Herkese merhabalar,
Forumda uzun vakitler harcayıp, araştırmalarım sonunda seçtiğim iyi olduğunu düşündüğüm birkaç klinik vardı. Fiyatını da göz önüne alarak Medeks'te karar kıldım ve 09.02.2024 tarihinde saç ekimi için randevu aldım. Haritada hala eski yerlerini gösterdiği için önce eski yerlerine gittim sonrasında Gökhan Hocayı arayarak yeni yerlerinin konumunu aldım. Saat 8 de randevum vardı, öncesinde kahvaltı yaptım ve kliniğe gittim.
Elif Hanım geldi kontrollerini sağladı taslak bir ön çizgi çizdi. 5000 kök çıkabileceğini söyledi. Açık alan fazla olduğu için 2 seçenek sundular ya ön taraf sık olacak şekilde tepe bölgenin seyrek olduğu bütün açıklığa yettiği kadar bir ekim yada sık bir şekilde ön taraftan başlayarak sık olacak şekilde çıktığı yere kadar gitmek. İkinci seçeneği seçtim, eğer imkanım olursa 2. bir ekimle arka bölgeyi de kapattırırım diye düşündüm veya ekilen saçlar uzayınca arkayı da kapatacak şekilde bir model tercih ederim diye düşündüm.
Saat 9'a doğru ekimin yapılacağı odaya geçtim. Saçlar tıraşlandıktan sonra anestezi, donör bölgedeki köklerin etrafının açılması ve köklerin alımını İlker Bey ve Merve Hanım(asistan) yaptı. Anestezi iğneleri yapılırken acı hissettim haricinde acı veren bir işlem yok. Ardından ekim yapılacak bölgeye tekrar ön çizgi çizmek için Elif hanım geldi, ön çizgiyi tekrar çizdi. İlker Bey ekim bölgesine anestezi işlemini gerçekleştirdi ve Elif Hanım kök açma işlemine başladı. Gayet seri bir şekilde kök açıldı, yarım saat sürdü sürmedi. Sonrasında öğle arası oldu yemek yedik lavabo vs. Öğlenden sonra İlker Bey ve Merve Hanım ekim işlemini gerçekleştirdi. Ekim işlemi de 4 saat kadar sürdü.
Ekim merkezi bakım için bir set ve ayrıca yıkama şampuanı, köpük, biotin ve antibiyotik teklif etti. Set, yıkama şampuanı ve köpük BIOCAPİL markaydı, daha önce pek duymadığım bir marka olduğu için seti satın almadım. Sadece şampuan, köpük ve antibiyotik satın aldım. Onun haricinde kendim Xpecia tablet ve Dynavit Biotin ve Vichy Dercoss Energisant kullanıyorum zaten.
Gökhan Beyi bir sabah gördüm birde kökler alındıktan sonra gördüm. Çok ilgili bir firma gibi görünmedi bana. Ancak şuanki durumdan memnunum. Eğer ekilen saçlar tutarsa planlama ve ekim sıklığı iyi gibi.
Şimdi de sözü siz değerli forum üyelerine bırakıyorum. Ekim hakkında yorum, tavsiye, öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkürler.