Gönderen Konu: Oral minoxidil güncelleme (Cerrahpaşa nur eczanesi)  (Okunma sayısı 9514 defa)

Mehmetsunnx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Oral minoxidil güncelleme (Cerrahpaşa nur eczanesi)
« Yanıtla #271 : 12 Kasım 2024, 19:27:08 »
İki haftalık periyotlar halinde deneyimlerini paylaşırsan çok iyi olur kardeşim.
Tamam devam edeceğim

Mehmetsunnx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #272 : 13 Kasım 2024, 11:55:05 »
Son durum

you

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #273 : 26 Kasım 2024, 12:01:48 »
dostlar oral minde yan etki gördünüz mü? 3 . haftana giricem ama ödemim arttı yüz ve karnımda. kalp ve akciğerlere problem olacağının habercisi oldu bir nevi. umarım çok shedding cyclela oynamaz saçın bu süreçte. yarın itibariyle bırakmak zorundayım. problemsiz devam edenlere selam olsun

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #274 : 26 Kasım 2024, 12:22:16 »
dostlar oral minde yan etki gördünüz mü? 3 . haftana giricem ama ödemim arttı yüz ve karnımda. kalp ve akciğerlere problem olacağının habercisi oldu bir nevi. umarım çok shedding cyclela oynamaz saçın bu süreçte. yarın itibariyle bırakmak zorundayım. problemsiz devam edenlere selam olsun

doz nedir abi
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

you

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #275 : 26 Kasım 2024, 12:28:32 »
doz nedir abi
ilk 2 hafta 2.5mg, 1 hafta 2.5mgx2

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #276 : 26 Kasım 2024, 12:41:10 »
ilk 2 hafta 2.5mg, 1 hafta 2.5mgx2

tekrar başlarsan yavaş yavaş artır
kapsülü aç dök çeyrekten (0.625) başla
yan etki görmedikçe artır 1 ayda 2.5 a gel

ödem için karahindiba çayı dene
göz altları şişerse krem kullan
bol su

herhangi yan etkide ara verebilirsin
ödem beklenen yan etki
çinko
d vitamini
biotin

you

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #277 : 26 Kasım 2024, 12:53:35 »
tekrar başlarsan yavaş yavaş artır
kapsülü aç dök çeyrekten (0.625) başla
yan etki görmedikçe artır 1 ayda 2.5 a gel

ödem için karahindiba çayı dene
göz altları şişerse krem kullan
bol su

herhangi yan etkide ara verebilirsin
ödem beklenen yan etki
abi eyvallah tavsiyelern için. 12 yağ oranındayım, kuruyum normalde. sporla aram baya iyi lasix bile kullandım ama ödemi geçirmedi. bu konular hakkında bilgi sahibiyim az çok. aynu zamanda pilot olmak istiyorum, bu yüzden hipertansyon ilacı kullanmak saçım için çok mantıklı değil. kolajenimi de bozmamak adına tret+topical min yapmayı düşünüyorum ilerde. sistematik min vücuda yaramıyor, en azından ben kaldıramıyorum. problem çıkmazsa ne ala, uğraşsız güzel bir ilaç.

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #278 : 26 Kasım 2024, 13:00:35 »
abi eyvallah tavsiyelern için. 12 yağ oranındayım, kuruyum normalde. sporla aram baya iyi lasix bile kullandım ama ödemi geçirmedi. bu konular hakkında bilgi sahibiyim az çok. aynu zamanda pilot olmak istiyorum, bu yüzden hipertansyon ilacı kullanmak saçım için çok mantıklı değil. kolajenimi de bozmamak adına tret+topical min yapmayı düşünüyorum ilerde. sistematik min vücuda yaramıyor, en azından ben kaldıramıyorum. problem çıkmazsa ne ala, uğraşsız güzel bir ilaç.

abi sen makinaymışsın zaten
ufak tefek değişiklik olunca fark edilir bu durumda normal geçmiş olsun tekrar
çinko
d vitamini
biotin

you

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #279 : 26 Kasım 2024, 17:18:22 »
abi sen makinaymışsın zaten
ufak tefek değişiklik olunca fark edilir bu durumda normal geçmiş olsun tekrar
eyvallah canısı. tozu bölüp direkt içmek ne kadar güvenilir bilmiyorum. bazı ilaç formlarında problem olabiliyor. oral min efficacy değişir mi emin değilim. eğer sen öyle yapıyorsan bir bak derim

Black426

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #280 : 26 Kasım 2024, 22:52:30 »
Dutasteridi agresif dökülmesi olanlar hariç bence de kimse kullanmamalı. Finasterid çıkalı yaklaşık 25-30 yıl falan oldu ve bu sürelerde kullanan yabancı insanlara rastladım hala güvenli bir şekilde kullanıyorlar fakat dutasterid hem saç dökülmesi için çok eski bir ilaç değil yani en fazla 5-10 senesi vardır belki o kadar da yoktur bu yüzden uzun vadeli süreçte ne gibi etkileri olacağı hala bilinmiyor.
Bunların en temelinde yüzdeki yağ sebum dengesini aşırı düşürmesi geliyor. Dutasterid güçlü bir ilaç olduğu için DHT'yi fin'e oranla daha fazla baskılıyor ve haliyle yüzdeki yağ oranlarını ciddi biçimde düşürüyor bunun sonucunda 40 yaşında kırışıklıklarınızın başlaması gerekirken 25'li 30'lu yaşlarda (ilaç kullanım sürenize bağlı olarak) yüzünüz kırış kırış olmaya başlıyor bu kaçınılmaz bir şey.
Yüzü her gün nemlendirmekte fayda etmeyecek çünkü hiçbirisi yağ sebumu kadar cildi diri tutmuyor. Fin'e baktığımızda bu sebumları aşırı düşürmüyor tam ortada bırakıyor zaten bu yüzden güvenli bir şekilde kullanılıp FDA'dan onay aldı.
Neyse biraz uzattım. Tabi yine kullanmak isteyenin vereceği karar bu, herkesin kendi hayatı.

