Keser 2700 greft ekmezdi diyorsun işte bende tamda bundan bahsediyorum .1500 yada 2000 ekerdi öyle değilmi üstüne birde 4 gün boyunca süründürürdü ,birde yetmezmiş gibi 50 bin lira para alırdı .valla kardeşim bu profesyonellik değil aksine büyük bir sorun ,zaten dünyada iğneli diye bir teknik yok keserin kendi icat ettiği bir şey ve tüm dünyada tutmamış burda siz number one falan diyorsunuz ,anca bizim ülkemizde olacak türden şeyler işte arabesk müzik gibi bir şey
Kedi ciğer meselesi değil kardeşim emin ol bana bedava ekse ömrümden 4 yada 5 günü veremem o kadar uzun boylu değil.bak burda adam ektirmiş mis gibi 2700 greft sana görede işte 700 greft muttalibe kıyasla telef olmuş ,varsın olsun çokta önemli değil o kadarı kadı kızındada olur
Tekniğin adı iğneli ekim değil, PERKUTAN . Dünyada kabul görmemesinin sebebi verimliliğinin az olması değil, günlük ekim miktarı ticari rekabet piyasasına uygun düşmemesidir. Çünkü perkutan tekniği ile ekim yapan kişi , ekim miktarını artırmak İçin ancak ve ancak kendi gibi profesyonel , ekşm sırasında her iki elinide kullanabilecek tecrübeli bir ekşmciye ihtiyaç duyar.böyle bşr ekşmciyi ise 3-5 bin tl maaş ile calıstırabilmesi pek mümkün değildir. SLİT ve diğer teknikte ise kalifiye olmayan 3-5 ay tecrübe sahibi 2-3 bin tl maaş ile çalışabilecek 10-12 kişilik bir ekip ile günde 20.000 greft ekim yapmak mümkün.
Hatta çıtayı 1 tık daha yükselteyim, DHİ diye anılan implanter pen tekniğinin atasıda Perkutan Dır. Perkutanın kalifiye eleman ihtiyacı açığından doğan tamamlayıcı bir araçtır. Bu sayede ekimci greftleri kaleme yerleştirebilecek kadar eli iş tutan elemanlar alarak ekim miktarını arttırabilir.
Yani işin özü, teknik zor ve ticari amaç ile sürdürülebilirliği pek mümkün olmadığı için çok tercih edilemiyor.
Olurda bedavaya gel ekeyim derse 3-5 gün gözünde büyümesin dostum, İnan sürecin en zahmetsiz olan kısmı operasyon kısmı. Asıl film ekimden sonra başlıyor. Kısa metraj sonu belli konusuz olan cinsten..