Gönderen Konu: Finasteride başladım güncellenecek  (Okunma sayısı 15377 defa)

Harbi Getto

• Full Member
Ynt: Finasteride başladım güncellenecek
« Yanıtla #241 : 19 Aralık 2024, 01:42:42 »
Askeriyeye sokma olayını fazla büyütmeyin prostat hastasıyım kullanmam gerekiyor dişim geçin öyle çok dikkat etmiyorlar fazla üzerinde durmuyorlar yani

Deneyeceğim bakalım hocam
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #242 : 19 Aralık 2024, 02:39:31 »
Eğer yeterli güneş almıyorsanız D vitaminini günlük 5bin'e çıkartmanızı tavsiye ederim. Zaten kış ayında olduğumuz için pek güneş alamıyoruz.
  • Yaşınız 23
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #243 : 19 Aralık 2024, 09:30:34 »
5.Ay güncellemesi ve Doktor Teşhisi

Doktor Teşhisi
Selamlar. 5. Ay yarın itibari ile doluyor. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Bu süre içerisinde 5 doktor gezdim. Dökülme başladığında ilk gittiğim doktor kan tahlili istedi ve çok fazla dökülmemin olduğunu söyledi Demir ve Minoxidile yazdı. Saç kıran için bir köpük vermişti yaklaşık 6-7 ay önce ona devam et dedi. Daha sonra gittiğim diğer 3 doktor eliyle baktı ve minoxidile kullan dedi. Tut çek yapmadılar.
Geçen hafta üniversitenin Eğitim ve araştırma hastanesine gittim. Genç bir doktor ya da doktor adayı benimle ilgilendi. Saç kıran için iğne, dökülme için kan tahlili, idrar tahlili ve saç analizi yaptı. Tanıyı ve reçeteyi ekte görebilirsiniz. Bu bittikçe gidip yazdıracağım kaç ay kullanmam gerekiyor belli değil. Fayda gördüysem Minoxidile devam etmemi söyledi.Telogen Effluvium tanısı koydu.
Ben 5 aydır Finasteride kullanıyorum ve Telogen Effluvium ile birlikte AGA'nın da olması muhtemel. En azından ilerisi için saçlarımın zayıflayıp döküleceğini tahmin ediyorum her ne kadar ailede olmasa da benim ki dökülecek gibi duruyor. O yüzden finasterideyi yan etki görmedikçe bırakmayacağım.
5.Ay güncelleme
Evet yarın itibariyle tam 5 ay oluyor. Sizi yanıltmamak adına doktor tanısını okumadıysanız lütfen okuyun.
-Dökülme eskiye göre az fakat devam ediyor.
-Yan etki görmüyorum (libido azaldı gibi ama emin değilim)
-Günlük Multivitamin ve Mineral takviyeleri alıyorum.
-Günlük 3000 iu D vitamini alıyorum.
-Minox Markasının şampuanını kullanıyorum.
-Minoxidile kullandığım bölgede saç dökülmesi çok az, yeni saçlar uzuyor.
- Kepek için haftada 1 Ketoral şampuan kullanıyorum.

Reçetem bu şekilde devam edecek. Yakında aşağıdaki reçeteyi uygulamaya başlayacağım.

abi bu saçkıranı belli bi bölge için mi söyledi
fotoğraflarda tam göremedim ona benzer bi şey
bi de ben de arkadaşa katılıyorum d vitaminini yükleme yaparsan iyi olur 6-8 hafta günde 5 damla yanında haftada bir 20lik hap atabilirsen 2 ayda eksiklik ancak toparlanıyor
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #244 : 19 Aralık 2024, 10:10:10 »

abi bu saçkıranı belli bi bölge için mi söyledi
fotoğraflarda tam göremedim ona benzer bi şey
bi de ben de arkadaşa katılıyorum d vitaminini yükleme yaparsan iyi olur 6-8 hafta günde 5 damla yanında haftada bir 20lik hap atabilirsen 2 ayda eksiklik ancak toparlanıyor

Saçlarım uzun olduğu için saçkıran gözükmüyor ama vertekste 10 kuruş büyüklüğünde saçkıran var. D vitaminini 5-6 aydır düzenli kullanıyorum ama son 1,5 aydır 3000 iu olarak alıyorum. Eskiden günde 1000 iu alıyordum.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #245 : 19 Aralık 2024, 15:01:39 »
Saçlarım uzun olduğu için saçkıran gözükmüyor ama vertekste 10 kuruş büyüklüğünde saçkıran var. D vitaminini 5-6 aydır düzenli kullanıyorum ama son 1,5 aydır 3000 iu olarak alıyorum. Eskiden günde 1000 iu alıyordum.
Hocam d vitamininde günlük her 10 kiloya 1000 ünite olacak şekilde kullanmamız gerekiyor. Ben 65 kilo olduğum için haftada 2 tane 20.000 lik kapsüllerden + her gün 4 damla d3k2 damla olandan kullanıyorum. D3 ü K2 ile beraber kullanmamız gerekiyor..

