Herkese Merhaba.
Foruma yeni üyeyim ve çok forum kullanan biri olmadığım için umarım konuyu doğru yerde doğru şekilde açıyorumdur, hatam varsa kusuruma bakmayın gerektiği şekilde düzeltirim.
Yaşım 38, 20li yaşların başından itibaren saç dökülmesi yaşadım. 25 yaşımda bir ekim yaptırmıştım 950 greftlik sadece önlere, onunla idare ediyorum. Artık dökülme iyice yavaşladı tepe açıldı ve önlerde de artık ekilenler hariç saç yok, sadece ortada biraz saç var ve iyi bir ekim yaptırmanın vakti geldi diye düşündüm ve araştırırken sizlerin bulunduğu bu forumu buldum. Baya bir konu ve fotoğraf inceledim, notlar aldım. Konuya çok hakim arkadaşlar olduğunu gördüğüm için de aklımdaki soruları ve not aldığım bazı şeyleri sorup final kararımı şekillendirmek istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Öncelikle kendim ilk yüzeysel araştırmamda Clinicana, Vera Clinic, Bursa Estetik International gibi yerleri not almıştım. Bunları Youtube üzerinden ektirenlerin süreçlerini izleyerek aldım. Clinicana ve Vera yurt dışından takip ettiğim bazı insanların kanallarında gördüm. Fakat buraya bakınca bu isimleri hiç görmedim. Biliyorum ki burada ileti yazan arkadaşlar bu işte benden çok çok fazla bilgili ve tecrübeliler o nedenle o isimlerden de bir liste yaptım. Mesela bazı yerler fiyat performans diye listelenmiş, bir yorumda "Asmed-High, Asuman-Mid, Şahin-Low" gibi bir yazı gördüm, yani ücret durumuna göre bu üç kişi önerilmiş. Benim sırf bu iş için bir süredir biriktirdiğim param mevcut o nedenle o paranın tümünü harcasam da sorun değil çünkü sadece bu iş için birikim yapmıştım. Sizlerden bu bağlamda ilk ricam, ücret sorun olmayacaksa siz nereyi seçerdiniz sorusuna vereceğiniz cevaptır.
İkinci olarak, sadece parasını biriktirdim ama süreçteki gelişmeleri, teknolojik ilerlemeyi takip etmedim. DHI ve Safir uç gibi şeyler duydum, forumda da gördüm. İkisi de temelde FUE tekniği fakat DHI köklerin doğrudan kanal açılmadan ekildiği, bu nedenle de bazı risklerin daha aza indiği bir yöntem diye okudum. Bu konudaki fikirlerinizi de merak ediyorum.
Bazı arkadaşların bazı merkezlerle ilgili şikayetlerini gördüm. Doktorun operasyon bitmeden çıkması gibi. Smile Hair Clinic'e sorduğumda, kanal açılımını doktorlarımızın yaptığı paket mevcut, uzman hemşirelerimizin açtığı paket mevcut dediler. İşin açığı kanal açılımı en kritik yer diye biliyorum, burayı doktordan başkasının açmasını istemiyorum. Sizce kanal açılımı, kök alımı ve ekimi diye sınıflarsak bunlardan hangisini doktorun yaptığı bir merkez bulmam gerekir?
Medeks, Asuman Hair, Şahin Çelik, Clinicana, Vera Clinic, Asmed, Hakan Doğanay, Serkan Aygın, Hamit Aydın gibi hocaları ve merkezleri çoğunluğunu sizlerin tecrübelerinden öğrenerek listeme aldım. Dediğim gibi sırf bu iş için kenara ayırabildiğim bir meblağ var gerekirse üstünü de bi şekilde tamamlayacağım yeter ki iyi bir ekim olsun istiyorum. O kadar güzel ekimler gördüm ki forumda, ektirenler için sevindim çok iyi anlıyorum çünkü o operasyonlardan sonra nasıl mutlu olduklarını. Ben de aynı yoldan geçmek için yardım, bilgi ve desteklerinizi rica ediyorum. Vereceğiniz her bilgi benim için değerli, hepinize teşekkürler.