Merhaba,
Çok uzun yillar önce forumda sac ekimi araştiriyordum ancak kafamda hiç saç olmadigi icin ekimin bana uygun olmayacağına karar verdim. Aradan uzun yıllar geçti ve yas artik 35 oldu. Bu saatten sonra zaten sık gorunumlu bi sac ekimi beklentim kalmadigi icin ( malum kafa tamamen kel ve donor zayif) az biraz sac olsa bile bana yetecekti. Finasteride ve minox onceden duymustum ama benm saclar tamamen dokuldugu ve dokuleli uzun yillar ( 17 yil önce 18 yasimdayken tamamen dokulmustu, tuy bile kalmamisti) oldugu icin bir ise yarayacagina inanmadim. Bu tedavileri uygulayan hemen hemen herkesin iyi yada kotu saclari vardi hicbiri benimle kiyaslanamazdi bile. Bende donor bolgedeki saclar belki biraz kalinlasir ve ekim yaptirirsam daha basarili bir sonuc alabilirim diye dusunerek aralik başında proscar ve minox a basladim. Bu surecte nette benim kadar kel olup bu ilaci kullanan kisilerin resimlerini bulmaya calistim ama yukarida bahsettigim gibi bu tedaviyi ugulayan hemen hemen herkesin saclari zaten vardi, çok fazla açık alanı olan arkadaşlarında saclari son birkac yil icinde dokulmustu. Konuyu açma sebebim mucizevi sonuclar aldiğım icin degil elbette, zaten 2 bucuk aydir kullaniyorum. Benim gibi kafasında tuy bile olmayan, uzun yillar once saclari dokmus kisilerede ufakta olsa fikir versin diye.
Finas kullanmamim 1. Ayinda tedaviye dutas ekledim. Haftaici hergun proscarı 4e bolup kullandim. Cumartesi pazar finas almayip dutas kullandim. Minox sabah aksam 5 er fis olarak kullandim. Ayrica minoxu yarim cay bardagi suya 4 damla ekleyerek oral olarakta kullandim (bunada 1. Ayda basladim) Simdiye kadar en ufak bir yan etki gormedim. Ereksiyon, meni sivilasmasi, kalp carpintisi, bas donmesi, cinsel isteklsizlik hicbiri bende olmadi. Basladigim gun resim cekmemistim 5. Gun falan cektim ilk resmi, resimleri ekliyorum. Gordugunuz butun saclar ( henuz tuy formunda bile olsa ) yeni cikti. Aslinda resimde gorunenden cok daha fazlalar ve alttan bi o kadar daha geliyor ama hicbiri kalinlasip sac formunu alir mi, alsada kalici olurlar mi bilmiyorum. Xpecia kullanmayada baslasam mi bilmiyorum. Gelişme devam ederse ve cikanlar ufak ufak sac formunu alirsa tedaviye 1 yil devam edip sac ektiririm tam karari henuz vermedim. Umarim benim kadar kel olan arkadaslara bir fikir vermistir.