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #246 : 19 Aralık 2024, 23:18:32 »
Hocam d vitamininde günlük her 10 kiloya 1000 ünite olacak şekilde kullanmamız gerekiyor. Ben 65 kilo olduğum için haftada 2 tane 20.000 lik kapsüllerden + her gün 4 damla d3k2 damla olandan kullanıyorum. D3 ü K2 ile beraber kullanmamız gerekiyor..
O önerilen miktarın açıkçası pek güvenilirliği yok özellikle yurtdışındaki doktorlar 50'nin altında D vitamini seviyesi olanların günde 5-10 bin ıu arasında almasını öneriyorlar.
Hatta doktorlar toplanıp FDA'ya D vitaminin kullanım dozunu yanlış yazdıklarına dair ve düzeltilmesini istediklerini içeren mektup göndermişler.
Özellikle Dr. Eric Berg bu konuda bayağı bilgili youtubedan bakabilirsiniz.
  • Yaşınız 23

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #247 : 20 Aralık 2024, 02:41:39 »
O önerilen miktarın açıkçası pek güvenilirliği yok özellikle yurtdışındaki doktorlar 50'nin altında D vitamini seviyesi olanların günde 5-10 bin ıu arasında almasını öneriyorlar.
Hatta doktorlar toplanıp FDA'ya D vitaminin kullanım dozunu yanlış yazdıklarına dair ve düzeltilmesini istediklerini içeren mektup göndermişler.
Özellikle Dr. Eric Berg bu konuda bayağı bilgili youtubedan bakabilirsiniz.

Bu D vitamini gerçekten çok kafa karıştıran bir durum. Bazı doktorlar çok alımda oksitlenme yapar diyor ama ben katılmıyorum. Dr. Eric Berg yanlış hatırlamıyorsam öğle güneşi altında 2 dakika durma ile 1000-2000 iu arası alıyoruz demişti. (yanlış hatırlıyor olabilirim) Yani takviye alımında 1000 iu çok düşük bir değer. Ama Dr. Eric Berg'in hakkında bilgi sahibi değilim sadece bir ara izlemiştim. Uzmanlığı nedir, nerede okumuş nereden mezun bilmiyorum ve bu yüzden ona da çok güvenemiyorum. Yine de yarından itibaren Günlük 5000 iu almaya başlayacağım.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #248 : 20 Aralık 2024, 05:49:06 »
Bu D vitamini gerçekten çok kafa karıştıran bir durum. Bazı doktorlar çok alımda oksitlenme yapar diyor ama ben katılmıyorum. Dr. Eric Berg yanlış hatırlamıyorsam öğle güneşi altında 2 dakika durma ile 1000-2000 iu arası alıyoruz demişti. (yanlış hatırlıyor olabilirim) Yani takviye alımında 1000 iu çok düşük bir değer. Ama Dr. Eric Berg'in hakkında bilgi sahibi değilim sadece bir ara izlemiştim. Uzmanlığı nedir, nerede okumuş nereden mezun bilmiyorum ve bu yüzden ona da çok güvenemiyorum. Yine de yarından itibaren Günlük 5000 iu almaya başlayacağım.
Oksitlenme ve böbrekte taş oluşumu yapma olayını prof doktora sordum tamamen palavra olduğunu söyledi sebebi ise aile hekimlerinin d vitamini yazmak istememesinden kaynaklandığını söyledi. Aile hekimleri özellikle yaşlı insanlara D vitamini takviyesi yazdığında yaşlılar kendilerinde oluşan hastalıkları D vitamini haplarının yaptıklarını söyleyip duruyorlarmış ve aile hekimlerini zan altında bırakıyorlarmış bu yüzden hiç yazmak istemiyorlar ve böbrek taşı, oksitlenme gibi şeyleri sebep gösteriyorlarmış. En azından prof'un bana söyledikleri bunlardı.
Eric Berg palmer kolejinden mezun aslında kendisi tıp doktoru değil kiropraktik doktorudur fakat her videosunu izlediğimde anlattığı şeyleri destekleyen kaynakları aşağıya bırakıyor yani kafasından uydurduğu şeyler pek yok diyebilirim.
Ben ilk 3 ay günlük 20 bin IU D vitamini kullanıyordum daha sonra değerim normale gelince günlük 10 bin'e düşürdüm. Dediğiniz gibi sadece 2 dakika güneşte kalmak 2 bin I.U D vitamini demektir 1 saat boyunca kalırsanız 60 bin I.U D vitamini alıyorsunuz yani aslında bu aldığımız takviyeler bırakın çok olmayı aslında hiç bir şey.
  • Yaşınız 23

