Gönderen Konu: Ahmet Tosun (The Hair Clinic) - 03/07/2024 - 4500 Greft - Yaş 22  (Okunma sayısı 1225 defa)

Nurwel

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ahmet Tosun (The Hair Clinic) - 03/07/2024 - 4500 Greft - Yaş 22
« Yanıtla #15 : 20 Temmuz 2024, 10:40:21 »
Lise zamanından beri protein tozu vb takviyeler kullanırım. Protein tozunun, herhangi bir şekilde aşırı alınması dışında bilinen bir zararı yoktur (ishal,organa yük bindirme). Ancak bazı protein tozlarının içeriğinde bulunan kreatin, özellikle erkek tipi kellik yatkınlığı olan kişilerde DHT artmasıyla saç dökülmesini hızlandırabilir. Bu nedenle kaliteli ve içeriği güvenilir markalar tercih edilmelidir. Ucuz markalar genellikle ürünün değerlerini artırmak için belirli amino asitlerini ve kreatin gibi maddeleri eklerler, bu da kellik sürecini biraz öne çeker.

Ekim merkezine danıştım ayrıca bana üsteki yazdığım gibi bir dönüş yaptılar asıl zararı olan kreatin maddesi yoksa kullanabilirsin dediler.

Kısacası bana ekimden 10 gün önceden bu protein tozu gibi ürünleri bırakmamı söylediler ama çoğu doktor halen bu ürünler hakkında tam bilgiye sahip değil içeriğinde kreatin yoksa kullanmanın bir zararı olması eğer aşırı tüketmiyorsan imkansız gibi bir şey.

Kullandığım ürün : https://takehiq.com/collections/protein-tozu/products/hiq-hi-pro-plus-2-kg

ern91

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 20 Temmuz 2024, 10:57:34 »
Lise zamanından beri protein tozu vb takviyeler kullanırım. Protein tozunun, herhangi bir şekilde aşırı alınması dışında bilinen bir zararı yoktur (ishal,organa yük bindirme). Ancak bazı protein tozlarının içeriğinde bulunan kreatin, özellikle erkek tipi kellik yatkınlığı olan kişilerde DHT artmasıyla saç dökülmesini hızlandırabilir. Bu nedenle kaliteli ve içeriği güvenilir markalar tercih edilmelidir. Ucuz markalar genellikle ürünün değerlerini artırmak için belirli amino asitlerini ve kreatin gibi maddeleri eklerler, bu da kellik sürecini biraz öne çeker.

Ekim merkezine danıştım ayrıca bana üsteki yazdığım gibi bir dönüş yaptılar asıl zararı olan kreatin maddesi yoksa kullanabilirsin dediler.

Kısacası bana ekimden 10 gün önceden bu protein tozu gibi ürünleri bırakmamı söylediler ama çoğu doktor halen bu ürünler hakkında tam bilgiye sahip değil içeriğinde kreatin yoksa kullanmanın bir zararı olması eğer aşırı tüketmiyorsan imkansız gibi bir şey.

Kullandığım ürün : https://takehiq.com/collections/protein-tozu/products/hiq-hi-pro-plus-2-kg

Bilgilendirme için teşekkürler hocam

Bende 1 senedir protein tozu kullanıyodum yaklaşık 1 ay öncede ekim yaptırdım bi kaç gün sonrada spora tekrardan başlayacağım için bu konu kafamı kurcalıyordu

Ben şahin çeliğe ektirdim o bana protein tozunun saça zararı olmadığı söyleniyor fakat ben genede doğal yollarla almanı tavsiye ederim kreatinide kesinlikle kullanma dedi

Protein tozunu kullanmaya devam ederim büyük ihtimalle

Nurwel

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 20 Temmuz 2024, 11:04:47 »
Et, süt gibi doğal yollarla karşılamak her zaman daha iyidir ama çok pahalıyla geliyor protein tozunun kullanım amacı zaten  günlük doğal alınan proteinin eksik kalan kısımlarını doldurmak sadece protein tozuyla protein ihtiyacını karışılamak bana göre çok yanlış doğru kullanım günlük alınan protein miktarının yanına takviye şeklinde ben mesela yumurta yerim her sabah 7-8 adet yanına protein kek yaparım mesela direkt yumurtayı atlayıp sadece protein kek yersem çok şişkin bir mide ve çoğunluklula ishal gibi sorunlar yaşıyorum ama hekim yine daha iyisini bilir danışmakta fayda var.

Facebook Twitter Instagram