Yagi azalttigi gercekten dogru mu ? 30 yasindayim,28 yasina kadar hic sivilce problemim yoktu.Yaglanma problemim de yoktu.Son 2 senedir yuzum ve sacim inanilmaz yaglaniyor.Dustan ciktiktan 15 dakika sonra burnum ve alnim parlamaya basliyor ve son 2 senedir de sac cizgim bozulmamasina ragmen saclarim cok seyreldi.Kafa derim gorunmeye basladi.Butun testlerimi yaptirdim,karaciger degerleri trioidler bobrekler hersey normal.Hormonlarda da dht normal aralikta testo vs her sey normal aralikta.Kilolu biri degilim duzenli spor yapiyorum yag oranim yuzde 16 civari.Ama iki senedir yaglanma sivilce ve sac dokulmesinden ne yaparsam yapiyim kurtulamadim.Roaccutane tarzi ilaclardan da uzak durdum hep cunku bazi kullanicilari direkt kel yapiyor genetigi inanilmaz hizlandiriyor.Fin kullansam sac dokulmesi ve yaglanma gercekten gecer mi acaba ?Daha kotu hale gelebilir diye de korkmuyo degilim.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #281 : 26 Kasım 2024, 23:30:56 »
Yagi azalttigi gercekten dogru mu ? 30 yasindayim,28 yasina kadar hic sivilce problemim yoktu.Yaglanma problemim de yoktu.Son 2 senedir yuzum ve sacim inanilmaz yaglaniyor.Dustan ciktiktan 15 dakika sonra burnum ve alnim parlamaya basliyor ve son 2 senedir de sac cizgim bozulmamasina ragmen saclarim cok seyreldi.Kafa derim gorunmeye basladi.Butun testlerimi yaptirdim,karaciger degerleri trioidler bobrekler hersey normal.Hormonlarda da dht normal aralikta testo vs her sey normal aralikta.Kilolu biri degilim duzenli spor yapiyorum yag oranim yuzde 16 civari.Ama iki senedir yaglanma sivilce ve sac dokulmesinden ne yaparsam yapiyim kurtulamadim.Roaccutane tarzi ilaclardan da uzak durdum hep cunku bazi kullanicilari direkt kel yapiyor genetigi inanilmaz hizlandiriyor.Fin kullansam sac dokulmesi ve yaglanma gercekten gecer mi acaba ?Daha kotu hale gelebilir diye de korkmuyo degilim.
Öncelikle saç dökülme tipinizi öğrenmekte fayda var bunun için konu açarsanız üstten, yandan ve arkadan fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim. Eğer dökülmeniz genetik kellikse finasterid dökülmeyi büyük oranda durdurur fakat çok aşırı agresif dökülmelerde finasterid de fayda etmez. Yağlanmayı ciddi oranda düşürüyor örneğin benim fin'e başlamadan önce cildim inanılmaz yağlanırken finasteridden sonra kurudu hatta bu aralar biraz fazla kurudu derim pullanıyor kuruluktan dolayı.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #282 : 27 Kasım 2024, 00:07:02 »
Öncelikle saç dökülme tipinizi öğrenmekte fayda var bunun için konu açarsanız üstten, yandan ve arkadan fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim. Eğer dökülmeniz genetik kellikse finasterid dökülmeyi büyük oranda durdurur fakat çok aşırı agresif dökülmelerde finasterid de fayda etmez. Yağlanmayı ciddi oranda düşürüyor örneğin benim fin'e başlamadan önce cildim inanılmaz yağlanırken finasteridden sonra kurudu hatta bu aralar biraz fazla kurudu derim pullanıyor kuruluktan dolayı.
abi geçenlerde buna denk gelmiştim
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9871428/
yağlanma tip1le ilişkili olması lazım
diyor ki günlük 0.1 dutasteride (haftada 1 kapsül gibi) ya da 5 mg finasteride neredeyse hiç etki etmiyor tip 1 e
%99 tip1 azaltmak için günde 10mg üzeri dutasteride gerekir diyor
yani finasterideden ziyade dutasteride azaltıyor olabilir
başka dümeni varsa bilmiyorum amma
çinko
d vitamini
biotin

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #283 : 27 Kasım 2024, 01:09:46 »
eyvallah canısı. tozu bölüp direkt içmek ne kadar güvenilir bilmiyorum. bazı ilaç formlarında problem olabiliyor. oral min efficacy değişir mi emin değilim. eğer sen öyle yapıyorsan bir bak derim

kapsülü geri kapatıyorum abi   ;D
çinko
d vitamini
biotin

you

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #284 : 27 Kasım 2024, 07:24:15 »
kapsülü geri kapatıyorum abi   ;D
kapsülden çıkarttığın miktarı direkt kapsülsüz vücuda alıyorsun ya o kısmını diyorum

Facebook Twitter Instagram