Merhabalar Herkese,
Çok yakın süreçte saç ekim operasyonum olacak çok fazla klinik ve hocamız ile görüşme sağladım en son Hintell ile de kontak kurarak karar aşamasına geldim ancak forum olarakta çok değer verilen hocalarımız tarafından bazısı safir fue ile ilerleyelim derken bazısı safir kesinlikle olmaz çok zayıf güçsüzde olsa mevcutta baya kök var fue ile bu köklere ister istemez kanal açarken zarar verebiliriz mevcut köklerinde %15/20 bir kayıp olur dhi ile mevcut köklere fazla baskı yapmadan etrafında kaybı minimumda tutarak sıkılaştırma ön taraf içinde yoğun bir ekim yaparız diyorlar. Safir fue noktasında ise yine mevcut kökler zayıf bunları düşünerek ilerlersek eğer birkaç seneye oralarda sıkıntı yaşarız vertek sağlam duruyor önden sıkı bir planlama yapıp ortalara doğru sıkılaştırma ile (4500/4800graft) güzel sonuç alırız dhi tekniğine göre daha sıkı ve doğal olur ve çok başarılı olur teknik isimlerine takılma derler.
Kararımı kesinleştirme aşamasında olduğum hocam forum tarafında da çok sevilen sayılan çok değerli bir hocamız kendisi fue ile ilerlemek ister ama çok aradayım fue için böyle bir kayıp konuşulduğu için.
Sizler bu tecrübeye sahipsiniz sizin yorumunuz ne olur fue ile ilerlersem mevcut sağlam kökleri de sıklaştırma operasyonunda döker miyim sizlerden alacağım destek bu noktada benim için çok önemli ? Eski resimlerim ve güncel resimlerimi açıklıkları tam ışık altında çekmeye çalıştım yaşım 27.
Maşallah!! Saçların gerçekten çok güzel ve öpülüp başa konulması gerekir.
Açıklığın vertex olmadığı için nasipli sayıldığının farkında olmanı isterim. Donör alanların ise 3 ekimi rahatlıkla kaldırabilecek güçte, kalitede ve fazlalikta olduğunu düşünüyorum. Yaşın 27 bu bağlamda ekime uygun yaşlardasın. Hiç beklemeni tavsiye etmem en kısa zamanda Ekim yapmalisin. Ekim derken, öyle hemen bir yerde yapayım deme sakin. Nasıl ki sebze manavdan alınır nasıl ki et kasaptan alınır nasıl ki ekmek fırından alınır nasıl ki elbise giyim mağazasından alınır vesaire. Ekimde ekimci tarafindan yapılır. Ne dediğimi anladın tabi. Doğru ürün doğru yerden alındığı zaman hiç bir sorun olmaz. Gönül rahatlığıyla yola devam edilir. Kendini kanıtlamış cerrahların eline kendini düşünmeden emanet edebilirsin. Sadece seçenekler değişir. Sonuçlar ise mükemmeldir mükemmel olanın ellerinde. Bunu da anladın tabiki. Saç ekim tekniklerine gelirsek, SAFİR ile yapılan ekimler fazla fire vermez belki hiç vermez. Verdiği olduğu şey çok ince tüy gibi olanları yok eder. Zaten o tüylerden hayır görmedik. Burnumuzun üstünde bile var o tüylerden. Safirin faydasını ise gerçek safir ustasından alacaksın. Safir evet ince ince kanallar açılınca ne Ekim alanina ne donöre zarar vermez. DHİ tekniği de çok güzel uzun iş, dikkat ve emek ister. Tek tek kök alınıp yerleştirmek her ekimcinin karı değil. Günümüzde motorlar bu işi yapar oldu. El emeğini gördüğün yerde kaçırma. FUE genel açıklıklar için idealdir.
Bana sorarsan SAFİR FUE ile çalışan, kendini kanıtlamış ustalar bulmandır. Çünkü genel açıklığa bu teknik çok verimli olur.
Allah sabır versin. Şifa versin. En kısa zamanda güzel ve gür saçlar diliyorum. Çünkü buna çok müsaitsin