Gönderen Konu: Dr.Hakan DOĞANAY Implanter Pen Tekniği ( FUE )  (Okunma sayısı 29725 defa)

Discovers

• Moderator
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dr.Hakan DOĞANAY Implanter Pen Tekniği ( FUE )
« : 03 Ocak 2018, 23:36:39 »
Kalem Yöntemi İle Saç Ekimi.

Önce şunu belirtmek gerekir ki , ülkemizde bu yöntemin adı  yanlış olarak DHI olarak adlandırılmaktadır. Bu yanlıştır . DHI sadece  kalem yöntemi ile saç nakli yapan firmalardan birisinin adıdır Tekniğin adı Implanter Pen ya da Transplanter Pen  tekniği  doğru  ismidir.

1990 lı yıllarda Dr. Choi tarafından geliştirilmiş FUT yönteminden  beri , implanter penler kullanılmaya başlanmıştır. Kalem yöntemi hakkında şimdiye kadar olumlu olumsuz bir çok fikirler beyan edilmiştir.
Kullanımı zor tecrübe gerektiren, fiyat açısından da pahalı bir tekniktir. Orjini Güney Kore olmak üzere Choi , Lion , OKT gibi bir çok farklı markalarla bilinmektedir. Bu markalar arasında derin bir fark yoktur.

İmplanter pen uçları, tek kullanımlık tır. Dış çapları 0.6 mm  0.8 mm , 1mm  olmak üzere daha geniş uçlar da bulunmaktadır. Uygulamalarımızda 1 mm den geniş uçları kullanmayı gerekli görmüyoruz.

0,6 mm  kaş ekimi için idealdir. tekli greftler için de kullanılabilir.

0,8 mm   1-2 li greftler için

1 mm     2-3 -4 lü greftler için kullanılmalıdır.

Kalem uçları her operasyonda değiştirilmelidir. Bazen tek operasyonda birden fazla uç gerekebilir ( sert derilerde ) . Genelde 700-800 greftten sonra uçların değiştirilmesi uygun olur. Gövde kısmı teflondan olup sterilizasyona uygundur. Operasyon öncesi ve operasyon sonrası uçların hazırlanması için deneyim gereklidir.

Uygulama Açısından :   İki yardımcı teknisyen tarafından  greftler  kalem uçları  içerisine yerleştirilir. Doktor  ise seri bir şekilde yerleştirilen kalemlerdeki saç greflerinin deri içine implantını gerçekleştirir. İğne uçları içerisindeki yarık çok dar olmamalıdır.  Çok dar olduğu takdirde greftlerin kaleme yerleştirilirken  travmaya maruz kalmasına ve  greft hasarına neden olabilir. Bu açıdan  bazı markalar diğerlerine göre üstünlük göstermektedir.

Operasyon öncesinde greftlerin uzunluğuna göre  iğne uçlarının derinliği mutlaka ayarlanmalıdır.  Derinlik kontrolü  oldukça önemlidir.

Derinin sertliğine göre  iğne uçlarında körelme varsa uçlar mutlaka değştirilmelidir. Kör uçlarla operasyonu devam ettirmeye kalkmak , rebaound a yol açar ve diğer  ekilen greftlerin atmasına yol açar. 

İmplanter Pen Tekniğinin Avantajları :
Lokal anesteezi dışında sıvı izotonik verilmesine gerek yoktur. Belirgin bir ödem şişlik olmaz
Uçlar ince olduğu için saç diplerinde belirgin bir iz  kalmaz
Açı tayinin doğru yapmak  uygulamayı yapan doktorun tecrübesiyle orantılıdır. Doğru açılarla greftler yerleştirldiği takdirde oldukça doğal bir görünüm ortaya çıkar.
Çok fazla bir kanama olmaz
İyileşme daha çabuk olur.

İmplanter Pen Tekniğinin Dezavantajları :

Pahalı bir tekniktir. İğne uçları devamlı değişir.  2000 greftlik bir operasyonda ortalama 6-8 adet iğne ucu değişmektedir. Bir iğne ucu ülkemizde 25 dolardan satılmaktadır
 Zor bir tekniktir. Derinlik, açı vs gibi bir çok püf noktosı vardır. doğru uygulandığı takdirde yüz güldürücü sonuçlar alınır.

https://www.youtube.com/v/rn-wYNVLH2c

Discovers

• Moderator
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dr.Hakan DOĞANAY Implanter Pen Tekniği ( FUE )
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2018, 16:35:13 »
..Implanter Pen

vogueman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2018, 02:52:16 »
güzel bilgiler elinize sağlık

Discovers

• Moderator
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2018, 14:27:42 »
güzel bilgiler elinize sağlık

Rica ederiz

Can29

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2018, 16:37:50 »
Elinize sağlık inplanter kalem tekniği hakkında çok harika bilgiler bu tekniğide en iyi kullanan tartışmasız Hakan Doğanay. Çok adam yetiştirdi  şuan bu tekniği kullanan kişiler hakan beyden öğrenmiştir bi kaç dr de dahil DHI, gerçi firma adıymış onuda yeni öğrendim:))) ınplanter kalem diyelim artık.
Kuleyle kavgalı çilekeş pilot.

