Herkese selam, detayli bir sekilde durumumu anlatacagim. Lutfen hepsini okuyun ve bana bir oneride bulunun, cunku artik harekete gecmek istiyorum.
Cocuklugumda ve ergenligimin baslarinda saclarim cok gurdu, berberler hep derdi sirma gibi saclarin var diye. Ama sac cizgim hic bir zaman yusyuvarlak NW0 degildi, NW1 gibiydi.
14-15 yaslarinda yuzumde acayip bir sivilce problemi yasadim. O surecte yanlarda biraz gerileme oldugunu fark ettim, ama gurluk hala iyiydi. Sakallarim da cikmaya baslamisti. Ergenligin etkisi diye dusundum.
16 yasimda sakallarim oturmaya basladi, sirtta sivilce ve killar artti ve goguste sert killar cikmaya basladi. Saclarimi 3'e vurdum, ve fark ettim ki yanlar daha da acilmis, tepe noktamda da cok hafif bir seyrelme var. Ancak saclarim uzayinca gayet normal ve gur duruyordu. Mature hairline/NW2 ayarinda bir seydim.
17 yasima dogru yeni eve tasindik ve ordaki dusun isiklari cok parlakti. Dusta sacimi yikarken ellerimde 20 tel sac fark ettim. Delirdim desem yeridir. Sampuani degistirdim ve sacima daha yumusak yikama yapmaya basladim, sonrasinda ortalama 5-10 sac gelmeye basladi her ovalamada. Ama ne yaparsam yapayim yanlarin gittikce acildigini biliyorum. Allahtan ustlerin yogunlugu hala fena degildi.
17-18 yaslarimda sac yogunlugu azalmaya basladi. Kafa derimi hafiften gormeye basladim isik acisina gore. Yanlar da acilmaya devam etti ve artik saclarimi one taramadan gezemez oldum. Kafamin arkasindaki noktada da hafiften seyrelme basladi.
Suanki durumum NW2.5 ve tepe & arka noktada hafif seyrelme (eger isik arkadan vuruyorsa kafa derim neredeyse hic belli olmuyor ama eger onden vuruyorsa oluyor. Sirtimda hala bir suru sivilce var, ve arkadaslarima gore cok daha killiyim. 2 ay sonra 19 yasina girecegim. Eger tek basima disari cikmiyorsam ya 9-10 vurus Toppik atarim ya da sapka takarim.
Aileme bakarsak anne tarafi kel degil NW2-3 civari, ama babam komple kel ve onun da universite yaslarinda dokulmeye baslamis. Babam da sivilce sorunu yasamis gencken, hala sirtinda biraz var ve acayip killi. Ancak en onemli konu babamin suan prostat sorunlari var. Prostatin DHT hormonu ile baglantisini bilmeyen yoktur sanirim bu forumda.
Benim de soyle bir dusuncem var: hem babam hem ben benzer sorunlar yasamisiz, yani bence genetik olarak bir DHT fazlaligi var ailede. Bu yuzden Finasteride kullanirsam bir sorunla karsilasacagimi sanmiyorum ve sacima iyi gelecegini dusunuyorum. Cunku bende sac disinda da yuksek DHT belirtileri var: sirtta sivilce, hizli sac yaglanmasi, firca gibi gogus kili vs. Ergenligimin de bittigini dusunuyorum cunku son 1 senede boyum hic degismedi, fiziksel olarak da cok fark yok. Belki sakallarim dudak cevresinde tam dolmamistir ama o zaten gec doluyor diye biliyorum.
Cok kararsiz kaldim. Bir yandan kan testi yapip derhal Fin'e baslamak istiyorum. Fin kullanmazsam bu gidisle universite sonda sadece ekimle duzelecek bir hale gelirim gibi ve gencligimin baharini neredeyse kel olarak gecirmek istemiyorum. Minox kullanmaya da korkuyorum cunku kalbe yan etki verdigi soyleniyor ve birakinca eskiden beter olabiliyorsun.
Ancak bir yandan da Minox'la idare et diyorum kendi kendime. Cunku beyin gelisimi 24-25 yasina kadar suruyor ve Finasterid'in baskiladigi 5AR enziminin sadece DHT degil baska norolojik hormonlarin olusmasinda da katkisi oldugunu okudum, hatta Fin kullaninca o hormonlarin kalici olarak inhibe kaldiklarina dair soylentiler var.
Ne yapacagimi bilmiyorum. Yasitlarim kizlarla flort secerken, her ay sac tarzi degistirirken benim bu yasta Toppik'siz veya sapkasiz disari cikamiyor olmam, yurtdisinda cinsiyet degistirenlerin kullandigi antiandrojen bir ilaci icmeyi dusunmem beni aklen ve ruhen darmadagin ediyor. Bu surec beni cok yordu. Ama yapacak bir sey yok, cozum bulmamiz lazim.
Sonuc olarak sizce Finasteride kullanmali miyim? Tavsiyeleriniz nelerdir? Tesekkurler.