Yaklaşık 8 yıldır saç ektirmeyi düşünüyordum görüşme yaptığım klinikler de oldu gerek kliniklerin gerekse çevremin telkinleriyle o sırada gereksiz gördüğüm için ekimden vazgeçtim. Bu formu takip ederek ve ekim yaptıran arkadaşların 'düşünüyorsanız çok ertelemeyin hemen yaptırın' sözlerinden de etkilenerek yine bu formu takip ederek sonuçlarını iyi bulduğum Asuman Hair ile görüştüm ve randevu aldım.
1 gün önce İstanbul'a geldim ve ekim günü 10:00 gibi Asuman hanımla yüzyüze görüştüm. Kendisi çok güleryüzlü, iligli, kibar ve iletişime açık biri. Yaklaşık 10 yıldır saçlarımın zaten ilkin yanlardan gittiğini daha sonra ilerleyerek ön çizginin de bozularak geri gittiğini resimlerimi de gösterekek kendisiyle konuştum. Yani yuvarlak bir ön hattan ziyada yine yanları hafif açık olan bir ekim istiyordum. Kendisi de esnek bir cetvel kullanarak buna göre bir çizim yaptı ve açıkçası tam da düşündüğüm gibi olmuştu. Çünkü yaşım 36 ve yıllarca bu saçı kullanacağım için 18 yaşımdaki ön çizgime dönmek istemiyordum zaten.
Derken çok hızlı bir şekilde ne olduğunu anlamadan kendimi ameliyat masasında buldum. Zımba sesine benzeyen bir uyuşturucu iğneyle (adı nedir bilmiyorum) donör bölgesine defalarca atış yapıldı. Sonrasında şırıngayla anestezi devam etti. En sonda kafa derisini izotonik sıvıyla şişirdiler zaten. Canı tatlı biri değilimdir. Dolayısıyla anestezi faslı çok acılı geçiyor diyemem ama hem yüz üstü yatmak ve bu 10 - 15 dk gibi kısa bir sürede defalarca enjeksiyona maruz kalmak sadece biraz sinir bozuyor.Onun dışında öyle katlanılmaz bir ağrısı var diyemem. Zaten gerisi çok daha rahat geçiyor. Sadece sıkıcı o kadar.
Asuman hanım anestezi sırasında da donör alımında da sık sık gelerek operasyonu kontrol etti. Kanal alımını bizzat kendi yaptı. Ekim işleminin en az yarısını da kendi yaptı. Bu bakımdan şanslıyım çünkü bizzat kendi işçiliğini konuşturdu.
Ekim ekibinde Enes, Aleyna, Melike adlarında genç ama sektörde 3 - 4 yıl tecrübeli saygılı hoş sohbet genç arkadaşlar vardı.
Asuman hanım da genç arkadaşlar da çok uğraştılar operasyon yaklaşık 9 saat sürdü. Saç derimin sert olması ve açılan kanalları vucudumun hemen kapatma reaksiyonu gerek donör alırken gerekse ekim yaparken ekibi baya zorladı. Hatta 1 gün önce 4500 greft ektikleri birinden daha uğraştıklarını söylediler.
Ekim öncesi ve ekim günü resimlerini paylaşıyorum.