Gönderen Konu: Vücut Sporu Yapanlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?  (Okunma sayısı 14793 defa)

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Vücut Sporu Yapanlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?
« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2018, 19:25:46 »
genetik dokulme olmayınca sorun yok ama genetik dokulme varsa kaslanma bu sureci  hızlandırır şoyle bişi var erkekliği artıran ne varsa bu işte saçı dokuyor erkekliği azaltan ne varsa dokulmeye ii geliyor  .kadınlardaki kellik falan bize gore en keli bile saçlılar

keskin55

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 05 Ocak 2018, 21:25:21 »
Hocam genetik dokulmesi olmayan, yani saclari androjenlere duyarli olmayan adamlat ne yaparsa yapsin gitmez o sac. Ama dokulmeye meyilli bir saciniz varsa androjenleri daha duyarli hale getiriyorsunuz body yaparak.He ben yapmiyor muyum valla haftada 6 gun spor yapiyorum. Vucut da sac kadar onemli benim icin. Ama kendimizi kandirmayalim. Vucut gelistirme dogal yoldan yapilirsa dokulmyee olan etkisi cok daha az olacaktir kanaatimce

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 05 Ocak 2018, 21:44:33 »
spor benim hayat biçimim vazgeçemem diyene havuza yazılmasını öneririm yüzmek kadar omuzları, kol kaslarını ,  karın kaslarını  bacak kaslarını doğal yolla geliştiren spor dalı yok bkz yüzücülere vücutları çok doğal ve düzgündür. vücudunuz eğer düzenli yüzerseniz 3 ayda inanılmaz şekillenebilir..ayrıca yüzme testeronu değil yapılan araştırmalara göre  mutluluk hormonunu arttırır  su stresi alır sesi bile yeterlidir.o yüzden risksiz en doğal vücudu yapabilirsiniz. suda yaptığınız  hareketler normal de yaptığınız hareketlerden kat kat etkilidir (yer çekimi etkisi ).havuzdan çıktıktan sonra hafif ağırlıklarla(5-10 kg ) biceps ve göğüs çalışırsanız  10 15 dakika vücudunuz efsane bir şekil alır tecrübeye de tabidir..başka hiç bir şeye gerek yok protein gıdaları tüketmeye de dikkat ederseniz yüzerken risksiz bir vücuda sahip olursunuz..ha ben devasa kas yapacağım ,yarışmaya gireceğim diyorsanız o ayrı ama vücudum kıvanç tatlıtuğ kadar olsun diyen 3 4 ayda verdiğim öneriyle yapabilir..günde 1.5 saat suda kalın  her gün yüzün..ve yorulmayacağınız bir spor zinde hissedeceksiniz 3 gün içinde alışır vücudunuz
Budur

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 05 Ocak 2018, 21:47:14 »
Hocam genetik dokulmesi olmayan, yani saclari androjenlere duyarli olmayan adamlat ne yaparsa yapsin gitmez o sac. Ama dokulmeye meyilli bir saciniz varsa androjenleri daha duyarli hale getiriyorsunuz body yaparak.He ben yapmiyor muyum valla haftada 6 gun spor yapiyorum. Vucut da sac kadar onemli benim icin. Ama kendimizi kandirmayalim. Vucut gelistirme dogal yoldan yapilirsa dokulmyee olan etkisi cok daha az olacaktir kanaatimce

Genetik dökülmesi olmayana hiçbir şey etki etmiyor, bu çok doğru. Benim çok yakın arkadaşım 3 defa steroid kürüne girdi. Sustanon, testosteron... Adamın saçları hala fırça gibi. Genetik dökülmesi olan biri onun yaptığı kürlerden biri yapsaydı kafasında saç kalmazdı.

Dediğiniz gibi ilaçsız yapıldığı sürece vücut geliştirme saç falan dökmez. Ben 8 yıldır fitness yapıyorum saç dökülmesinde artış gözlemlemedim. Geçtiğimiz sene doğru düzgün spor yapmamama rağmense biraz daha hızlı kayıp yaşadım. Kas kütlesinin artışı testosteron seviyesiyle doğru orantılı evet ama bunun saça etkisi olur mu? Kanıtı yok diye biliyorum.

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 06 Ocak 2018, 13:18:05 »
Konuya direk ortadan giriş yapacağım kusura bakmayın,havuz gerçekten çok faydalı bunu kimse inkar edemez kol ve omuz için,ama çok yüzmekte deli gibi kilo vermenize neden oluyor(tecrübeyle sabit).Ve havuzu olan spor salonları aşırı pahalı oluyor.Ne yapsak bilemiyorum ben sürekli fitness yapan bir insanım evimde bile koşu bandım ağırlıklarım var.Önümüzdeki haftalarda omuz ve kol bölgesine özellikle bölgesel antremanlara başlıycam söndüm resmen.Proteini gıdalardan takviye edebiliyoruz çok şükür ama Bcaa veya kreatin çok faydalı bir ürün sporcu için.Abur cubur yiyeceğime bu tarz şeyleri kullanmayı daha faydalı görüyorum.Genetik dökülmesi olan insanlar spor yapsada yapmasa da steroid kullanmadığı sürece süreci hızlandıracağını düşünmüyorum.15 20 şer kilo ağırlık koyarak bench press yapmak nasıl saç döker bana mantıklı gelmiyor  ;D

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 06 Ocak 2018, 13:43:27 »
Ben haftanın 5 günü çalışırım 3 gününü de yüzme ile tamamlarım  aksamları ama bunun yanında iyi yüzebılmenız içinde güçlenmenız gerek bunuda ancak bölgesel calısma ile desteklersenız harıka vucudunuz olur. Tabi yüzmek derken gelışım için nasıl yüzmenız gerektiğini bilmelisiniz.
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2018, 13:46:33 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 06 Ocak 2018, 13:48:57 »
Ben havuzda yüzerken kulaç atarak havuzu baştan sonra 6-7 kere gider gelirdim,Sonrada sırt üstü 4-5 kere gider gelirdim.Faydalı oldugunu düşünüyorum bende

