Öncelikle saç ekimi öncesi durumumu paylaşayım. Uzun bir süredir, saçımın dökülmesi yavaşlamış gibi görünüyordu.
Yaptığım Bakım
Valla aslında pek bir şey yapmadım bugüne kadar. Sadece son bir aydır her sabah düzenli biotin alıyorum ve duşlardan önce HC Care bakım yağı sürüp 45 dakika bekleyip duşa giriyorum, duş sonrası da Urban Care Biotin'li sprey ile masaj yapıyorum. Bir miktar da güçlenme oldu gibi bir hissim var psikolojik de olabilir emin değilim.
Ekim Öncesi Fotoğraflarım: 2021 ve 2024 dönemlerinden ayrı ayrıdır. Islak olunca esas tablo daha gerçekçi haliyle görünüyor. Saç dalgalı olduğu için durumu çok anlatmıyordu.
Ekim Günü
Sabah 07:00'da kliniğe randevu verdiler. Ben KOÇ Üniversitesi'nde yapıyorlar sanıyordum ama artık tüm operasyonları kendi bünyelerinde yapıyorlarmış.
Formları doldurdum, ölüm riskine kadar yazılı ibareleri görmek biraz sinir stres yarattı açıkçası.
Devamında yukarı çıktık, soyunma odasına eşlik edip terlik, gömlek verdiler ve bir tane de prozak içirdiler.
Ardından saçlar traş edildi. Açıkçası traş olunca dökülen bölgenin tahminimden büyük olduğunu ve epey bir alanı dalgalı saç ve yan taraftan uzayanlarla çok iyi kamufle edebildiğimi anladım, bayağı gitmiş meğer saçlar.
Sedasyon sırasında elin üstünden girdiler, maalesef sağ el başarılı olmadı, soldan tekrar denendi, bu sırada ikisi de biraz morardı ve canım da acıdı.
Uyuşturma başlarken derin nefes almamı, baş dönmesi olabileceğini söylediler, biraz gevşedim, sersemlik oldu ama başım dönmedi. Ardından iğneler yapıldı ilk 1-2 iğne çok az can yaktı ama hiç kayda değer değildi. Sonrasında alım başladığında başladığını bile anlamadım, oldukça rahattı.
Operasyonu Merve Hanım ve ekibi yaptı. Ekipteki arkadaşlar çok hoşsohbet ve iyilerdi. Operasyon 6 saat civarı sürdü ancak o kadar ilgili ve özenliydiler ki yorulmadım diyebilirim.
Buradan okurlarsa diye hepsine çok çok da teşekkür ediyorum. (Enes, Ayşe, Zeynep ve Merve Hanım)
Merve hanım operasyon sonrasında saçlarımın en çok 3'lü foliküllerden oluştuğunu ve bu sayede tepenin çok güzel sonuç vereceğini söyledi. Aslında böyle şeyler söyleyip beklenti arttırmamam lazım ama paylaşmak istedim seninle dedi.
Arada öğlen sandviç ikram ettiler ve çıkışta da yemek ikram edip, ilaçlarımı verdiler.
VIP araçla eve kadar bıraktılar.
Ertesi gün lazer uygulandı ve kullanacağım bakım ürünleri verildi.
İlk gece mışıl mışıl uyudum. İkinci geceyse rahat edemedim bir türlü, kaşıntılar da ufaktan başladı zaten. Umarım en kısa zamanda toparlanır da normal hayatıma dönerim.
Deneyimimi paylaşmaya çalıştım umarım faydalı olur sizlere.