Onemli Not:] Sevgili adminler, bu konunun yeri bu alt forum degil biliyorum ama en cok burasi okundugu icin ozellikle buraya aciyorum. Olabildigince cok kisi tarafindan gorulmesi ve en cok fikir uretimi elde edilmesi hedefindeyim. Bu bakimdan en azindan bir muddet yukari sabitlerseniz sevinirim.
Sevgili Forum Ahalisi,
Bu forumun bizlere ne kadar yardimci oldugunu, sac ekimi ve doktor secimi konusunda ne kadar bilgilendirdigini, ekim yol haritasini olusturma konusunda ne kadar onemli oldugunu hepimiz biliyoruz. Bunun yaninda eminim arkadas kazanma gibi cok guzel bir amaca da hizmet etmis oluyor bizler farkinda olmasak da.
Forumun bizlere katkisini daha da arttirmak adina benim iki tane onerim var ve bunlari sizlerle paylasmak istiyorum. Sizlerin de fikirlerinizi paylasmaniz, varsa onerilerinizi ortaya koymaniz forumun verimliligini daha da yukari cekme anlaminda cok onemli.
1- Doktor/ekim merkezleri icin alt forumlar: Bildiginiz uzere bir doktorun/merkezin ekim sonuclarini gormek istedigimizde sayfalarda dolasip ilgili ekimlere bakmak, bazen de arama yapmak durumunda kaliyoruz. Bu efektif bir yontem degil ve foruma da teknik anlamda yuk olur (daha once 3 forumda yoneticilik yaptim, birinin de sahibiydim) Bunun yerine her doktor icin olmasa da, en cok bilinen, ekim yapilan doktorlarin/merkezlerin birer ufak alt forumu olsa, o doktorda/merkezde yapilan butun ekimler o forum altina toplansa, istedigimiz sonuclari bir arada gormek adina cok faydali olur. Yurt disi forumlarda buna benzer uygulamalar var. Bir konu acildiktan bir muddet sonra (ornegin 30 gun sonra) ayni doktorun yaptigi ekimlerin oldugu alt foruma tasinirsa insanlar cok rahatlikla ilgili doktorun/merkezin tum sonuclarini bir arada gorebilirler.
2- Duzenli bulusmalar: Merak ettigimiz ekimlerin sonuclarini ancak ve ancak fotograf olarak gorebiliyoruz. Fotolarin bazilari flu olabiliyor, bazilari yeterli isik seviyesinde olmayabiliyor, istedigimiz acidan cekilmemis olabiliyor. Kisacasi gormek istedigimiz ekim sonuclarini istedigimiz gibi detayli olarak goremiyoruz. Konu sahibine 'bir de su acidan cek koy' gibi isteklerle geliyoruz. Hem konu sahibine ekstra zahmet verebiliyoruz, hem de istenilen acidan ve yakinliktan paylasilmayinca insanlarin aklinda soru isaretleri olusuyor. Bunlarin yerine lokal bulusmalar muthis faydali olur diye dusunuyorum. Ozellikle ilk basta Istanbul ve Ankara'da, duzenli olarak (ornegin aylik) bulusmalar duzenlenebilir. Hintell Istanbul, Ruhi Ankara'da yasiyor bildigim kadariyla ve onculuk edebilirler ilk birkac bulusmaya. Bulusma tarihleri ve yeri forum uzerinden planlanir. Bir alt 'Bulusma Forumu' acilir ve orada ayrintilar kararlastirilir. Boylelikle isteyenler ekim sonuclarini yuz yuze gormus, tam anlamiyla fikir edinmis olur. Yogunluk, dogallik, donorun durumu vs konularinda canli ornegi gormek buyuk fayda saglayacaktir.
Onerilerim hakkindaki yorumlarinizi bekliyorum. Baska onerileriniz varsa lutfen paylasin; hep beraber tartisalim.
Tesekkurler,
Kaya