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 06 Ocak 2018, 13:59:53 »
havuzda açma germe çok fark yaratır özellikle kollarınızla havuzun duvar kısmına tutunup ters ve düz  barfix tarzı hareketler 10 15 dakikalık .yine sırtı duvara yaslayıp kolları açarak ters barfix .omuz ve kolları feci şekillendirir.sırt üstü yüzmek yine omuz bölgesini ve karın kaslarını çok geliştirir disiplinli olup haftada 4 gün 1.5 saat yüzün 3 ay sonra görün vücudu.

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 06 Ocak 2018, 15:56:05 »
Bence alakasi yok stroit kullanmadiktan sonra ben body yaptım yaptıgim surece saclarım daha kuvetliydi

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 06 Ocak 2018, 16:45:43 »
yıllardır body yapan arkadaslara dikkat ettim saç dokulmesin hızlandı var olan genetği kaslancıkca hızlandırdılar saçlar azaldı bu arada bende yapııom evde bişiler ama dokuo aradkaslar bu konu hep tartışılıo bilimsel açıklaması yok diolar ama cidden dokuo hafif kaslanmak yeter
saçları ekmeydi dersin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 06 Ocak 2018, 21:06:44 »
Doktor Melike Külahçı nın açıklaması,  her ne kadar ekimlerini sevmesem de çok bilgilidir bu konularda, saç dökülmesi araştırmaları vardır ondan alıntı yapıyorum
         Egzersizin her ne kadar kısa süreli vücuttaki testosteron oranını arttırsa da bu zaman diliminin yükseltilmiş bir DHT seviyesini yakalamak için yeterli olmadığı bilgisini veren KülahçI,  bu nedenle de egzersiz yapmanın ya da ağırlık kaldırmanın saç dökülmesine yol açması ya da hızlandırması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Sporcu tozları

Ancak bu noktada önemli bir uyarı yapmakta fayda olduğunun da altını çizen Külahçı, "Hemen her spor salonu girişinde satılan ya da özel marketlerde bulunan sporcu tozları testosteron seviyesini yukseltici ilaveler iceriyor ve bu nedenle de DHT seviyesini yükseltebilen bir özellik gösteriyor’’ diye konuştu.YANİ KISACA TOZ KULLANMAYIN DOĞAL YOLLA YAPARSANIZ DHT ARTMAZ DİYOR HOCAMIZ .

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2018, 01:00:37 »

arkadaslar benım kendı sahsı fıkrım  spor guzel bısey yapılması gerek ama ben saç ekımındekı sürecin olumsuz etkılendıgını dusunuyorum

bunun ıcın elımde bılımsel bır verı yok tamamen kendi düşüncelerım bu doğrultuda da zaten kendı ekımımde surec tamamlana kadar spor yapmadım. gelısımın kafama odaklanmasını ıstedım aynı sekılde vucudumunda gelısıp haddınden fazla enerjı ve vıtamın harcamasını ıstemedım doğal olarak spor yaptıkca dht ve testestoronda yükselecek . tabı bu tamamen benım kişisel mantığım
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2018, 02:10:14 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2018, 21:16:53 »
body dokuo kardeşim ben bunu hep gordum saç koklerimiz dhtye duyarlıysa  ağır spor birebir saçın dusmanı.bu arada bende vucut calısmadan duramıom hem dokuo diom hem çalısıom:)
saçları ekmeydi dersin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2018, 21:37:19 »
body dokuo kardeşim ben bunu hep gordum saç koklerimiz dhtye duyarlıysa  ağır spor birebir saçın dusmanı.bu arada bende vucut calısmadan duramıom hem dokuo diom hem çalısıom:)
yok be emekli bunun bilimsel bir verisi cidden yok .yani futbolcular deli gibi bacak çalışır ki bacakta testo tavan yapar yine  basketbolcular sürekli  kol omuz çalışıyorlar  ama hepsi fırça saçlı . sporcular genelde saçlıdır benim bildiğim spor kan akışını düzenler ... bu dökülenrin çoğu protein tozları kreatin içerikli ürünler ve saçı direk döken steroid kullananlar..burdan sürekli söylüyoruz hormonların dengesini bozacak ürünler ilaçlar kullanmayın aban yumurtaya tavuğa balığa  protein istiyorsan salla tozu ...
        bak abd li aktörlere onlarda çok sağlam spor yapıyor ama çoğu saçlı .eğer cidden risk almam diyorsan yüzeceksin yüzmek de tam tersi testosteronu düşürüyor bak bu bilimsel işte :)
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2018, 21:44:20 Gönderen: ruhi mücerret »

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2018, 22:04:49 »
biliyorum bilimsel calısma yok ama saçlar genetik dokulmeye duyarlıysa harbiden sureci hızlandırıo aktor futbolcu onlar zaten en baba losyonları kullanırlar prp mezoterapi zırt pırt saçı dhtye guclu hal getirirler cevremde saçı dokulenlerden kim bodye basladıysa kelleşme hemen hızlandı erkeklikle ilgili ne varsa sacı dokuyor erkeği kadınsanlaştıran ne varsa dokulmeye iyi geliyor .bu konu heğ tartışıldı drluk okuyan arkasım vard şimdi dr bile body dokuyor derdi onemli bir bolum okuyordu bilimse calısma yok ama net gozlem var
saçları ekmeydi dersin

Facebook Twitter Instagram