Gönderen Konu: Vücut Sporu Yapanlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?  (Okunma sayısı 14791 defa)

Erdalbey

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sporcuların kullandığı takviye besinler saç dökülmesine neden olur mu?

Sporcular genellikle aminoasit kullanırlar. İskelet sisteminin %95'inde bulunan ve  vücuda enerji desteği sağlayan
kreatin sporcuların sıkla kullandığı bir aminoasittir. Ancak aşırı dozda kreatin monohidrat almak vücuttaki testesteronu DHT
hormonuna dönüştürür Bu erkek sporcularda saç dökülmelerine neden olmaktadır.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Vücut Sporu Yapanlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2018, 11:30:29 »
ağırlık calısmak saçı dokuyor ama ama hafif spor yapmanın etkisi olucağını sanmıom
saçları ekmeydi dersin

Erdalbey

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2018, 11:35:15 »
Merhaba,

Spor yapmak her insan için gerekli olduğu gibi, ağırlık konusunda değilde takviye besin alımlarında
saçlar için kötü sonuçlar ortaya çıkacağını belirtmek daha açıklayıcı olacaktır.

« Son Düzenleme: 05 Ocak 2018, 12:32:23 Gönderen: Erdalbey »

Kaan1619

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2018, 14:04:56 »
Dostum bende vücut geliştirme yapıyorum..kullandim nedir bunlar aminoasit,Glutamin, casein,whey gibi tozlar ve ağır kilolar ile çalıştım..30 yaşında başladım ve yaşım 35..steroid hiç kullanmadım decà, primabolon,sustanon ve enantat gibi..şunu farkettim ki 30 ile 35 yaş arası pek kayıp yasamadim ama yaşla alakali on hat çizgide gerileme var ve bununla alakalı konuda açtım..fakat steroid kullanan arkadaşlarım saclarini hep kaybetti...Benim merak ettiğim ağırlık calismak herhangi bir şekilde takviyesiz az az da olsa sacta kayıp yaratırmı?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2018, 14:07:52 »
Testo ve dht sevılerını yükseltiyor ne kadar erkeklık hormonu okadar saç kaybı.
Global Moderator

keskin55

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2018, 14:44:46 »
Mantiken dusunuldugunde kadinlarin saci neden dokulmez? Neden erkelerin dokulur? Erkeklik hormonu burada dokulmeyi tetikliyor demekki. Ancak sac dokse de vucut da sac kadar onemli. Sac icin vucuttan vazgecmej olmaz maalesef

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2018, 14:49:40 »
Mantiken dusunuldugunde kadinlarin saci neden dokulmez? Neden erkelerin dokulur? Erkeklik hormonu burada dokulmeyi tetikliyor demekki. Ancak sac dokse de vucut da sac kadar onemli. Sac icin vucuttan vazgecmej olmaz maalesef
tamamen 0 a indirirsen sıkıntı ama /30 /40 baskılarsan en azından saçları kurtarır durum bu keskın ama kalkıp dht blocer lar kullanırsan olmaz işte o bunuda zaten genelde erkeklıkle işi olmayanlar kullanıyor:)
Global Moderator

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2018, 16:27:12 »
tamamen 0 a indirirsen sıkıntı ama /30 /40 baskılarsan en azından saçları kurtarır durum bu keskın ama kalkıp dht blocer lar kullanırsan olmaz işte o bunuda zaten genelde erkeklıkle işi olmayanlar kullanıyor:)
spor saç döker demek yanlış, bu yaklaşımın bilimsel olarak kanıtı yok  .   vücudun hormon dengesini bozan steroid  amino asitler  kreatin  gibi destek ürünler ve aşırı hızlı bir şekilde yağ yakımı saçı döker..hata şöyle bir gerçeklik var hızlı şekilde sağlıksız kilo kaybı yada kilo vermek saçı döker bu net. ..bunun sebebi hormon dengesinin bozulması..aşırı testeron artışı olmadığı sürece sıkıntı yok..doğal yolla yapılan vücut aşırı testerona neden olmaz  hormonları bozmaz ve saç dökülmez.benim araştırmalarım bu yönde. protein tozları amino asitler ve steroid takviyeleri kesinlikle almayınız .vücut dengenizi bozmayın ..tavuk ,yumurta, peynir ,balık, kırmızı et ,süt .tarzı gıdalarla da proteini doğal yolla alınız.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2018, 21:31:01 Gönderen: ruhi mücerret »

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2018, 16:56:24 »
Bcaa kullanmadan spor yapmak pek mümkün değil  ;D

