hepinize merhabalar.
öncelikle hintel bey başta olmak üzere bu forumu kuran yöneten üye olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
bu sürece gelmemde bu sitenin çok katkısı oldu. ekim sonucunu paylaşmayı kendime borç bildim.
32 yaşındayım, yaklaşık 12-13 yıldır saçlarım hep seyrekti. mesleki hayata atıldıktan sonra dökülmem belirginleşti. son 3-4 yıldır nw 6-7 şeklindeyim
3 ay önce siteyi keşfettim. hafta sonu ankarada olduğumdan ilk ankaradaki merkezleri araştırdım.
ilk görüşmem şahin çelik ile oldu, iyi bir ekimci olduğunu düşünüyorum halada öyle. Değerlendirmesi çok olumsuz oldu, beklentimin çok düşük olmasını söyledi, ki haklı olduğunu düşünüyorum. Açık alanın çok geniş, donör sayısının az ve çok ince telli olduğunu belirtti, 2 ekim şart hatta 2. nin yapılabileceğinin bile garantisi olmadığını söyledi. ilk ekimde 3 bin kök ancak çıkabilir dedi.
2. görüşmem serdar gökrem ile oldu. manuel punch ile alım yaptığı, bu sayede donör bölgenin çok sağlıklı kaldığını söyledi. 2 belki 3 kez ekim gerektiğini söyledi ve sonuçla tam kapatıcılık olabileceğini belirtti. sadece alıma dahil olması ve 3 ekim gerekmesi benim açımdan çok olumsuz oldu.
bekir bek saç ekimine uygun olmadığımı söyledi.
bu sonuçlardan sonra ekimden vazgeçtim. anca bu süreçte siteyi takip etmeye devam ettim.
özellikle medeks, ahmet tosun ve bir miktar akl kliniğin geniş açıklıklardaki sonuçları tekrar ümidimi yeşertti. ayrıntılı araştırmaya başladım.
ön hat tasarımını daha çok beğendiğim için medeksi tercih ettim. gökhan beyle watsaptan görüştük, tarih belirledik. 11 mayısta işlem gerçekleşti. kök alımı kanal açımı elif hanım tarafından yapıldı. 5800 greft çıktığını duyunca şok olmakla birlikte, hayli sevindim.
medeks düşünen arkadaşlar için belirteyim, ilk başta klinikten çekinmiştim. elif hanımın olmadığı zamanlarda istenmeyen sonuçlar olduğunu gözlemledim. Genel olarak ilgisizlikten şikayetler çoktu. Nekroz gelişen vakalar vardı, ancak ben bunu geniş ekim yapmalarına bağlıyorum.
ekim sürecinde genel olarak memnun kaldım. temiz düzenli bir klinik. diğer klinikler kadar mükemmel iletişim olmamakla birlikte işlerinin ehli olduklarını kesinlikle düşünüyorum.
İşlemin hemen ertesi günü coraspın 100, antibiyotik 2*1 ve aralıklı ağrı kesiciye başladım.
3000 tl ye klinikten set aldım fotoğrafını ekledim. ilk yıkama 2 gün sonra klinikte yapıldı. setten çıkan bakım onarım köpüğünü sürüyorum, 20 dk bekledikten sonra şampuan ile yıkıyorum. Bu işlemi hergün 1 kez yapıyorum. Bunun dışında saçlı deriye bir şey kullanmıyorum
destek olarakta antibiyotik bittikten sonra xcepia muadili bir vitamin var setin içinde onu başlıcam
arkadaşlar genel olarak değerlendirmem gerekirse, insan farklı duyguları birden yaşıyor.
durumunuzun vehametini görüyosunuz, bazen ekim yapılmasına bile şükrediyorsun.
ama grupta efsane sonuçları görünce insan neden bende olmayayım diye düşünüyor.
yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim
ekim öncesi fotoğraflar;