Merhabalar form üyeleri
Yaklaşık bende 4 5 aydır bu formu takip ediyordum ve sonunda 19.07.2024 Cuma günü saç ekimi işlemini gerçekleştirdim.Herkesinde bildiği gibi bu ekim işini önüne gelen herkes yapmaya başladı ve güven olmuyor bende bu zamana kadar hep güvenilir ve bu işi tamamen çıplaklığıyla doğru dürüst anlatan ve yapan birisini arıyordum fakat ne yazık ki firmalar klinikler müşteri kazanmak için bu işte yalanın çok döndüğünü düşünüyorum.Daha önce görüştüğüm çoğu yer benim kafamı 2 seansta anca kapanacağını söylüyordu ilk defa formda bulduğum ve iyi sonuçları olan Medeks biraz zorlasak tek seansta kapatabiliriz dedi benimde tek seans işime geliyordu çünkü 2.kez bu süreci yaşamak istemiyordum.Tam medekse Ağustos ayında ekim yaptırmak üzere kapora atmak üzereyken İstanbul'daki bir arkadaşımın Mahallesi'ndeki bir komuşusu Nas Toksoy Hanım saç ekim işiyle uğraşıyormuş yaklaşık 13 -14 yıldır.Kendisi normade Cosmedica klinikte çalışıyormuş sadece yabancı vatandaşlara ekim yapan bir yermiş çoğunlukla Arap ve Portekizlilereymiş.Arkadaşıma madem senin yakın arkadaşın uygun fiyata yaparım dedi.Bende numarasını aldım fakat kendisi ağustos ayında tamamen dolu olduğunu sadece temmuz ayı içerisinde klinikten ayrı özel olarak hasta alıyorum dedi ve kendi çalıştığı klinikte ekimi yapamayacağını belirtti ancak illa orda olsun istersen fiyat farkı olur dedi.fotoğraf vs attım o da 2 seansta kapatılabilir dedi yaklaşık 4000 civarı greft çıkar dedi ,ama konuşurken tam da benim aradığım gibi işin tüm ayrıntısı yalan olmadan anlattı ve fiyat olarak da medeksten uygundu sonra 19 una randevu aldık beni arabasıyla aldı Maltepe'de ki Altıntepe Tıp merkezine gittik beraber, orayı tutmuş bu iş için içerisi de gayet temiz ve ayrılan oda içerisi klimalıydı yani rahattım yer konusunda,kendi de ilk defa kiralamış o da çok beğendi.Yanında da bir arkadaşı Tuğba hanım ve birde tıp merkezinde çalışan bir hanımefendiye ile beraber saat 9 da ön hat çizimi,tıraş vs ile 10 gibi işleme başladılar.Ön çizgiyi en uzun ömürlü benide görüntü yönünden cazip edecek şekilde ayarladık Anestezi kısmını Nas hanım yaptı.Greft alımına Tuğba hanım başladı o arada Nas hanım dinledi sonra beraber devam ettiler.Fakat benim kafa derim çok yumuşak olduğunu ve greftin kendini kolay bırakmadığını söylediler bu yüzden bizim için biraz zor olacak dediler.Gerçektende çok zor oldu biri saçı gerdirirken biri grefti topluyordu ve gerçekten bu iş için çok uğraştılar başka birisinin bu kadar uğraşacağını sanmam ve bunu kendileri de belirtti tam 4.5 saatin sonunda 5200 grefti çıkarmayı başardılar.Tahmin edilenden fazla çıktı.sonra 30 dk lık bir yemek molası sonrası tekrar yattım sedyeye kanal açılımına başlanıldı.Kanal açma işlemini tamamen Nas hanım ince ince çok uğraşarak yaptı.Kanal açma işlemi de yaklaşık 2,5-3 saat sürdü sonra Tuğba hanım ve diğer klinikte çalışan arkadaş ekim işlemine başladı.Ön taraflara genelde 2 li ve 3 lü greftleri ektiler saç olan kısımlara destekli şekilde tekli greftler ekildi ve arkaya gidilebildiği kadar gidildi.Bu işlemde yaklaşık 4 saati buldu son 2 saate yakın Nas hanımda geldi 3 kişi beraber ektiler ve saat 7.30 gibi işlem tamamen bitti.Bu arada 5000 küsür greft ekildi ama bunların 200 300 ü zayıf ve tekli olduğu için çiftledik dediler o yüzden sen 4600 4700 gibi düşün dediler.
Takviye konusuna gelecek olursak biotine 15 günden itibaren başlamamı söylediler onun haricinde antibiyotik,kan sulandırıcı,ve ağrı olursa diye parol verdiler.Yıkama içinde Avesinin losyon ve şampuanını veridiler.Finastereid (Proscar) i sordum onada 3 aydan itibaren başlayabilirsin denildi.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ekim işi biraz farklı olduğu için böyle anlatayım dedim.Ekim öncesi sonrası ve ilk yıkama sonrası fotoğrafları aşağıya bırakıyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Ekimden Önceki fotolar