Gönderen Konu: Finasteride başladım güncellenecek  (Okunma sayısı 14869 defa)

Alper1

• Hero Member
Ynt: Finasteride başladım güncellenecek
« Yanıtla #255 : 22 Aralık 2024, 08:29:37 »
Dr. Eric Berg dediğiniz kişi tıp doktoru değil, yaptığı tüm videolar yanlış/eksik bilgilerle dolu, dikkate almayınız.
Yukarıda tıp doktoru olmadığını yazdım zaten fakat yanlış bilgiler olduğunu düşünmüyorum benim dikkate aldığım ve güvendiğim kaynakları açıklama kısmına bırakıyor.
Bu D vitamini alımı hakkında sadece Eric Berg değil aynı zamanda şuan ismini hatırlayamadığım hintli ünlü bir doktor var bu kişide D vitamini hakkında buna benzer yakın şeyler söylüyor. Hatta takviye alımı öncesi ve sonrası olarak kendi tahlil sonuçlarını da videoda gösteriyor.

Kurtarma ekibi

• Full Member
« Yanıtla #256 : 26 Aralık 2024, 16:19:58 »
Ufak bir güncelleme yapmak istedim. Fotoğrafları saçlarımı kestirince atmak istiyorum farklar daha belirgin oldun diye. Yan etki olarak sperm eskiye nazaran hala biraz sıvı ama aşırı sıvı değil biraz hacim kaybetmiş şekilde. Arada sırada sol testistde ağrı oluyor. Masa başı iş olduğu için ondan dolayıda olabilir emin değilim. Gelişim açısından sağ şakakta tüylenmeler vardı hafif karardı tüyler. Sol tarafta ise çok küçük tüyler çıkmıştı hala tüy olarak kaldılar çok bir gelişme yok. Tepem noktam gelişme olmadı. Saç dökülmem son zamanlarda baya azaldı. Duşta yaklaşık 15 20 tel arası dökülüyor. Akşama doğru veya ertesi gün sabah çekme testi yaptığımda bir iki tel ancak geliyor bazen oda gelmiyor özellikle ön tarafta dökülme olmuyor daha çok tepe noktasında. Bir iki tel geliyor. Şampuan değiştirdikten sonra dökülmem azaldı onuda eklemek isterim denk mi geldi yoksa ondan kaynaklı mı bilmiyorum. Head shoulders clinical strength 2 3 güne bir kullanıyorum günlük olarak kerastase şampuanını kullanıyorum. Haftada 1 urban care biotin spreyi. Dermaroller kullanıyorum biraz azalttım fotoğraflarda derim baya kırmızı çıkıyordu biraz dinlenmesini istiyorum. Saçımı kestirdikten sonra ayrıntılı gelişimlerle ilgili fotoğraflar paylaşacağım. Birde saçlarım ve cildim çok yağlı buna bir türlü çözüm bulamadım yakın zamanda doktora gideceğim bunun içinde.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #257 : 27 Aralık 2024, 13:26:51 »
Yağlı cildi olanlar zoretanın 10 MG kullanıyor. Saç dökülmesine olumsuz etkisi var diye biliyorum ama formda kullanan var. Siz ilaca ne zaman başladınız? Kaç ay oldu? Duşta 10-20 tel iyi.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Kurtarma ekibi

• Full Member
« Yanıtla #258 : 27 Aralık 2024, 22:18:53 »
Yağlı cildi olanlar zoretanın 10 MG kullanıyor. Saç dökülmesine olumsuz etkisi var diye biliyorum ama formda kullanan var. Siz ilaca ne zaman başladınız? Kaç ay oldu? Duşta 10-20 tel iyi.
7 8 ağustosta hocam sizden sonra başlamıştım. Konuda size eşlik etmiştim.  10 20 değil sanırım ya 20 30 arası demek daha sağlıklı olacak bir çoğu hala cansız saçlar. Cildiyeye gitmek lazım 2 3 saatte bir alnımı peçete ile silmezsem geleceğim gibi parlıyor.   :D zaten saç tipleri komple parlıyor yağdan

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #259 : 05 Ocak 2025, 01:58:11 »

abi nasıl gidiyor güncel tedavin durumun nedir
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #260 : 05 Ocak 2025, 10:09:02 »
abi nasıl gidiyor güncel tedavin durumun nedir

Hocam hayatımın en stresli en kötü dönemindeyim saç dökülmesi ile ilgili nasıl bir yorum yaparsam yapayım güvenilir olmaz :D
Yine de dökülme devam ediyor aynı şekilde
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Kurtarma ekibi

• Full Member
« Yanıtla #261 : 17 Ocak 2025, 10:05:57 »
Güncelleme yapmak istedim. Son fotoğrafta saçlarım diğer fotoğraflara göre uzun kestirdiğim de tekrar güncelleme yaparım

Kurtarma ekibi

• Full Member
« Yanıtla #262 : 17 Ocak 2025, 10:08:19 »
İlk fotoğraf ilaca başladığımda(5 ağustos)  2. fotoğraf 1 hafta öncesine ait son fotoğraf ise ekim ayına ait.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #263 : 24 Ocak 2025, 11:45:17 »
6. ay güncellemesi yapmak istedim. Bir süredir birçok sıkıntıyla uğraşıyorum bu yüzden güncelleme için geciktim.

