Benim ön çizgim doğuştan üçgen şeklinde hocam. Doğal olarak hiç saç olmayan yerlerde bir etkisi yok ama olan yerlerde Minoxidile çok etkili.
Reçetem;
Günlük 1,25 mg finasteride
5000 D3 Vitamini
Multivitamin ve Mineral
Omega-3
Saç ve kökleri için;
Zeytin yağı (2 yemek kaşığı)
Tatlı badem yağı (2 yemek kaşığı)
Hindistan Cevizi yağı (1 yemek kaşığı)
Çam terebenti yağı (1 yemek kaşığı)
Dodex Ampul (1 adet)
Bepanthen Ampul (1 adet)
Evigen Ampul (1 adet)
Toplam ücreti yaklaşık 500-600 TL arası. Bunu hazırlıyorsun ve güneş görmeyen bir yerde saklıyorsun. Saç diplerine ister damlalıklı ile ister parmakların ile uyguluyorsun. Bunları haftada 2 sefer yapıyorsun. Ben bu formülü 1 kere hazırlıyorum, saçlarım uzun olduğu için 2 seferlik kullanımda bitiyor. Yağları gratisten alabilirsiniz. Ben 2'şer tane aldım çabuk biter diye ama 1,5 ay oldu daha 1 tanesinin yarısına bile gelmedim. Baya gidecek.
Ufak masajla kafa derisinin her yerine yayıyorsun ve 4 saat bekliyorsun. Kafa derisindeki kan akışını hızlandırıyor ve saç kökleri için gerekli besinleri temin ediyor, kepek oluşumunu önlüyor.
Ama yıkama işlemini iyi yapmak lazım saçlar yağlı kalmaması lazım çünkü bu sefer ters etki yapar ve kepeklenme, mantar ya da enfeksiyonlara sebep olabilir. Ben ilk olarak şampuanı sürüyorum yıkıyorum sonra tekrar şampuan sürüp kuruluyorum. En son sirkeli su ile yıkayıp bekledikten sonra kuruluyorum. Biraz zahmetli fakat her seferinde daha kolay geliyor. Şampuanımı ise Minox'un şampuan.
Karışıklık olmasın ampul kutularında içerisinde 5 adet var. 1 tanesi 1 hafta yetiyor yani ampuller 5 haftalık. Bu biraz masraflı olabilir çünkü ampuller yağlardan çok önce bitiyor. Ayrıca Yağlar çok pahalı değil. Ampuller olmadan da yağları kullanabilirsiniz fakat ne kadar etkili olur bilemiyorum.
Doktorun verdiği reçeteyi daha iyi anlamak ve başka hangi yağlar eklenebilir diye görmek için ChatGPT'ye atmıştım.
Saç reçeteniz, saç dökülmesini azaltmak ve daha sağlıklı bir saç yapısı elde etmek için düzenlenmiştir. Doğal yağ karışımı, saç derisini nemlendirip beslerken, saç tellerini güçlendirmeyi ve kırılmayı azaltmayı hedefler. Özellikle çam terebenti ve Hindistan cevizi yağı, saç köklerini canlandırarak saçın daha sağlıklı ve parlak görünmesine katkı sağlar.
Dodex, Bepanthen ve Evigen ampuller ise içerdiği B ve E vitaminleriyle saç foliküllerini besler, dökülmeyi azaltır ve saç büyümesini teşvik eder. Düzenli kullanım, saç dökülmesinde azalma, saç tellerinde güçlenme ve genel olarak saçın daha canlı görünmesi gibi etkiler yaratabilir. İlk sonuçları birkaç hafta içinde fark edebilir, uzun vadede ise saç sağlığınızda gözle görülür bir iyileşme yaşayabilirsiniz.
Siz bu tedaviyi finasteride ile birlikte bir süre kullanabilirsiniz (2-3 ay en az) saçlarınız toparlandığında bırakabilirsiniz. Finasteride ile birlikte iyi etki gösterir.