Gönderen Konu: Medarthair 1 kasım 2023 4000 greft sac ekimi  (Okunma sayısı 1941 defa)

Yasin244

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Medarthair 1 kasım 2023 4000 greft sac ekimi
« Yanıtla #31 : 02 Nisan 2024, 15:19:55 »
Bir de patron tek bir soru sorcam. Genelde benim gözlemlediğim birşey. Aksi örnekler de vardır mutlaka.
Sorum şu. Sigara hayatında var mı, varsa ne zamandır?

Var hocam yani 21 yasindan beri iciyorum gunde bir paketti sac ekiminden sonra yari yariya dusurdum simdide gunde 4 tane icmeye calisiyorum bazen 5 oluyor.

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 02 Nisan 2024, 15:23:47 »

Var hocam yani 21 yasindan beri iciyorum gunde bir paketti sac ekiminden sonra yari yariya dusurdum simdide gunde 4 tane icmeye calisiyorum bazen 5 oluyor.

Hoop yakaladık bak 😌. Şimdi sigara geçmişi olan ve halen de içen birinin süreciyle içmeyenin süreci bir olur mu?

Ben senin gibi hassas olsam bu konuda en ufak bir tereddüt olmaması için ekimden çooook önce bırakırdım ve asla içmezdim. Number 1, millet bağırıyor doktorlar yazıyor sigara süreci bozuyor olumsuz sonuçlara neden oluyor diye ama yani.
2.Ekim (4200 + 4300 greft)
Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

Yasin244

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 02 Nisan 2024, 15:29:14 »
Konuya kesinlikle katiliyorum kan dolasimini etkiledigini biliyorum fakat is yerinde arkadaslarim var ektiren iyi veya kotu demiyorum ama inanin benim kadar dikkat eden olmadi hatta bi tanesini ben goturdum klinige ogle arasinda sigara icerken islem arasinda yangin merdiveninde birsuru azar yedi 😀 sonucu gorseniz keske bende sigara icseydim belki sigara icince boyle oluyor belkide dersiniz 😀 biraz bu konuda yalan yok etki var ama tabiki ama sanirsam biraz bunyeyle alakali bide sanirsam sac alinma esnasinda benim punch in ucunu degistirdiler bolgeden sac alinirken bi 15 dk falan alinan kokler koparak cikiyodu sanki sonra saci alan kisi punch degisikligi istedi degisip geldiler sanirim ordan alinan ve ekilen kokler ortada yok tek suphem orasi var sigara sureci olumsuz etkilesede bu kadar kotu sonuc doguracagina cokta inanmiyorum acikcasi.Ama evet sureci yavaslatiyormu elbette vardir etkisi ama yavaslatmiyor ayni zamanda guclendiriyormu iste baskina gorede evet 😀 o yuzden herkeste farkli bir olgu

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 02 Nisan 2024, 15:33:22 »
Dostum hiç kusura bakma cevabını sen vermişsin zaten. Bu durumda bir de süreci bekleyememe telaşının olması … yaaani :)
O içti çok güzel oldu hep birlikte içelim daha güzel olsun :) herşey gönlünce olsun ne diyeyim
Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

Yasin244

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 16 Nisan 2024, 08:35:34 »
Merhaba arkadaslar 165. Güne merhaba dedik sacimin son halini ekliyorum biraz gelisme var gibi ama baya yetersiz gibi yorumlar icin simdiden tesekkurler.

pear24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 16 Nisan 2024, 10:10:36 »
Hakan Doğanay'la birebir konuştum. Sigaranın ekim sonrası iyileşmeyi birkaç gün geciktirebileceği ama ekim sonucuna hiç etkisi olmadığını söyledi. Bunun üzerine bir tane bilimsel araştırma yok dedi. Nasıl yaşıyorsa saç ektiren öyle yaşamaya devam etmeli dedi. Hatta saç ekimi molasında bile sigara içmeye izin veriyorlar. Kötü sonuç olsa bu riski alır mı. Adam doktor sonuçta. Sigara sadece ekim yapan bazı merkezlerin önceden hazırlanmış bahanesi buna bu forumda övülen bazı merkezler de dahil.