Öncelikle telogen effluvium için doktorun tavsiye ettiği yağları haftada 2 gün olacak şekilde kullanıyorum. Finasteride ise her gün aynı saatte atıyorum. Minoxidile de aynı şekilde devam. Tıraş oldum ve sonucu beğendim.

-Dökülme devam ediyor, hepsi yeni çıkmış 0-5 cm arası saçlar. Ama yoğun bir dökülme değil.
-O kadar çok saçım dökülmüş ve yenileri çıkmış ki berber keserken tuttuğu uzun saçlar ucuna geldikçe azalıyor ama kafa derisinde yoğun saçlar var. Dökülmeyen eski saçlar 10 cm kadar yeni çıkanlar 3-5 cm arası. Berbere söyledim durumu o da evet bi gariplik var zaten dedi :)
- 5 damla D vitamini, Multi vitamin ve mineralleri kullanmaya devam.
-Saç derim kuru olduğu için 1 aydır omega-3 de alıyorum.
- Yağları düzenli şekilde kullanıyorum isteyen olursa reçeteyi yazarım kendiniz alıp yapabilirsiniz. Yağlardan sonra daha çok memnun oldum.
- Dökülme tipi erkek tipi ya da telogen effluvium ne olursa olsun finasteride kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Yan etkileri de farketmiyorum.

7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Profesor-1907TR

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #264 : 24 Ocak 2025, 15:18:49 »
Güzel gidiyor aynen devam
  • Yaşınız 32
  • Medikal Tedavi Finasteride, Xpecia, Omega-3, Vitamin D3K2, Prozinc Plus Şampuan, Konazol Şampuan
ASUMAN HAİR // 3500 GREFT // Saç ekimi sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=36716.0

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #265 : 26 Ocak 2025, 05:04:54 »
6. ay güncellemesi yapmak istedim. Bir süredir birçok sıkıntıyla uğraşıyorum bu yüzden güncelleme için geciktim.

Öncelikle telogen effluvium için doktorun tavsiye ettiği yağları haftada 2 gün olacak şekilde kullanıyorum. Finasteride ise her gün aynı saatte atıyorum. Minoxidile de aynı şekilde devam. Tıraş oldum ve sonucu beğendim.

-Dökülme devam ediyor, hepsi yeni çıkmış 0-5 cm arası saçlar. Ama yoğun bir dökülme değil.
-O kadar çok saçım dökülmüş ve yenileri çıkmış ki berber keserken tuttuğu uzun saçlar ucuna geldikçe azalıyor ama kafa derisinde yoğun saçlar var. Dökülmeyen eski saçlar 10 cm kadar yeni çıkanlar 3-5 cm arası. Berbere söyledim durumu o da evet bi gariplik var zaten dedi :)
- 5 damla D vitamini, Multi vitamin ve mineralleri kullanmaya devam.
-Saç derim kuru olduğu için 1 aydır omega-3 de alıyorum.
- Yağları düzenli şekilde kullanıyorum isteyen olursa reçeteyi yazarım kendiniz alıp yapabilirsiniz. Yağlardan sonra daha çok memnun oldum.
- Dökülme tipi erkek tipi ya da telogen effluvium ne olursa olsun finasteride kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Yan etkileri de farketmiyorum.

abi görüntü taş gibi bozma devam
reçeteyi paylaşırsan biz de araştırıp istifade ederiz
saçlar bile düzeldiyse sıkıntılar da düzelir rahat ol  ;D
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

Fjorn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #266 : 27 Ocak 2025, 00:36:12 »
Saçlar oldukça canlanmış gözüküyor, 6 ay oldu artık ve bu sonuç bence şuanlık çok iyi.
Reçeteyi yazarsan çok iyi olur.
Ayrıca ön çizgi ne durumda fotoğraf atabilirmisin ?
Minoxidilin ön çizgi ve genel olarak etkisini nasıl görüyorsun ?

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #267 : 27 Ocak 2025, 13:05:17 »
Benim ön çizgim doğuştan üçgen şeklinde hocam. Doğal olarak hiç saç olmayan yerlerde bir etkisi yok ama olan yerlerde Minoxidile çok etkili.

