Merhaba değerli forum üyeleri.
Öncelikle bu forumda inceleyip edindiğim bilgi ve deneyimlerden öncesi ve sonrası saç ekimi sürecim boyunca çok yararlandım. Bu nedenle forumun kurucusu Hintel bey başta olmak üzere tüm yönetenlere ve tecrübelerini paylaşarak katkıda bulunan, bilgi, deneyim, yardım, moral ve motivasyon kaynağı olan bu muazzam topluluktaki her bir arkadaşımıza sonsuz teşekkür ederim.
Yaşım 43. Birkaç yıllık araştırma, takip sonucu, seneye, birkaç ay sonra derken nihayet 09.02.2024 Cuma günü saç ekimi operasyonumu Asuman Hair de gerçekleştirdik. Bugün açarım yarın açarım derken konuyu açmakta biraz geciktim. Bu Konuyu ilk yıl daha düzenli ve sonraki yıllarda da en azından yılda bir kez olmak üzere detaylı fotoğraflarımla saç ekimi serüvenimdeki tüm gelişim ve değişimleri gözlemleyebilmeniz için en az 5 yıl boyunca güncel tutacağıma söz veriyorum. Konu açan tüm arkadaşların da sonraki yıllarda da en azından yılda bir kez güncel durumlarını paylaşmalarını önemle rica ediyorum.
Ekim günü operasyonum sabah 09:30 gibi anestezi ile başladı. Tek ağrılı bölüm 10 - 15 dk civarı süren anestezi aşamasıydı diyebilirim. 10 üzerinden 7 şiddetinde bir ağrıydı. Onun dışında operasyon boyunca veya sonrasında herhangi bir ağrı veya önemli bir rahatsızlık hissetmedim. Yanlış hatırlamıyorsam akşam 18:30 gibi de ekimim bitmişti.
Donör alandan kök alımlarımı Enes bey, Aleyna hanım ve ismini hatırlayamadığım bir bayan yaptılar. Sonrasında Asuman hanım kanalları açma işleminin çoğunu kendisi yaptı. Greftlerin kanallara ekimi işlemini yine Enes bey, Aleyna hanım ve diğer bir iki yardımcı bayan yaptılar. Asuman hanım da uzunca bir süre greftlerin ekimi işlemine katkıda bulundu. Operasyon boyunca da ara ara gelip kontrol etti. Anestezinin etkisinden zaman algınız kayıyor o nedenle hangi işlemin ne kadar sürdüğünü net hatırlayamıyorum açıkçası. Tüm ekip sıcakkanlı ve işini severek yapan kimseler. Ekim günü ve sonrasında süreç boyunca ihtiyaç duyduğumda yardımcı oldular. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.
Klimalar bakteri oluşumuna sebebiyet verebildiğinden operasyondan sonra kendi aracınızla klimayı çalıştırmadan yolculuk yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ekimin ilk günlerinde 1 hafta en azından klima çalışan ortamlardan uzak durmanızda fayda olduğunu düşünüyorum. Ve bence saç ektiren herkese bu uyarı mutlaka yapılmalı diye düşünüyorum.
Ekimin ertesi günü ilk yıkama için hastaneye gittim. Yıkamayı yapan bayan durulamadan sonra ekim yapılan alanda küçük apseler oluşmaya başladığını söyledi. Batikon sprey kullanmayın, onun yerine sabah akşam Fucidine iltihap kremi kullanın 2 - 3 güne geçer dedi. Dediklerini uyguladım. ikinci günden sonra ekim yapılan alanda aşağıdaki resimlerde görebileceğiniz bakteri benzeri yoğun sarı ve beyaz renklerde kalın komple ekim alanını kaplayan kabuklanma oluştu. Ekimin 6. gününde kontrol için tekrar merkeze gittim. Asuman hanım yıkama işlemimi yaptı ve ekim alanındaki bu yoğun kabuklanmaları gazlı bez ve bir çubuk yardımıyla hafif hafif kazıyarak saç derisinden çoğunu arındırdı.
Ben taksi ile yaklaşık 1 buçuk saatlik yolculukla eve döndüm. Takside klima çalışıyor muydu emin değilim. Evde klima yok, ekim merkezine ilk yıkama ve kontrol için araçla gittiğim 2 sefer hariç 15 gün hiç dışarı çıkmadım. İstirahat, beslenme, ilaç ve gıda takviyeleri düzeni, yeme içme konusundaki merkezin tüm uyarılarına harfiyen özen, yastık yatak örtüsü vs her gün değişerek hijyen kurllarına titizlikle özen gösterdim.
Bu süreçte yaşadığım tecrübelerin ihtiyaç duyan herkese saç ekimi yolculğunda ışık olmasını, hepinizin sahip olmak istediğinizden daha güzel sonuçlanan ekim deneyimleri yaşamanızı diliyorum.
Bugün 4 Mart 2024 ve saç ekimimin 24.günü...