Gönderen Konu: Saç dökülmesi ve açıklığı tavsiye isteği  (Okunma sayısı 253 defa)

diskocu8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesi ve açıklığı tavsiye isteği
« : 28 Eylül 2024, 14:08:30 »
selamlar ben de her türk erkeği gibi saç açıklığını kafaya takmış bulunmaktayım.bundan önceki gönderide saçım uzunken fikir almıştım fin ve minoksidil gibi ilaçlar önerilmişti.sonrasında forumu gezdikçe ahmet tosun hocadan çok memnun olanları gördüm. açıkçası finasteridin ve minoksidilin sürekli kullanım şartı olduğu için biraz uzak hissediyorum.saçımın kısa halini paylaşacağım.ekim önerir misiniz? çok da fecaat durumda değilken önden önlem almak faydalı olur mu? saçlarım güçsüz,ince telli...önerilerinize muhtacım teşekkürler şimdiden..

diskocu8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi ve açıklığı tavsiye isteği
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2024, 20:46:03 »
yok mu bir şey diyecek :(

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2024, 23:19:23 »
Öncelikle bu saça ekim yapmayı reddederler sebebi ise saçların hala dökülme evresinde. Saç ektirsen bile saçların yine dökülmeye devam edecektir bunun için mecburen Finasterid kullanman gerekiyor, açıklığın çok fazla yok bu yüzden minoksidile hiç bulaşma, fin tek başına rahatça halleder hatta muhtemelen ekimden vazgeçersin. Bu ilaçlar dediğiniz gibi uzun süreli kullanım ilaçlarıdır 3-5 ay kullanırım derseniz yapacak bir şey yok maalesef. En iyi etkilerini 6-12 ay arasında gösteriyor ve gördüğüm kadarıyla diffuse thinning tarzı dökülmeniz var yani finasterid daha güzel işler çıkartır bu saçta.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

diskocu8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2024, 11:19:43 »
hocam çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. bir sorum daha günlük kaç mg almak lazım bu fini? bazıları 4e bölüp içiyormuş. bir de bu hapı 1 yıl kullandım sonuç aldım diyelim sonra bıraksam yine dökülme olur mu? bir de prospar mı yoksa propecia mı tercih etmeliyim?
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2024, 11:46:58 Gönderen: diskocu8 »

İsmail Aydın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2024, 11:43:40 »
Olur. Saç tedavisi bırakılmaması gereken bir süreçtir. Vücudunuz dht ürettiği sürece tedavi süreciniz devam etmeli. İlacı bırakırsanız hızlıca iyileşen sonuçlar geriler, eski saç tipinize dönersiniz.
Günlük Rutin
Cüce Palmiye 320mg
Finasteride 1.25 mg
Multivitamin
Kolajen - Aminoasitli ( 3. Ay başlandı)
Masaj (günde 5dk)
Dermastamp ( Haftada 2)  3. Ay başlandı
Ketoral (Haftada 1)
Prozinc plus losyon (Sabah - Akşam) 3. Ay başlandı

ahmet turan

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2024, 15:14:27 »
Tek başına fin bence bu saçı toparlamaz minox ile kombine etmek gerekir .İster minox ile kombine et istersen tek başına fin kullan ilerki dönemde bu saç gene gider .Öyle fin kullandım saçlarım kurtuldu ekim gerekmiyor artık falan bunlar çok ütopik hayaller  :)

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2024, 01:40:36 »
hocam çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. bir sorum daha günlük kaç mg almak lazım bu fini? bazıları 4e bölüp içiyormuş. bir de bu hapı 1 yıl kullandım sonuç aldım diyelim sonra bıraksam yine dökülme olur mu? bir de prospar mı yoksa propecia mı tercih etmeliyim?
Günlük 1mg veya 1.25 mg yeterlidir ister 5'e ister 4'e bölün hangisi kolayınıza geliyorsa. Bu ilaçlar sürekli kullanım gerektiren ilaçlardır yani bırakıldığı andan itibaren tekrar dökülmeler başlar. Propecia bölmeye gerek kalmadan hazır 1mg şeklinde satılıyor fiyatı 1k civarında sanırsam ve her ay almak gerekiyor proscar ise 5mg ve 4 veya 5'e bölmek gerekiyor bunun fiyatı da 150TL civarında. Para sıkıntı değilse propecia alın hiç uğraşmayın.
  • Yaşınız 22

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2024, 01:45:57 »
Tek başına fin bence bu saçı toparlamaz minox ile kombine etmek gerekir .İster minox ile kombine et istersen tek başına fin kullan ilerki dönemde bu saç gene gider .Öyle fin kullandım saçlarım kurtuldu ekim gerekmiyor artık falan bunlar çok ütopik hayaller  :)
Finasteridin etkisini küçümsemeyin hiç beklenmedik kalınlaşmalar ve regrowthlar gösteriyor. Her zaman söylediğim gibi ilk 1 yıl finasterid ile devam edip sonuçtan memnun kalıp minoksidile gerek kalmadığı için kullanmayan kişiler çok fazla. Bu yüzden finasteride zaman tanıyın, eğer memnun olmazsanız son çare minoksidile yönelin.
https://www.reddit.com/r/tressless/comments/14i53lk/update_to_fin_025_mg_4xweek/?share_id=ChZ9Fzsu7YwdSFyL6o32T&utm_content=2&utm_medium=ios_app&utm_name=ioscss&utm_source=share&utm_term=1
https://www.reddit.com/r/tressless/comments/1du46kd/6_months_on_fin_1mg_everyday_good_progress_20m/
https://www.reddit.com/r/tressless/comments/1dsgwxa/7_months_fin_and_about_1_monthish_of_min_stay_the/
  • Yaşınız 22

Facebook Twitter Instagram