Reçetem;
Günlük 1,25 mg finasteride
5000 D3 Vitamini
Multivitamin ve Mineral
Omega-3

Saç ve kökleri için;

Zeytin yağı (2 yemek kaşığı)
Tatlı badem yağı (2 yemek kaşığı)
Hindistan Cevizi yağı (1 yemek kaşığı)
Çam terebenti yağı (1 yemek kaşığı)
Dodex Ampul (1 adet)
Bepanthen Ampul (1 adet)
Evigen Ampul (1 adet)

Toplam ücreti yaklaşık 500-600 TL arası. Bunu hazırlıyorsun ve güneş görmeyen bir yerde saklıyorsun. Saç diplerine ister damlalıklı ile ister parmakların ile uyguluyorsun. Bunları haftada 2 sefer yapıyorsun. Ben bu formülü 1 kere hazırlıyorum, saçlarım uzun olduğu için 2 seferlik kullanımda bitiyor. Yağları gratisten alabilirsiniz. Ben 2'şer tane aldım çabuk biter diye ama 1,5 ay oldu daha 1 tanesinin yarısına bile gelmedim. Baya gidecek.
Ufak masajla kafa derisinin her yerine yayıyorsun ve 4 saat bekliyorsun. Kafa derisindeki kan akışını hızlandırıyor ve saç kökleri için gerekli besinleri temin ediyor, kepek oluşumunu önlüyor.
Ama yıkama işlemini iyi yapmak lazım saçlar yağlı kalmaması lazım çünkü bu sefer ters etki yapar ve kepeklenme, mantar ya da enfeksiyonlara sebep olabilir. Ben ilk olarak şampuanı sürüyorum yıkıyorum sonra tekrar şampuan sürüp kuruluyorum. En son sirkeli su ile yıkayıp bekledikten sonra kuruluyorum. Biraz zahmetli fakat her seferinde daha kolay geliyor. Şampuanımı ise Minox'un şampuan.
Karışıklık olmasın ampul kutularında içerisinde 5 adet var. 1 tanesi 1 hafta yetiyor yani ampuller 5 haftalık. Bu biraz masraflı olabilir çünkü ampuller yağlardan çok önce bitiyor. Ayrıca Yağlar çok pahalı değil. Ampuller olmadan da yağları kullanabilirsiniz fakat ne kadar etkili olur bilemiyorum.

Doktorun verdiği reçeteyi daha iyi anlamak ve başka hangi yağlar eklenebilir diye görmek için ChatGPT'ye atmıştım.

Saç reçeteniz, saç dökülmesini azaltmak ve daha sağlıklı bir saç yapısı elde etmek için düzenlenmiştir. Doğal yağ karışımı, saç derisini nemlendirip beslerken, saç tellerini güçlendirmeyi ve kırılmayı azaltmayı hedefler. Özellikle çam terebenti ve Hindistan cevizi yağı, saç köklerini canlandırarak saçın daha sağlıklı ve parlak görünmesine katkı sağlar.

Dodex, Bepanthen ve Evigen ampuller ise içerdiği B ve E vitaminleriyle saç foliküllerini besler, dökülmeyi azaltır ve saç büyümesini teşvik eder. Düzenli kullanım, saç dökülmesinde azalma, saç tellerinde güçlenme ve genel olarak saçın daha canlı görünmesi gibi etkiler yaratabilir. İlk sonuçları birkaç hafta içinde fark edebilir, uzun vadede ise saç sağlığınızda gözle görülür bir iyileşme yaşayabilirsiniz.

Siz bu tedaviyi finasteride ile birlikte bir süre kullanabilirsiniz (2-3 ay en az) saçlarınız toparlandığında bırakabilirsiniz. Finasteride ile birlikte iyi etki gösterir.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2025, 13:21:41 Gönderen: Harbi Getto »
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Cemil Aydın

• Full Member
« Yanıtla #268 : 28 Ocak 2025, 00:00:44 »
Yağların illaki etkisi vardır ama burda işi minox çözüyor finansta tamamlıyor net bence

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #269 : 28 Ocak 2025, 14:35:44 »
Yağların illaki etkisi vardır ama burda işi minox çözüyor finansta tamamlıyor net bence

Minoxidile sadece ön bölge için uyguluyorum. Minoxidile gerçekten etkili bir ilaç fakat yağlar ve ampuller de genel saçları iyi destekliyor. Zaten bu dediğim ömür boyu kullanılmayacak. Saç köklerini güçlendirip, saçın canlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Dediğim gibi destekleyici tedavi 2-3 ay kullanımı çok güzel sonuçlar verecektir. Maddi imkanı olanlar ana tedavinin yanında kullanabilirler.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Facebook Twitter Instagram