Merhaba arkadaşlar,
Yoğun araştırmalarım ve bir sürü hocayla görüşmelerim sonucu saç ekimimi 27-28 Aralık tarihlerinde Esma&Serkan Tetik ikilisini seçerek yaptırdım. Bakalım sonuçlar nasıl olacak, herşey umduğumuz gibi gitmesi dilekleriyle
Birçok hoca ile gerek telefonda, gerek yüzyüze görüşmem, karar alıp daha sonradan iptal ettirmem gibi bir sürü karmaşık düşüncelerden sonra Esma-Serkan ikilisini seçtim hem fiyat/performans açısından uygunluk, hem kalem tekniği ile ekim yapıldığı için sürecin daha temiz ve hızlı ilerlemesi, hem de sonuçların aman aman da olmasa da gayet tatmin edici olduğunu düşündüğümden.
Bugün ekimden sonraki 7. günüm. Konuyu belirli sıklıkta güncelleyip bütün detaylarıyla herşeyi paylaşacağım, hep beraber süreci değerlendiririz diye ümit ediyorum
Bazı bilgileri de ekleyeyim bu arada;
28 Yaşındayım, vertex bölgem de fotoğraflardan görüldüğü gibi bir miktar seyrelme var uzun saçla kapatıyorum ama ileride açılmaya doğru gidiyor. Ekimde sakalla o kısmı doldurma imkanım da vardı, bu gibi planlamaları ve düşünceleri orada kararlaştırırım diye ekimden önce çok fazla kafama takmadım, biraz da doğaçlama oldu aslında nasıl ekim yaptıracağım. Koray hocanın da verdiği tavsiyeler sonrasında vertex bölgesine ekim yaptırmak istemedim. Bunu da Esma ve Serkan bey ile görüşüp hep birlikte değerlendirerek bu planlamanın daha uygun olacağına karar verdik. Koray Hoca'nın verdiği tavsiyeleri soracak olursanız da; vertex bölgesi için ekim yaptırmamama çok gerek olmadığını, o kısmı finasterid ile kurtarabileceğimizi, sadece ön hatta 3bin greft ekimi ile güzel bir görüntü oluşturabileceğimiz söyledi. En baştan beri direterek Finas kullanmayacağımı ve korktuğumu söylememe rağmen gerek gösterdiği diğer örnek fotoğraflar, gerekse anlattıklarıyla beni ikna etti ve sonunda aldım ilacı
Daha kullanmaya başlamadım ama muhtemelen birkaç başlayacağım, velhasıl vertex bölgesinde olan bir miktar seyrelmeyi öyle aşmaya çalışacağım. 3125 greft ön ve orta bölge sıklaştırma için kullanıldı, ön çizgimi de hayalperest düşüncelere girmeden kendi orjinal çizgimden 1.5 cm daha geride belirleyerek donör rezervini idareli kullanmaya karar verdik. Bence gayet iyi oldu, saçlar uzayınca daha da kapatıcı olur diye düşünüyorum.
Ekim yapılacak alan fotoğrafları;
Saç kesimi öncesi donör;
Saç kesimi sonrası fotoğraflar;
Ekime hazırlık;
İlk gün ekiminden sonra donör (sağ taraf);
İlk yıkama sonrası fotoğraflar, ekimden sonraki 1.gün ;