Gönderen Konu: DİFFUSE THİNNİNG KAŞINTI İĞNE BATMA HİSSİ  (Okunma sayısı 785 defa)

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
DİFFUSE THİNNİNG KAŞINTI İĞNE BATMA HİSSİ
« : 13 Ocak 2024, 21:33:05 »
Arkadaşlar bende diffuse thinning var 23 yaşındayım ve saçımın dökülen yerleri gün içinde ara sıra kaşınıyor ve iğne batıyor hissinde karıncalanıyor.Sürekli bir hareketlilik var.Sanki iltihaplanma enfeksiyon var gibi

Saç çizgimde gerileme yok fakat tepeler göründüğü üzere seyreliyor.Fakat seyrelen yerlerle kaşınan yerler aynı bölgeler.

!!!Saç derisinde gözle görülür hiçbir problem yok.

Bu tip problem yaşayan var mı?Bu kaşıntı kesilse sanki saç dökülmem duracak gibi.Bunu nasıl çözebilirim.Dht baskılayıcı kullanmak istemiyorum.

Saçı dökülen herkesin saçı kaşınmıyor.Bende kaşıntı iğne batması ve karıncalanma ile ilerliyor acaba farklı bir problem mi mevcut yardımlarınızı bekliyorum

https://hizliresim.com/mamp9a3

TruFet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: DİFFUSE THİNNİNG KAŞINTI İĞNE BATMA HİSSİ
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2024, 22:08:28 »
diffuselarda bunu engellemenin yolunu finastraid harici henuz kesfedemedik. onda bile tam gecmiyor. ama ben topikal kortizoun isi cozebilecegine inaniyorum. denicem bi ara . tabi kortizol duzenli kullanimda zararli diyorlar ondan cekiniyorun
  • Yaşınız 18
  • Medikal Tedavi fin ve minoxidil kirkland karisim (ml başınan 0.15 mg fin) , dermapen haftada 1 0.75mm , 2 günde bir 1.25 mg fin, tentürdiyot

TruFet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2024, 22:13:34 »
aslinda bide haftada 1 tenturdiyot deneyebilirim. iyotun iyi geldigini soyluyorlar . normalde emilsin diye koluma suruyorum onun yerine kafama surerim . hem mantar falan da olduruyor
  • Yaşınız 18
  • Medikal Tedavi fin ve minoxidil kirkland karisim (ml başınan 0.15 mg fin) , dermapen haftada 1 0.75mm , 2 günde bir 1.25 mg fin, tentürdiyot

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2024, 00:12:26 »
diffuselarda bunu engellemenin yolunu finastraid harici henuz kesfedemedik. onda bile tam gecmiyor. ama ben topikal kortizoun isi cozebilecegine inaniyorum. denicem bi ara . tabi kortizol duzenli kullanimda zararli diyorlar ondan cekiniyorun

bu dediğin yöntem sadece kaşıntıyı mı kesiyor saç dökülmesinin durma durumu var mı?

veya bu dökülme kaşıntı kombinasyonun sebebi direkt olarak dht mi genetik mi

Vertigo

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2024, 11:34:07 »
Hocam aloe veranın zehrini çıkarttıktan sonra (kopardıktan sonra sarı sıvının akması için yarım saat bir bardakta tutarak) kafanıza sürüp 3-4 saat bekletirseniz bir nebze yardımcı olabilir. İsterseniz komple değilde sadece kaşınan birkaç yere sürün ve bunu test edin. İşe yararsa komple kafaya sürersiniz.

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2024, 12:30:19 »
Hocam aloe veranın zehrini çıkarttıktan sonra (kopardıktan sonra sarı sıvının akması için yarım saat bir bardakta tutarak) kafanıza sürüp 3-4 saat bekletirseniz bir nebze yardımcı olabilir. İsterseniz komple değilde sadece kaşınan birkaç yere sürün ve bunu test edin. İşe yararsa komple kafaya sürersiniz.

