Saç Ekimi Sonuçları
Yaş kaçtı hocam?
Genetikte açıklık daha fazla ise iyice dökülmesini bekleyip sonra ekim yapabilirsiniz ama ben sizin yerinizde olsaydım bu gençlik yıllarımı saçsız geçirmek istemezdim. Ektirirsiniz atıyorum 5-10 sene sonra kendi saçlarınız dökülmeye devam ederse yeniden bir ekim daha düşünürsünüz. Sonuç olarak bunun kararı size kalmış ben ekim yaptırmanız taraftarıyım, ön hat ve tepe yoğun olacak şekilde 👍🏻
Donör planlamasını ileriye dönük yapacak doğru bir merkezde yaptırabilirsiniz. Paralelde mevcut saçlarınızda gerçekleştireceğiniz medikal koruma ile de 2. saç ekim sürenizi 40’lı yaşlara kadar öteleyebilirsiniz.
Sadece ön kısma ve vertexe ufak bir ekim yaptırırsan ve ekim başarılı olursa uzun yıllar rahat edersin ama tabi aynı zamanda dht baskılayıcı tedavilerde görmen gerekir.Ekim yaptıracağın yerde profesyonel bir yer olmalı .öyle kendi saçlarını yok sayacağız 5000 greft ekeceğiz diyen yerlerden uzak dur.
-Xpecia veya Fin. gibi dht baskılayıcı,-D vitamini,-Çinko,-Omega 3,-Vb.vücutta eksiklik veya fazlalığa göre takviyeler kullanılabilir ama öncesinde gerekli tahlilleri yaptırmak, ezbere kullanmamak önemli.
ekim kolay bir süreç değil, sizin açıklığınız da şimdilik çok değil. 1-2 sene medikal tedavilerle devam etmeniz daha iyi bence. sonuç alamazsanız o zaman ekimi düşünürsünüz.