Yasin244

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 16 Nisan 2024, 10:24:30 »
Acikcasi cevremde cok ektiren var ve sigarayi yiyen adamlar yemin ederim benimkinden kat kat daha iyi bir surec gecirip orman gibi sac cikti adamlarda bence tamemiyle sac alimi sac kanali ve ekenle alakali bir durup ekip iyiyse orman gibi oluyor ekip kotuyse ve tecrubesizse bunu bilemiyosunuz tamimiylr sansa kalmis

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 16 Nisan 2024, 11:10:27 »
Sayın arkadaşlar. Tamamen kendi kendinize sigaranın etkilerinin olmayacağı yönünde konuyu ilginç şekilde rasyonelize etmişsiniz. Bu, "sigara içeceğim bana kimse karışamaz, bırakmam da" zihin yapısının düşünme şekli.

Sigara %100 zarar verecek, içenlerin hepsinin saç ekimi kötü olur diye bir yaklaşım zaten yok. Sizler, saç ekimine birçok riski alarak karar vermiyor musunuz, en detay vitamin ve diğer takviyeleri bu forumda veya doktorlarınızdan sorup öğrenip almaya çalışmıyor musunuz? Saç sağlığınızın %2-3'üne  bile belki katkısı olabilecek şampuanları bile araştırıp para harcayıp uygulamıyor musunuz?

Bu kadar meşakatli bir sürece girmişken, insan sağlığına olumsuz etkileri %300 belli olan sigaranın toksik maddelerinin saç ekimi ile ilgili bir etkisinin olmadığına yönelik kantılar aramaya başlamışsınız.

Siz saçlarınıza, ürün kullanırken foliküllerin, kan akışının, oksijen alması, toksik maddelerin hücrelerinizi etkilememesi için gerekli önlemleri almıyor musunuz?

İçmeye devam edebilirsiniz, kişisel tercih mutlaka, ama bazı konuları aktarırken, neredeyse doktor önerisi gibi sunmak çok doğru değil. Örnek verdiğiniz "sigarayı emen ama saçları çok iyi çıkmış olan kişilerin, içmeselerdi saçlarının nasıl olabileceğini hiç bilmiyorsunuz. Bu demek değil ki, sigaranın etkisi yok. Emin olun, bu yazdığınızı Hakan Doğanay'a bu şekliyle bir iletin, kendisi düzeltme yazısı yazacaktır (ki ben ayrıca ileteceğim).

Orta-uzun vadede, insanların saç kayıplarında, saç kalitesinin düşmesinde "stres" bile neden olarak ortadayken, sigaranın saç sonuçlarına ve kalitesine etkisi olmaz diye bir sonuca varmak çok tehlikeli. Hele hele, böyle bir bilimsel çalışma yok demek hiçbir aklı başında doktorun, hadi bunu geçtim, bir sağlık uzmanının bile telaffuz etmeyeceği bir konuşma şeklidir. Ha, soruyu sormuşsundur bu konuda bilimsel çalışma var mı diye, doktor da eğer gerçekten yoksa literatürde yok demiştir. ama bunu alıp hikayeleştirip neredeyse tavsiye edemiş gibi sunmak doğru değil.

Kısaca, afiyet bal şeker olsun, dediğiniz gibi olsun, sigara insan sağlığına zararlıdır, ama saç gelişimine (ekim süreci dahil), kalitesine hiçbir etkisi yoktur :)
Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 16 Nisan 2024, 11:17:29 »
Merhaba arkadaslar 165. Güne merhaba dedik sacimin son halini ekliyorum biraz gelisme var gibi ama baya yetersiz gibi yorumlar icin simdiden tesekkurler.