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2018, 17:13:03 »
spor benim hayat biçimim vazgeçemem diyene havuza yazılmasını öneririm yüzmek kadar omuzları, kol kaslarını ,  karın kaslarını  bacak kaslarını doğal yolla geliştiren spor dalı yok bkz yüzücülere vücutları çok doğal ve düzgündür. vücudunuz eğer düzenli yüzerseniz 3 ayda inanılmaz şekillenebilir..ayrıca yüzme testeronu değil yapılan araştırmalara göre  mutluluk hormonunu arttırır  su stresi alır sesi bile yeterlidir.o yüzden risksiz en doğal vücudu yapabilirsiniz. suda yaptığınız  hareketler normal de yaptığınız hareketlerden kat kat etkilidir (yer çekimi etkisi ).havuzdan çıktıktan sonra hafif ağırlıklarla(5-10 kg ) biceps ve göğüs çalışırsanız  10 15 dakika vücudunuz efsane bir şekil alır tecrübeye de tabidir..başka hiç bir şeye gerek yok protein gıdaları tüketmeye de dikkat ederseniz yüzerken risksiz bir vücuda sahip olursunuz..ha ben devasa kas yapacağım ,yarışmaya gireceğim diyorsanız o ayrı ama vücudum kıvanç tatlıtuğ kadar olsun diyen 3 4 ayda verdiğim öneriyle yapabilir..günde 1.5 saat suda kalın  her gün yüzün..ve yorulmayacağınız bir spor zinde hissedeceksiniz 3 gün içinde alışır vücudunuz
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2018, 18:11:40 Gönderen: ruhi mücerret »

keskin55

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2018, 17:31:01 »
Hocam ben bu konuda size katilmiyorum. Mesela bende son 3 senede cok fazla agresif dokulme oldu. Finas falan etki etmedi. Ama sizin dokulme tipiniz daha bolgesel ve daha az oldugundan yuzde 30 sizde etki ediyor olabilir. Asiri agresif dökülmesi olanlari dutasterid diane gibi ilaclar paklar bence tabi dediginiz gibi ortada erkeklik kalmiyor sonucunda

keskin55

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2018, 17:34:18 »
spor saç döker demek yanlış, bu yaklaşımın bilimsel olarak kanıtı yok  .   vücudun hormon dengesini bozan steroid  amino asitler  kreatin  gibi destek ürünler ve aşırı hızlı bir şekilde yağ yakımı saçı döker..hata şöyle bir gerçeklik var hızlı şekilde sağlıksız kilo kaybı yada kilo vermek saçı döker bu net. ..bunun sebebi hormon dengesinin bozulması..aşırı testeron artışı olmadığı sürece sıkıntı yok..doğal yolla yapılan vücut aşırı testerona neden olmaz  hormonları bozmaz ve saç dökülmez.benim araştırmalarım bu yönde. protein tozları amino asitler ve steroid takviyeleri kesinlikle almayınız .vücut dengenizi bozmayın ..tavuk ,yumurta, peynir ,balık, kırmızı et ,süt .tarzı gıdalarla da proteini doğal yolla alınız.
Dogal yoldan da dokebilir bence. Ozellikle sirt ve bacak calisirken vucutta testo tavan yapiyor. Ama bu sac koku androjenlere asiri duyarli olanlar icin gecerli.  Ama dogal yoldan yapilan spor saca cok fazla zarar vermez tabiki. Ancak muhakkak etkisi vardir diye dusunuyorum. Sonucta vucut testo uretiyor asiri bir sekilde. Sac kokleri bu duruma kayitsiz kalamz. Ama ben yine de hayatimdan sporu eksik etmiyorum o ayri :)
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2018, 21:31:39 Gönderen: ruhi mücerret »

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2018, 17:44:57 »
Genetik mağdurları spor yapsa da yapmasa da o saç dökülür o yüzden kimse suçu dumbellara atmasın  ;D

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2018, 17:48:01 »
bu body konusu yıllardır tartışılır gercekten saç dokuyor ne sampiyonlar saçı orman gibi diolar onlarda genetik dokulme var bizde  duzensiz beslenme duzensiz uyku body şu bu 10 sne sonra kel kalcaksak kalırız 5 sene sonra dokulmeyi ksinlikle hızlandırıo body hafif  yapmak en iyisi
saçları ekmeydi dersin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2018, 17:59:54 »
bkz micheal phelps  şampiyon yüzücü  ağırlık  çalışmadığını söylemişti özellikle omuzlara dikkat çoğu yüzücünün vücudu bu şekilde .ne demek istediğimi anlamışsınızdır
 dipnot saçlara bakın :)

Facebook Twitter Instagram