Gönderen Konu: saç ekimi sonrası Şişlik ve Ödem  (Okunma sayısı 25816 defa)

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
saç ekimi sonrası Şişlik ve Ödem
« : 29 Aralık 2017, 19:41:48 »
Merhaba bugün ekimden sonraki dördüncü günüm yalnızca alnımdaki şişlik burnuma ve gözlerime kadar indi ve ağrı yapıyor bu normal bir durum mu acaba?

Operasyondan sonra ödem için PREDNOL vermişlerdi dedikleri gibi kullandım (İlk gece 3, ikinci gece 3, üçüncü gece 2, dördüncü gece 2 hap olmak üzere)

3. gece hapları aldıktan sonra kustum ama dün gece yan etki yapmadı.

Sorum şu bu şişliğin ne zaman kaybolması gerekiyor ve gözlerime zarar verir mi?

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Şişlik / Ödem
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2018, 15:01:46 »
hic bsiy olmaz, ilk 4-5 gun boyunca surekli 45 derecelik aci ile tavana bakiyor olmali idin ki, sivi alin ve yuze degil enseye dogru kaysin.
suan icin merak etme max 4 gune bisyin kalmaz
bol su ic, idrara cik

Felix

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2018, 18:36:18 »
Bu foto temsili olarak şu an ben😕  Oturarak uyuyorum ben😴. Bana kimse tavana bakmamı söylemedi yanlız. 5.gün nezaman geçer.
Bilgili olmadığımız konular hakkında fikir yürütmeyelim!  Soru soralım...👍

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2018, 13:59:13 »
Abi Pan’ın labirenti filmindeki yaratığa benzemişsin 😳

Felix

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2018, 14:08:57 »
Yok zaten o resim biraz abartılı ve temsili idi. Benim şu an göz altımda şişlik var  sade.
 Birde bugün 7.gün  kabuk dökme başladı fakat,  %90 hala duruyor 10.gün kesinmidir tamamının dökülmesi gerektiği.
Bilgili olmadığımız konular hakkında fikir yürütmeyelim!  Soru soralım...👍

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2018, 14:24:30 »
Yok zaten o resim biraz abartılı ve temsili idi. Benim şu an göz altımda şişlik var  sade.
 Birde bugün 7.gün  kabuk dökme başladı fakat,  %90 hala duruyor 10.gün kesinmidir tamamının dökülmesi gerektiği.

Özgür hoca ödem atılması için prednol 16mg verdi. Gecenin bir yarısı çişin gelir ya, o şekilde uyanıyor 2dk hiç durmadan işiyorsun. Sonra uyuyorsun, 2 saat sonra yine aynı şekilde uyanıp 2dk daha işiyorsun 😆 bu şekilde ödem mödem kalmıyor

dr.ferhadyildiz

• Jr. Member
  • **
  • Saç olur, sağlık olsun...
    • Dr. Ferhad YILDIZ
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2018, 00:28:56 »
Merhabalar;

Şişlik birçok hastanın ameliyat sonrası için merak ettiği konulardandır. Kısaca bahsetmek isterim;

Ödem vücudun bir şekilde normalinden fazla sıvıya maruz kalmasının sonucudur. 2 şekilde olur;

1. Vucuda dışarıdan fazla sıvı verilmiştir ( en sık sebebidir): Bazen hastalara gereksiz yere operasyon süresince fazlaca sıvı (serum) verilir, bu sebepten dolayı hastada operasyon sonrasında şişlik meydana gelir.

2. Böbreklerin çalışmasının etkilenmesi: Operasyondan sonra verilen yüksek doz kortizol (prednol vb.) böbreklerden su ile tuzun tutulmasını arttırır, tuz da beraberinde suyu tutar ve vücutta sıvı artar.

Bu sebepten dolayı kortizol grubu ilaçlar çok dikkatli dozlarda verilmelidir. Aksi takdirde vucütta ilaçlara karşı şişlik oluşmasını engelleyen bu grup ilaçlar tuzlu, baharatlı vs. ile kullanıldığında şişliğe sebep olabilirler

Operasyon sonrası şişlikler genelde operasyon başarısını etkilemezler. Hiç şişlik olmayan bir hastada 6-7. günlerde bile şişme riski olabilir.

Unutmadan ekleyelim; Kortizol (prednol vb.) grubu ilaçlar dolaşımı negatif olarak etkileyen ilaçlardandır ve yüksek dozda kullanılması ekim alanının dolaşımını da etkileyeceğinden önerilmez.
Yazmış olduğum yorumlarda / yanıtlarda kişisel görüşlerimi, tecrübelerimi belirtmekteyim. Bilgiler tavsiye niteliği taşımaz. Sağlık ile ilgili her durum branş uzman hekim danışmanlığı gerektirir.

bozkurt

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2018, 11:23:00 »
Diyetlerde de önerilen yeşil çayın ödem atıcı özelliği var diye biliyorum. Konuya hakim forumdaşlar daha iyi bilirler bu konuyu. Bu tür durumlarda işe yarar mı diye şimdi merak ettim.

atomkarınca

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2018, 09:17:17 »
benimde şişlik oldu ama doktorum beni uyarmıştı  Davamlı yatacaksın yere paralel olacaksın demişti  ben gezindim ama şişlik zaten korkulacak bir şey değil hemen inmeye başladı  şişlikistemeyen 1-2  gün devamlı sırtüstü yatacak anlaşılan ya da şişlik olursa daolur diyecek 

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 07 Kasım 2018, 12:32:03 »
hemen hemen herkes de saç ekimi sonrası olan durumlar yüzde şişmeler Anesteziyi atıyor vucud bende de baya oldu
Global Moderator

melanin

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 07 Kasım 2018, 13:52:17 »
benimde ekimin 6. veya 7. günüde gece uyuyamadım  kafayı yataktan sarkıtıp yattım fena şişmişti bir haftaya geçer

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 07 Kasım 2018, 14:04:04 »
benimde ekimin 6. veya 7. günüde gece uyuyamadım  kafayı yataktan sarkıtıp yattım fena şişmişti bir haftaya geçer

aynen bende 3 gün kendımden korktum :)
Global Moderator

bigpun

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 06 Aralık 2018, 13:40:07 »
3.günüm ve yüz balon gibi
Sürekli sırt üstü uzanmak tavsiye ediliyor Ama oda mümkün değil Donör bölgede hafif yanmalar varken

Acaba ortalama kaç gün sonra geçicek bu dert

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 06 Aralık 2018, 13:46:32 »
3.günüm ve yüz balon gibi
Sürekli sırt üstü uzanmak tavsiye ediliyor Ama oda mümkün değil Donör bölgede hafif yanmalar varken

Acaba ortalama kaç gün sonra geçicek bu dert

Oluyor malesef saç ekimi operasyonundan sonra bu şekilde şişmeler normal durumlar şiştikten 3/4 gün sonra normale dönersin korkucak bir durum yok biraz can sıkıcı okadar çok geçmiş olaun
Global Moderator

bigpun

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 06 Aralık 2018, 14:00:48 »
Saolun hintell hocam.. İnşallah

Facebook Twitter Instagram