebebi de bunun vücutta oluşturduğu stres etkisi. O yüzden bunları da doktora söyleyeceğim. Pazartesi günü gitmeyi düşünüyorum bakalım.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Facebook Twitter Instagram