Sevgili dostum, pek yorum yapıp etkilemek istemiyordum senin tercihin olsun istiyorum. Ama kendi hikayemi kısaca anlatacağım.
3 sene önce elim yaptırdım senle aynı yerde. Ama bem öncesinde de minox kullandığım için kafa minox kullanacak kadar iyileştikten sonra da devam ettim. Merkez en az 6 ay finas kullanmamı söylemişti. Sıkıntılara rağmen onu da kullandım. 80-90. Günler bile acayip hızlı gelişme oldu. 4. Aya kalmadan yüzde 95 levela ulaştım. Sonrasında heöen aynı seviyeyi korudu saç. Hızlı gelişti. Sanıyorım minoxil etkisi burada devreye girdi.
6. Aydan sonra finasteridi kestim, minoxu aksattım. Bir 6 ay sonra 1. Yıl dönümü gibi acayip döküldü saç. Sonra dutasterid minoxil devam ettim 2-3 aya toparladım sonra yine rehavet yine döküldü. Bu 3 senede 3. Döngüye girdim. Artık finas dutas kullanmak istemdiğim için losyon şekline başlafım sonr sefer ama minoxile el mecbur devm. Zaten 1-2 senedir oral kullanıyordum, öyle devam.
Minoxil saç çıkışını hızlandırır ama bırakınca çok üzüyor. Haaa benim gibi finas vs den yanetki görmez buna devam edersen belki minoxun geri gidişini biraz dengeler ama maalesef bende minox yanında kullanabileceğim bir silah olmadığı için, minoxun döngülerini sert yaşıyorum. Bzı dönem güzel hissettiriyor bazı dönem kötü. Böyle bir sorun yaşatıyor bana.
Eğer ekim merkezi saçların eninde sonunda misal x noktasına gelecek diyorsa, ama minox bunu sadece biraz erkene çekecekse. O riske değmez. Ha 8 ayda en üst seviyeye gelmişsin ha 6 ayda, ha 10 ayda. Tamam beklemesi zor ben de yaşadım. Ama bendeki gibi bir ileri bir geri sallandıracaksa bulaşmamak daH güzel olabilir.
Haaa ama minox olmadan top seviyeye gelemeyebiliriz riski var diyorlarsa onu bilemem, sen bilirsin.