Bence güzel gelişme, ilerliyor olumlu yönde. Sabır...
Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

pear24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 16 Nisan 2024, 11:41:04 »
Bunu söylemek için bilimsel araştırma sonucu ortaya koymak gerekir. Gerisi anlamsız konuşma oluyor. O mantıkla her turlu sağlıksız madde sac ekimine zarar verir egzoz dumanı, paketli gıdalar, tarım ilaçlı sebze vs vs. Bilimsel araştırma sonucu olmadan gerisi laf-ü güzaf.

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 16 Nisan 2024, 13:58:08 »
Konu zaten saç ekimine zarar vermesi diye birşey değil, saç sağlığına zarar vermesi. Bağlam da, ekim sonrası süreç ele alınıyor, yani eşittir saç sağlığı. Saç sağlığı açısından anlamsız konuşma olarak nitelendirmek sizlerin takdiri. Bahsettiğiniz egzoz dumanı, paketli gıdalardaki alerjenlarin, tarım ilaçlı besinlerin  insan sağlığına ve yaşlanmaya olan etkileri zaten bilimsel kanıtlı. Her ne ise... sizler devam edin. Araştırma yok diyenlere ki konu sigaraysa kıl üzerine araştırma ve herşey üzerinde araştırmasının olması nasıl bir beklentidir anlayamadım ama birkaç link de vereyim; literatür olması açısından ingilizcesi olanlar bakar. Akademik veritabanlarında birçok bilimsel araştırma da mevcut zamanı ilgisi olan bulabilir. Kalın sağlıcakla.

Not: Hakan Doğanay'dan da cevap gelince birebir paylaşacağım.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jocd.16132
https://www.azizaksoz.com/en/blog/does-smoking-have-a-role-in-alopecia/
https://www.drserkanaygin.com/hair-loss/causes/smoking/
https://groclinics.com.au/blogs/news/how-smoking-effects-hair-loss-early-onset-of-balding

Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

pear24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 16 Nisan 2024, 14:40:05 »
Bir bunların sac ekimiyle alakası yok. Iki sac dökülmesine gelince kac kişiyle yapılmış bu çalışmalar?? Bir tanesi 600 diyor sağlamasi kim?? Hadi doğru diyelim sac ekiminin sonucuna tesirle ilgili değil gonderdiklerin. Cok azmetmissin tamam haklısın diyelim kapansın konu.

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 16 Nisan 2024, 14:49:10 »
Bir bunların sac ekimiyle alakası yok. Iki sac dökülmesine gelince kac kişiyle yapılmış bu çalışmalar?? Bir tanesi 600 diyor sağlamasi kim?? Hadi doğru diyelim sac ekiminin sonucuna tesirle ilgili değil gonderdiklerin. Cok azmetmissin tamam haklısın diyelim kapansın konu.

Saç sağlığı hk oldugunu zaten belirtmişim. Afiyetler dilerim..
Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

Yasin244

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 23 Nisan 2024, 18:46:06 »
Merhaba arkadaslar sigara hakkinda ki konudan ziyade sizinde fikrinizi almak istedim ilk basta paylasmis oldugum ekimden 1 haftaki sonra fotolarimda siyah bir alan goreceksiniz bugun itibariyla en zayif yerin orasi oldugunu dusunuyorum resimleri eklicem.İyilesme surecindeki o yer saniyorum ki uzulerek soyleyecek nekroz gibi duruyor.O yarayi gordugumde formda arastirmistim sonra dedim insallah nekroz degildir ekim yerine sordugumda kabuk dokumune gittigimde hayir nekroz degil dediler ve orda yikadiklarinda kafam kanadi ve oraya rif sürmüslerdi simdi resimleri ekliyorum bakalim sizden bir fikir cikacakmi.

Not:Son atacagim fotoraf 172. Gune aittir.
İyi gunler diliyorum hepinize.

Facebook Twitter Instagram