Bir defa arkadaşım dht ile ekilen saçların bir alakası yok bu konuda kimseden bir şey duymadım şu ana kadar.Nasıl bir kanıya vardın bilmiyorum ama doğrusu ekilen saçlar dht ye duyarsız olduğu için ekim alanına transfer edildikleri zaman dht onları negatif etkilemiyor.Bu konuyu açıklamak bile bir garip oldu şimdi
çünkü bunun tartışması bile saçma.
Bir diğer konu ekimden sonra bodybuilding ekilen saçlara zarar verirmi ? Doğrusu hayır zarar vermez fakat ağırlık kaldırmak kanın kaslara hücum etmesine neden olur ve scalpa yani saç derisine daha az kan gitmesine neden olur ama tabi bu sadece bu sporu yaptığın süre içerisinde olur .Etkidi ne kadar uzun sürer bilemeyiz.Bunu işin uzmanlarına sormak lazım.
Yani olay sadece bir tavsiye .Saç ekimini kötü etkileyerek sonuca direk etki edecek bir aktivite değil ama şu kan dolaşımı meselesinin nefatif etkileri olabileceği için bu şekilde öneride bulunuyorlar genelde.Benim şahsi düşüncem bir saç ekiminin sonucunu yüzde 95 olarak belirleyen şey ekim merkezinin kalitesi ,gerisi teferruat .Body ,sigara ,alkol vs bunların çoğunun ekim sonucunu doğrudan bir etkide bulunacağına bende inanmıyorum.Ekilen saçlar ilk on günde ya sağ kalıyor yada ölüyor .Sadece bunu ekim yaptıranlar süreç bitince anlayabiliyor .Sağ kalan bir kökü lazer epilasyon bile öldüremiyor ki bunlar öldürsün.Çoğu ekim merkezinin başarısız sonuçlarda kişilerin kafalarının karışması için uydurdukları şeylerden ibaret.