Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle Hintell'e, saç konusundan müzdarip arkadaşlara yol gösterip böyle bir forum kurduğu için teşekkürler. Tabi ki forumda zaman geçiren ve üyelere yardımcı olan diğer arkadaşlara da. Asuman Hanım'ı forumdaki güzel sonuçlardan dolayı tercih ettim.
Benim dökülme başlangıcı erken yaşlarda 16-17 yaşında gayet agresif bir şekilde yanlardan başladı. 3-4 sene sonra yanlar fulll açık hale gelmişti. Yaşım 23 ' e geldiğinde Dutasteride ve topikal minox kullanmaya başladım. Dutasteride ve minox bende baya etkili oldu dökülmelerim baya azalmıştı iyi sonuçlar da almıştım. Ancak minox bende yoğun egzama ve kaşıntı yapmaya başladığı için bırakmak zorunda kaldım. Hala dutasteride devam ediyorum haftada 3 gün olacak şekilde. Ayrıyeten ilacın etkisini kaybettiğini gözlemlediğini düşündüğüm için son 6 aydır da finasteride kullanıyorum her gün. İlginçtir ki herhangi bir yan etki gözlemlemedim bu süreçte.
Operasyon gününden yaklaşık 1.5 ay önce Asuman Hanımla görüştük. Saçlarımı inceleyip kan tahlili istedikten sonra randevu tarihi oluşturduk. Bu süreçte saçlarımı güçlendirmem için Xpecia Tablet ve Prozinc şampuan ve losyonunu kullanmamı istedi.
Ekim günü sabah 9 gibi Pendik Bölge Hastanesine geldim. Asuman Hanım bir ön çizgi belirleyip, metre yardımıyla sağ ve sol şakaklarımı yeniden oluşturdu. Bu arada tepe kısmında ve vertexde de bir seyrekliğim mevcut ama beni fazla rahatsız etmediği için oralara ekim istemedim belki daha sonra 2.ekimde düşünürüm. Ekim 9.30 da başlayıp akşam 9.30 gibi bitti. Ekimde Enes Bey ve Melike Hanım vardı. Burdan onlara da teşekkür ediyorum.Kök alımında greftlerin uzun 2' li ve 3'lü olduğunu ifade ettiler. Operasyondaki tek sıkıntı kanal açıldıktan sonra greft yerleşiminde, kafa derimin sert olmasından dolayı biraz zorlandıklarını belirttiler. Ama Asuman Hanım ekim sonunda operasyonun başarılı geçtiğini uygun tedavi şartlarında ve ortamında eski saçlarıma yakın bir sonuç alacağımı ifade etti. Başım bandajlandıktan sonra hastaneden ayrıldım.
Kliniğin vermiş olduğu ilaçlar;
Fixef Antibiyotik | sabah - akşam - 1 tane
Dolarex Ağrı Kesici | günlük - 1 tane
Prednol Ödem Giderici | sabah - akşam - 1 tane
Coraspin | (30 günlük) - günde 1 tane
Fito Krem | (15 günlük) sabah - akşam