43 yaşına gelmiş, 15 yaştan itibaren saçında briyantin, jöle, sprey, köpük, wax, dax, vb. aklına gelebilecek herşeyi hemen hemen her saç modeli ile bolca fön makinesini de katarak kullanmış biri olarak söylüyorum; evet hiçbiri masum değil. (En pahalı marka ürünlerden en ucuz olan, hatta bitkisel vb. diye satılan tüm formlarını bilinen tüm markalarda deneyimledim)
Genetik dökülme durumun varsa bu süreci hızlandıracaktır, genetik dökülmen yoksa ama saçlarının bu tür kozmetiklere duyarlılığı yüksek ise cansızlaştırıp inceltecek ve dökülmeyecekse bile seyrek görünüme sebebiyet verecektir. Saçında ne kadar az tutar, kullanım sonrası arındırır isen faydalı olur ama bu tüm zararlardan seni korumaz, sadece kısa orta vadede etkiyi hissetme sürecini orta uzun vadeye kaydırır. Aynı zamanda çok değinilmiyor olsa da saçın renginde de açılmaya sebebiyet verir.
Bir abin olarak benim tavsiyem kozmetiğe ihtiyaç duymayacağın kendine yakışacak saç modelini bulman. Ek olarak dökülme karşıtı ürünleri şekillendirici olarak kullanabilirsin
Örn; Hair Forte serum kuruduğunda jöle kullanmışsın gibi saçı sertleştirir sabitler, üzerine fırçalarsan ıslak görünümü gider ve hacim katar veya sebamed antihairlost köpük kullanırsan kuruduktan sonra fırçalayarak yumuşak ve hacimli bir görüntü elde edebilirsin veya loreal in aminexil içeren dökülme karşıtı ürünleri de benzer şekilde kullanılabilir.