Ben şahsen ileri derece saç dökülmeleri harici minoksidil önermiyorum nedeni ise şu ;
1- Türkiye'de satılan minoksidil türevlerinin çoğu sahte; sahte olmayanlar ise kaliteli değil. Uzun süreli kullanımlarda kafada seboreik dermatit, kuruluk ve egzamaya yol açıyor.
2- Kullanım zorluğu. Şimdi diyebilirsiniz "Ne gibi bir zorluğu olacak? 3-4 dakikada kafaya sürüp bitiyor olay." İşte öyle olmuyor. Bu minoksidil türevlerini ömür boyu kullanmaları gerektiklerini insanlar unutuyor. Adam bunu "1-2 sene kullanırım" düşüncesiyle başlıyor ama aslında saçlarını kaybetmemek için ölene kadar bunu kafasına süreceğinden bir haber. Şimdi şunu sormak isterim: Gerçekten 10-20-30-40 yıl bu ilacı kafanıza süreceğinize inanıyor musunuz? Ben şahsen kendim adıma konuşursam inanmıyorum; elbet bir yerde artık bıkacağım ve bırakacağım.
3- Minoksidil türevi ilaçlar şu an stoklarda bulunuyor, peki bu ilacın 5-10 sene sonra stoklarda kalacağının bir garantisi var mı? Mesela bizim ülkemizde minoksidil ve finasterid gibi ilaçlar çok az biliniyor. Yurtdışındaki insanlar kadar bilinçli değiliz ve kelliği kader olarak görüyoruz. Bu durumda minoksidil'den gelen kâr oranları azalıyor. Üreticinin burada minoksidil üretmesi için bir sebebi kalabilir mi, işte onu bilemiyoruz.
Kişisel tavsiyem: Saçınıza dikkatlice baktım ve kafanızda bulunan çoğu minyatür saç ve hâlihazırda bulunan saçlarınızla bence finasterid ile 6. aydan itibaren yüz güldüren sonuçlarla karşılaşırsınız. Ha, eğer sonuçtan memnun olmazsanız, işte o zaman size minoksidili tavsiye ederim.
Kullandığınız minoksidil, Türkiye'de satılan en kaliteli minoksidil; ama yine de Kirkland ve Rogaine gibi markaların çok arkasında.