Knk bu dediğin yöntem sadece kaşıntıyı kesmeye yönelik bir şey mi

Yoksa kaşıntı giderse dökülme de durur diyebilir miyiz

Sanki kaşıntı kesilirse saça olan tahribat sona erecek gibi

Ne zaman kaşıntı artsa saçlarım daha da dökülüyor

« Son Düzenleme: 14 Ocak 2024, 12:37:34 Gönderen: Knh_ »

Drt

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2024, 13:32:27 »
Dht genetik dökülmenin sebebi degil bir aracıdır.Bu nedenle genetik dökülme tek dht yoluyla olmaz.Hala çözülememiş yolaklar var.
Simdi bunlardan bir tanesi dht yoluyla enflamasyon gelişimi.
Kaşıntı, batma, yanma enflamsyon göstergesi.Bunlar eklenince dökülme çok daha agresif oluyor.
Tam 1 sene önce tepe ve vertex bölgemde sac diplerimde aşırı yanma, acı hassasiyet yasadim.Öyle ki sampuan surerken bile saç derim acıyordu.Aciyan bölgeler deli gibi döküldü.Daha sonra topikal finasteride ve xpecia başladım.8.aydayim dokulen vertex bölgelerimi %70 geri kazandim, hala da iyilesme devam ediyor.Ara sıra cok cok az %10 gibi bir acı oluyor.Onun dişinda bu agri, batma vs tamamen geçti.
Yani bu sorunun dht baskılamadan cözüleceğine ben inanmıyorum.İnansam kendim uygulardım zaten

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2024, 15:37:12 »
Dht genetik dökülmenin sebebi degil bir aracıdır.Bu nedenle genetik dökülme tek dht yoluyla olmaz.Hala çözülememiş yolaklar var.
Simdi bunlardan bir tanesi dht yoluyla enflamasyon gelişimi.
Kaşıntı, batma, yanma enflamsyon göstergesi.Bunlar eklenince dökülme çok daha agresif oluyor.
Tam 1 sene önce tepe ve vertex bölgemde sac diplerimde aşırı yanma, acı hassasiyet yasadim.Öyle ki sampuan surerken bile saç derim acıyordu.Aciyan bölgeler deli gibi döküldü.Daha sonra topikal finasteride ve xpecia başladım.8.aydayim dokulen vertex bölgelerimi %70 geri kazandim, hala da iyilesme devam ediyor.Ara sıra cok cok az %10 gibi bir acı oluyor.Onun dişinda bu agri, batma vs tamamen geçti.
Yani bu sorunun dht baskılamadan cözüleceğine ben inanmıyorum.İnansam kendim uygulardım zaten

Ya bu finasteride xpecia dut falan erkeklige yanetkisi olmasından çekinmesem bende başlarım da bundan dolayı farklı yol arıyorum

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2024, 18:59:07 »
Biyopsi yaptir buyuk ihtimal liken planiparius cikacak. Oto ummun

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2024, 19:05:05 »
Biyopsi yaptir buyuk ihtimal liken planiparius cikacak. Oto ummun

Knk saçlı deride gözle görülür hiçbir sorun yok ama

Ek olarak bu biyopsi işlemini devlet hastaneleri yapar mı bilgim yok da

Dermatolojiye mi gitmem lazım

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2024, 19:47:48 »
Knk saçlı deride gözle görülür hiçbir sorun yok ama

Ek olarak bu biyopsi işlemini devlet hastaneleri yapar mı bilgim yok da

Dermatolojiye mi gitmem lazım
evet, dermatologa kafamda yanma kizriklik oluyor de, ailede oto immun hastalik olan yakinlarik var de, buyuk ihtimal yaparlar.

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2024, 19:49:40 »
evet, dermatologa kafamda yanma kizriklik oluyor de, ailede oto immun hastalik olan yakinlarik var de, buyuk ihtimal yaparlar.

Bu arada saçımda yara izi kızarıklık yok

Sadece yanma igne batması karıncalanma kaşıntı mevcut

Bunun çözümü nedir hocam senin hikayen nasıl bu konuda anlatır mısın

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2024, 19:54:58 »
Sac diplerimde yanma, batma, rahatsizlik hissi. Ruzgar estiginde bile sac koklerinde aci.  Bu semptomlarin oldugu bolgede sac dokulmesi. Yarayi gozle goremezsin, mikroskopla bakilmasi lazim. Nokta nokta izler olusuyor.

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2024, 20:07:54 »
Aynı sorunu ben yaşıyorum haziran ayından beri en son norolojiye göründüm gerilim tipi baş ağrısı dedi.Ilac kullanıyorum 2 haftadan sonra farkı hissedersin dedi

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2024, 21:06:29 »
Aynı sorunu ben yaşıyorum haziran ayından beri en son norolojiye göründüm gerilim tipi baş ağrısı dedi.Ilac kullanıyorum 2 haftadan sonra farkı hissedersin dedi

ya nasıl baş ağrısı hocam saçlarım dökülüyor ama içten gelen bir sorun bu

Facebook Twitter Instagram