fikirgeldi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2018, 14:25:20 »
Hakan Doğanay'ın kliniğinden bilgi aldığınızda birde Hakan bey'in yetiştirdiği bir ekip var onlarında fiyatını veriyorlar ve bu fiyat yarı yarıya. Peki bu ekip Hakan bey gibi iyi ekim yapabiliyormu acaba? Bu ekibin ektiği örnekler varmıdır. Bu konu hakkında bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Discovers

• Moderator
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2018, 00:53:28 »
Hakan Doğanay'ın kliniğinden bilgi aldığınızda birde Hakan bey'in yetiştirdiği bir ekip var onlarında fiyatını veriyorlar ve bu fiyat yarı yarıya. Peki bu ekip Hakan bey gibi iyi ekim yapabiliyormu acaba? Bu ekibin ektiği örnekler varmıdır. Bu konu hakkında bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Bu ekipte Hakan Doğanayın kendi yetiştirdigi tek ekibi olduğu için takip ettiiğigim forumda : ''saç bıyık ekımi var'' şok dökülme olmadan 4 ayda sonuç alan bir HASTA belki daha fazla vardır ama sormadığımız için konu açan arkadaşlara hakim degiliz konuya. Hakan doğanay sadece ön cizgiyi yapmış gerısını ekibi ARKADAŞIN sonucuda  gayet başarılı inceleyebılırsınız Konuyu bulup. Detaylarıda merkezle görüşürsünüz zaten düşünüyorsanız.

fikirgeldi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2018, 11:32:54 »

Bu ekipte Hakan Doğanayın kendi yetiştirdigi tek ekibi olduğu için takip ettiiğigim forumda : ''saç bıyık ekımi var'' şok dökülme olmadan 4 ayda sonuç alan bir HASTA belki daha fazla vardır ama sormadığımız için konu açan arkadaşlara hakim degiliz konuya. Hakan doğanay sadece ön cizgiyi yapmış gerısını ekibi ARKADAŞIN sonucuda  gayet başarılı inceleyebılırsınız Konuyu bulup. Detaylarıda merkezle görüşürsünüz zaten düşünüyorsanız.

teşekkürler aslıda bu ekiple ilgili forumda bir kaç konu gördüm ancak, ciddi done göremedim ama yinede tekrar bakıcam

Ses_tr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 28 Mayıs 2018, 14:35:05 »
baya bı anlatmışsınız ama nasıl iletişim kurup işlem yaptırcaz anlamadım WhatsApp mesajına cvp veren yok
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2018, 16:18:26 Gönderen: Ses_tr »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 29 Mayıs 2018, 02:26:38 »
baya bı anlatmışsınız ama nasıl iletişim kurup işlem yaptırcaz anlamadım WhatsApp mesajına cvp veren yok

Hakan hocaya ekim yaptıran arkadaşlara mesaj atıp nasıl ulaştıkları hakkında bilgi almayı denedinizmi? Onlar size bu konuda yardımcı olacaktır
Global Moderator

Ses_tr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2018, 11:46:21 »

Hakan hocaya ekim yaptıran arkadaşlara mesaj atıp nasıl ulaştıkları hakkında bilgi almayı denedinizmi? Onlar size bu konuda yardımcı olacaktır
Tmm hallettim saolun

emvey

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 14 Eylül 2018, 16:07:42 »
dostum selam,

Hakan Hocayla bizzat telefonda görüştün mü? ön görüşmeyi telefonda yapmak istedim fakat sürekli asistanıyla whatsapp dan yazıştığım için sıkıldım.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 14 Eylül 2018, 17:46:08 »
dostum selam,

Hakan Hocayla bizzat telefonda görüştün mü? ön görüşmeyi telefonda yapmak istedim fakat sürekli asistanıyla whatsapp dan yazıştığım için sıkıldım.

dostum adam her gün operasyonda gelıp senle telde konusamazkı mecburen asıstanla konusucaksınız normal şeyler
Global Moderator

emvey

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 15 Eylül 2018, 06:37:52 »
Eylül de atlayıp gideyim, goruseyim istedim yuzyuze.Zaman yok müsait.Anliyorum, popüler ve yoğun bir klinik.

De, ne yapacağız?boylesine onemli bir konuda, whatsapp yorumuna göre kapıdan içeri girip saç mi ektirecegiz? Böyle mi oluyor bu isler?veya yüzyüze görüşme mümkün mü?Hakan Hoca'da?

ortega

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 24 Ekim 2018, 21:08:41 »
Burayı okuyunca sormak istedim;benim de greftler ekilirken özellikle.on bölge  sürekli geri atiyordu ve tekrardan geri sokmaya çalışıyorlardı bu işlem greftlerde travmaya sebep olmusmudur?buradaki bilgilere göre olma ihtimali Var,farkl i düşüncelerinizi öğrenmek isterim tesekkurler

Facebook Twitter Instagram