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #249 : 20 Aralık 2024, 16:13:38 »
Oksitlenme ve böbrekte taş oluşumu yapma olayını prof doktora sordum tamamen palavra olduğunu söyledi sebebi ise aile hekimlerinin d vitamini yazmak istememesinden kaynaklandığını söyledi. Aile hekimleri özellikle yaşlı insanlara D vitamini takviyesi yazdığında yaşlılar kendilerinde oluşan hastalıkları D vitamini haplarının yaptıklarını söyleyip duruyorlarmış ve aile hekimlerini zan altında bırakıyorlarmış bu yüzden hiç yazmak istemiyorlar ve böbrek taşı, oksitlenme gibi şeyleri sebep gösteriyorlarmış. En azından prof'un bana söyledikleri bunlardı.
Eric Berg palmer kolejinden mezun aslında kendisi tıp doktoru değil kiropraktik doktorudur fakat her videosunu izlediğimde anlattığı şeyleri destekleyen kaynakları aşağıya bırakıyor yani kafasından uydurduğu şeyler pek yok diyebilirim.
Ben ilk 3 ay günlük 20 bin IU D vitamini kullanıyordum daha sonra değerim normale gelince günlük 10 bin'e düşürdüm. Dediğiniz gibi sadece 2 dakika güneşte kalmak 2 bin I.U D vitamini demektir 1 saat boyunca kalırsanız 60 bin I.U D vitamini alıyorsunuz yani aslında bu aldığımız takviyeler bırakın çok olmayı aslında hiç bir şey.

Evet dediklerine katılıyorum, oksitlenmeye ben de inanmıyorum güneşten alınan D vitamininin yüksek olmasından dolayı. Günlük 10.000 iu D vitaminini nasıl temin ediyorsun? Damlalardan mı kullanıyorsun yoksa daha büyük değerde takviyeler mi var? Ben hap ile başladım günlük 1000 iu sonra damlaya geçtim ama günlük 10.000 şişeyi çabuk bitirir başka bir takviye varsa alayım.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #250 : 20 Aralık 2024, 16:15:39 »
Evet dediklerine katılıyorum, oksitlenmeye ben de inanmıyorum güneşten alınan D vitamininin yüksek olmasından dolayı. Günlük 10.000 iu D vitaminini nasıl temin ediyorsun? Damlalardan mı kullanıyorsun yoksa daha büyük değerde takviyeler mi var? Ben hap ile başladım günlük 1000 iu sonra damlaya geçtim ama günlük 10.000 şişeyi çabuk bitirir başka bir takviye varsa alayım.
Kapsül şeklinde eczanelerde reçetesiz satılıyor ismi Devit-3 10.000 I.U
  • Yaşınız 23

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #251 : 21 Aralık 2024, 15:24:10 »
Kapsül şeklinde eczanelerde reçetesiz satılıyor ismi Devit-3 10.000 I.U
Hocam benim doktorum d vitaminini d3k2 formunda kullanman gerekiyor yoksa tek başına d3ün emilimi az oluyormuş dedi. O yüzden bunun yanında az dozdada olsa d3k2 damla da kullanın bence..

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #252 : 21 Aralık 2024, 16:30:00 »
kepek için vichy dercos yeşil olanı kullanabilirsin ayriyetten bugün geldi kepeği fazlasıyla temizledi ilk kullanımda birde daha iyi olucaktır bende sendede öyle olur

Dediğin şampuan pahalı geldi. Doktorun tavsiyesiyle hazırladığım yağ karışımı Minoxidile kullandığım bölgede bile kepeği anında bitirdi.
Toplam 300 TL ödedim ve uzun süre kullanırım.
-Çam terebenti yağı
-Tatlı badem yağı
-Zeytin yağı
-(Tercihen) Hindistan Cevizi yağı

Gratisten Zeytin yağı hariç hepsini alabilirsin. Bunları
-1 Yemek kaşığı Çam terebenti
-1 Yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı(tercihen)
-2 Yemek kaşığı Tatlı Badem yağı
-2 Yemek kaşığı zeytin yağı

Bu formül bana fazla geldi o yüzden diğer hazırlamadan yarıya düşüreceğim ya da 2-3 kullanımlık olarak kullanacağım. Bunu haftada 2 ya da 1 şeklinde uygulayabilirsin. Kafa derimi çok rahatlattı. Aldığın ürünlerin ceyreginden daha azı kullanılıyor, hesaplı ve besleyici. Kafa derin çok yağlıysa daha az kullanabilirsin ve yıkarken tüm yağı temizlemen gerekir. Sirkeli, limonlu su ile ilk ıslatıp biraz bekle sonra şampuan sonra su ile durula.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #253 : 21 Aralık 2024, 16:38:34 »
Hocam benim doktorum d vitaminini d3k2 formunda kullanman gerekiyor yoksa tek başına d3ün emilimi az oluyormuş dedi. O yüzden bunun yanında az dozdada olsa d3k2 damla da kullanın bence..

Hocam ona da baktım. D3 Vitamini yağda çözünen bir vitamin o yüzden normal zeytin yağlı damla alabilirsin. K2 ile birlikte alındığında kalsiyum kullanımı açısından faydalı, damarlarda birikmesini önlüyor ve bu da damar sertleşmesi riskini azaltıyor. Kemik sağlığı üzerinde etkili. Aslında bizim için doğrudan gerekli değil. Yağda çözünen bir vitamin.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

hope1

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #254 : 21 Aralık 2024, 17:26:56 »
Dr. Eric Berg dediğiniz kişi tıp doktoru değil, yaptığı tüm videolar yanlış/eksik bilgilerle dolu, dikkate almayınız.

Facebook Twitter Instagram