merhaba dostlar ve abiler 20 yasındayım daha önce forumda benzer konu açmıstım süreci özetlim dökülmem vardı ve finasterid ile minıxidil tedavisine başladım.4 ay düzenli kullandım dökülmem tamamen durdu bebek saclar çıktı ön hatta baya faydasını gördüm bazı sebeplerden dolayı tedavim yarım kaldı ve dökülmem yine basladı bu kez daha agrasif ve ön hat daha cok gerileme ve acılma yaptı yine bırakmamak üzere baslamayı düşünüyorum finasteridi tekrardan 4e bölüp mü kullanmalıyım sizce yada önerileriniz varsa dinlerim
ben de senin gibi 20 yaşındayken minoxile başladım ve yaklaşık 1.5 yıl kullandım (part 1 kullanımım) ilk zamanlar ufak baş ağrısı yaptı sonra vücudum hemen alıştı tamam artık dökülmez deyip minoxili bıraktım keşke bırakmaz olaydım 1 ay için de saç dökülmem aşırı derecede agresifleşti dipleri gözükmeye başladı... daha sonra yine kullanmaya başladım ancak bu sefer etkisi geç gördüm... tekrardan kullandım dökülmem azaldı ancak ilk kullandığım zamanlarda ki gibi o muhteşem etkiyi göremedim bunun yanında yaş da ilerliyor onun da etkisi var neysee yine kullandım üniversite 4. sınıf başında dönem uzatacağımı öğrendim baya stres yaptım saçları sıfıra vurdum ama minoxidili de aksattım sonuç eser miktarda yine saç kaybına uğradım... hala minixoli kullanmaya devam ediyorum bıraksam biliyorum üst tepe komple gidecek ve önceden ara vermemden dolayı baya seyrekleşti saçlarım. şu an olanları tutmaya çalışıyorum.
BU İLACI 2020 DEN BERİ KULLANAN BİRİSİ OLARAK SANA TAVSİYEM:
-öncelikle git baya detaylı mineral-vitamin testi yaptır (ben de b12 eksevimli)
-bu ilacı sabah akşam yeniden kullanmaya başla kesinlikle kasatma veya tüm dozu sadece akşam kullanma en ideali sabah akşam kullanmaktır.
- saçların uzun duruyor bence saçlarını kısalt dostum başta belki seyrek alanları göreceksin moralin bozulur ama ilacın tam etki etmesi için bunu yapman senin için daha faydalı olur ve unutma minoxidilde etkiyi hemen görmezsin kendine biraz zaman tanımalısın 6 ay gibi bir sürede değişimi fark edersin....
- sana tavsiyem finas a vs hiç bulaşma kalıcı yan etkileri söz konusu evet genç adamlarız saç önemli ama verdiği hasar (yan etki) çok fazla ve bazı kişilerde bu yan etki kalıcı oluyor... düşünsene bir saç uğruna kuşu öldürmüşsün ömrün boyunca üroloji doktoruyla kanki oluyorsun veya jinekomasti oluyorsun memelerin büyüyor vs vs... en temizinden minox a devam et ve vitaminlerine bir baktır 5-6 yıl öyle idare edip sonra ektir yani benim planım da bu şekilde... biraz uzun oldu kb