Rugby oyuncuları, 3 hafta gibi bir süre boyunca Kreatin aldılar ve DHT seviyesinin %50'nin üzerine çıktığını gözlemlediler.Bunlar bilimsel çalışmalar net arttırıyor git öğrende gel bebe
Sağdan soldan copy/paste yapmana gerek yok ben sana biraz eğitim/öğretim faaliyetinde bulunayım
Bak şimdi kreatin hücrelerdeki ana enerji taşıyıcısı olan (ATP)‘nin daha hızlı yenilenmesine yardımcı olarak, daha ağır ve yoğun egzersiz yapmanı sağlar. Gerekli beslenme, dinlenme faaliyetleri sonrasında da bu durum kas kazanımıyla sonuçlanır. Yani basit şekilde aktif kaslarda enerji üretiminin yüksek tutulmasına yardımcı olarak çalışan bölgeye sürekli bir enerji kaynağı sağlar. Daha da basit olarak düşük yoğunlukta antreman yapan biri kendini daha rahat şekilde daha fazla zorlayabilir. Bilindiği üzere aşırı egzersiz de vücutta daha fazla DHT hormon salgılanmasına sebep olur. Özetle, kreatin doğrudan bunu yapar diyemeyiz.Yani dostum senin dediğin gibi testesteronu artırmaz, dolaylı olarak DHT'yi artırır ve saç folikülün buna duyarlıysa dolayısıyla saç dökülmesindeki süreç hızlanabilir.
Sen öncelikle testesteron/DHT ayrımını öğren ondan sonra tartışalım