kardesim forumdaki adam demis ki tr doktoru bi sey bilmiyor fin dut yan etki yapmaz diye . 1.5 sene once ekim yaptim 4-5 senedir saclarim dokuluyo . Yabanci doktorlar da fin dut onermiyor. Saw palmetto xpecia adina ne dersen de oral yolla aldigin bu ilaclar dht baskilar yan etki yapar nokta. O kadar insan bosa mi kullanmiyo sence? Fin Dut harici yollardan alinan majestralleri dene. ben de oyle bi sey ariyorum strrsten saclarim dokuldu bu aralar topsrlamam lazim .
Yabancı doktorlar fin mi önermiyor
Güldürme Allah aşkına adamlar vitamin hapı verir gibi 18 yaşını geçen herkese fin/dut reçete ediyor çünkü Amerika ve Avrupa ülkelerinde bu kadar öcü durumuna düşürmüyorlar bu ilacı. Saç tedavisinde xpecia+ketokonazol+dermaroller çeşitli yağlar vitaminler vs. bunların hepsini her gün uygula fin'in vereceği etkinin yarısını bile vermez.
Kafadan uydurma rakamlarda söylemiyorum şuan ilacın FDA aşamasında açıkladığı bilimsel verilere göre yan etki oranı sadece %2 olarak açıklandı ve bu yan etki gören kesim ilacı bıraktığında geri düzeldi.
Ha eğer sen dersen ben bu %2'lik dilime gireceğimden korkuyorum o zaman yapacak bir şey yok ama unutmamak lazım ki saç tedavisi için Fin veya Dut dışında hiç bir tedavi yöntemi YOK. Saç ektirsen de yine dökülmeler devam edecek.
Son olarak ta DHT hormonundan bahsedeyim fin/dut bu hormonu yüzde yüz baskılamıyor sadece bir kısmını baskılıyor yani geriye kalan kısım yine görevini yerine getiriyor ayrıca DHT ergenlik bittikten sonra çok az işlevi olan bir hormon ama bunu anlatamıyoruz kimseye. D vitamini de bir hormondur fakat bu hormon değeri düştüğünde kimsenin umurunda olmuyor şunu söyleyebilirim ki D vitamini eksikliği DHT bloklamaktan çok daha önemli.