Ben bu aralar başlamayı düşünüyorum açikçası. Ama 18 i bı nevi beklemek istiyorum eğer o zamana kadar ciddi bi dökülme yaşamassam ki bunda iki hafta önce yaşadım.O zamana kadar beklemeyi düşünüyorum.Bi de finasa başladıktan sonra ileride sakal bırakmamda bı sıkıntı olur mu sakallar var ama tam oturmadı yoksa oturmasını bekleyip öyle mi başlamalımıyım
Bu yaşta başlamanı önermem. 20-21'li yaşlarda önerilmesinin nedeni genellikle ergenliğin bittiğini, sakalların oturduğunu, ses tellerinin yerine oturduğundan dolayı bu yaşta önerilir. Daha 17'siniz fin
bu yaşta sadece fiziksel olarak etki yapmakla kalmaz bilişsel olarak da erkenden etki yapar yani Brain Fog dediğimiz durumu sürekli olarak yaşamak istemezsin.
Finasterid'e başlamadan önce çok fazla araştırma yaptım ve hepsi bilimsel araştırmalardı ayrıyetten buna ek olarak Reddit kullanıcılarının yorumlarını da okudum fakat ergenliğe bağlı beyin gelişimi 18'de duran bir şey değil. Ben xpecia bile kullanmanızı tavsiye etmem çünkü en nihayetinde Finasterid kadar olmasa bile DHT blokluyorsunuz.
Yapacağınız şeyler bu yaşta kısıtlı. Dermaroller alın ve her hafta 2 defa kafanızın her yerine sürün ek olarak ketokonazol şampuan alın devam edin haftada 1 defa kullanın. Biberiye yağlarıyla destekleyin.
Minoxil diffuse thinning dökülmede diğer dökülme tiplerine nazaran daha etkilidir fakat Türkiye'de doğru düzgün minoxidil yok hepsi ucuz merdiven altı ürünler uzun süreli kullanımda ciddi kepeklenme, kabuklanma hatta egzamaya kadar götüren yolu var. En kaliteli Minoxidil Rogaine ve Kirkland'dir fakat onlarda Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde bulunuyor eğer bir tanıdığınız varsa getirtebilirsiniz.
Başka sormak istedikleriniz olursa sorun.