Arkadaşlar son 1 yılda gür ve sık olan saçlarımın bir anda durduk yere zayıflaması ve kıvrılıp büzüşmesiyle başladı her şey. Baştan saçlar sertleşip hatır hatır olmaya başladı, sonrada saçlar aşırı incelmeye başlayıp kıvrılmaya ve kafamın içinde açıklıklar oluşmaya başladı. Baştan bu durumun genetik alopesi olmasından ziyade belki başka sebeple olacağını düşündüm ama kendimi kandırmışım ve 2-3 ay ilerleyen açılmalardan sonra farkına vardığımda bunun genetik olduğunu çözdüm ama tabi benimde yaşım genç diye ani androjen ilaç müdahalelerinde bulunmak istememiştim açıkçası. Şimdi saçımın ilk hali ile sonrasında aylar içinde nasıl zayıfladığını ss'ler ile destekliyorum.
Geçen sene 18 mayıs 2023 tarihinde saçım gayet sağlıklı ve gür görünüyor.
Yaklaşık 1 hafta içerisinde saçım resmen ani şiddetli bir DHT saldırısına uğruyor ve kafamın tepe noktasında kuş yuvasına benzer bir şey açılıyor. Bu 1 hafta içinde saçım yoğun derecede sertleşip kıvırcıklaşmaya başladı.
İlk açılmadan 4 ay geçtikten sonra eylül-ekim ayında saçım bu şekildeydi, yani ilk ani açılmadan sonra şiddeti duraksayıp yavaşla ilerlemeye başladı diyebilirim.
Bu fotoğrafta geçen hafta çektim, ilk döküldüğü halinle aynı gibi duruyor ama şuanda dökülmeler tepe kısmından saçımın ön ve şakak bölgelerinde etki etmeye başladı.
Bu şekilde ön kısımların yan taraflarında içeri doğru girintiler oluşmaya başladı. Bu dökülme süreci hızlanırken bende korktuğumdan dolayı eczaneden konazol ve minoksidil almıştım ama minoksidili kullanınca sanki daha fazla saçımı döktü gibi hissediyorum.
Şimdi doslar ben bu saçı kurtarmak için ne yapmalıyım ? Çoğu kişi tek başına minoxidil kullanımının yararlı olmadığını, zayıflayan saçları korumanın yolunun anti-androjen avodart kullanmak olduğunu söylüyorlar, minoxidil zayıflayan saçları döküp yenilerinin çıkmasını tetikliyor ama o DHT baskılamadan yeni çıkan saçı da engellendiği için zarardan başka bir şey olmuyor. Ben 4 ay sonra 21 yaşıma gireceğim, ergenliğimin tam olarak bittiğini anlayamadım tam olarak sakallarım çıkmadı,biraz çocuksu bir görünümüm var sizce şuanda androjen blocker ilaçlara başlamamın bir zararı olur mu yoksa ergenliğin bittiğinden emin olup 1 yıl bekleyeyim mi ? Tecrübelerinizi ve yardımınızı bekliyorum,teşekkürler.